تاریخ انتشار: ۰۹:۵۶ - ۰۴ دی ۱۴۰۳
رشد ارزش معاملات کل؛

شاخص کل بورس برنده خواهد شد؟

در معاملات بازار دیروز سوم دی ماه ۱۴۰۳؛ ارزش معاملات کل رشد محسوسی را به خود دید، ولی ارزش معاملات خرد با افت ۱۶ درصدی همراه بود.

اقتصاد۲۴- بازارسرمایه در سوم دی ماه ۱۴۰۳ روند صعودی داشت و شاخص کل بورس توانست به مرز ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد برسد؛ همچنین ارزش صف‌های خرید ۳۸ درصد افزایش یافته، ولی ارزش صفوف فروش ۶۷ درصد افت را تجربه کرده است.

در این بین ارزش معاملات کل رشد محسوسی را به خود دید، ولی ارزش معاملات خرد با افت ۱۶ درصدی همراه بود.

شاخص کل برنده خواهد شد؟!

در خصوص پیش بینی بازارسرمایه؛ عبد الله رحیم لوی بنیس – فعال بازارسرمایه گفت: شاید بتوان حضور وزیر اقتصاد در جلسه امروز کمیسیون اقتصادی مجلس نقطه عطفی در تاریخ اقتصاد معاصر ایران در نظر گرفت، جایی که با ارائه آمار شاخص قیمت‌ها طی سه سال گذشته پرده از واقعیت‌های تلخ اقتصاد برداشت و بر دوره کتمان حقایق نقطه پایان گذاشت. همچنین قیمت واقعی دلار را اعلام و بر ضرورت حذف رانت‌های ارزی که طی چند سال اخیر پاشنه آشیل اقتصاد و دلیل زمین گیری کسب و کار‌های تولیدی و مولد بوده، پافشاری کرد؛ همین اتفاق برای خلق امید و انگیزه در بخش واقعی اقتصاد و بازارسرمایه کافی است.

وی در ادامه افزود: موضوع بازبینی نرخ خوراک با هدف اعلامی افزایش قدرت سودسازی این صنعت در کنار سیاست‌های ناگزیر تشویق صادرات برای شرکت‌های صادرات محور نوید بخش روز‌های خوب صنعت، تولید و بازارسرمایه هست؛ به ویژه در شرایطی که با اعلام تاریخ مذاکرات بعدی ایران و اروپا در پایان دی ماه و نیز ابراز تمایل تیم ترامپ برای مذاکره با ایران و اظهارات امید بخش وزیر امور خارحه کشورمان در همین رابطه می‌توان اثر ریسک‌های سیاسی در بازار را کمی تلطیف کرد.

به گفته این فعال بازارسرمایه؛ بازار رز ۴ دیماه ۱۴۰۳ بین فضای روانی سقف شاخص کل و اخبار به شدت امید بخش اشاره شده، زورآزمایی خواهد داشت و البته در صورت بازگشایی نماد‌های پتروشیمی شاخص کل را می‌توان از پیش برنده این جدال دانست.

توجه بازار به ۴ صنعت خاص

بهنازاکبرپور – کارشناس بازارسرمایه بیان کرد: در بازار سوم دی ماه ۱۴۰۳ شاخص کل با رشد حدود ۳۶ هزار واحدی همراه شد و به ۲، ۷۹۹، ۲۶۴ واحد رسید. در اوایل بازار امروز شاهد افزایش عرضه‌ها بودیم؛ سپس از حدود ساعت ۱۱، تقاضای کلی بازار افزایش پیدا کرد و بسیاری از نماد‌هایی که تا قبل از آن در قیمت‌های منفی معامله می‌شدند با رنج‌های رو به بالا همراه شوند و تعدادی از آنها نیز با صف خرید به کار خود پایان دادند.

وی افزود: در بازار روز گذشته؛ چهار صنعت خودرو، فرآورده‌های نفتی، محصولات شیمیایی و بانک‌ها مورد توجه بازار بودند و این ۴ صنعت با ورود حدود ۴۴۰ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی نیز همراه شدند.

این فعال بازارسرمایه تصریح کرد: در اواخر هفته گذشته در اخبار مختلف اعلام شد که بانک مرکزی از روز دوشنبه هفته جاری تزریق سنگین ارز به بازار را خواهد داشت و به دنبال این خبر چند روزی دلار با کاهش همراه بود و به محدوده ۷۵، ۴۰۰ تومان نیز نزول پیدا کرد.

به گفته اکبرپور؛ در روز گذشته سرمایه‌گذاران در انتظار اخبار عرضه ارز بودند که در خبری اعلام شد که وزیر اقتصاد در مجلس کف قیمت دلار را ۷۳ هزار تومان اعلام کرده که این موضوع در کنار عدم عرضه ارز در بازار، منجر به افزایش ناگهانی قیمت دلار به محدوده ۷۷، ۸۰۰ تومان نیز شده است.


بیشتر بخوانید: رشد بورس به این شرط ادامه دار خواهد بود/ صحبت‌های اخیر رئیس سازمان بورس را نباید به عنوان سیگنال به بازار تلقی کنیم


وی خاطرنشان کرد: در کنار افزایش نرخ دلار بازار آزاد، شاهد افزایش قیمت محصولات در بورس کالا نیز به دلیل تغییر ارز نیمایی به توافقی هستیم که به‌طور مثال نرخ شمش فولادی که تا چند روز گذشته در محدوده ۲۳ میلیون تومان بود به محدوده ۲۶ میلیون تومان و ورق سرد فولاد مبارکه نیز به ۴۰ میلیون تومان رسیده است.

انتظار تقاضای قوی برای دو صنعت

این کارشناس بازارسرمایه عنوان کرد: باتوجه به افزایش قیمت دلار در بازار آزاد، افزایش نرخ فروش محصولات پتروشیمی و فلزی در بورس کالا، بهبود نسبی کرک‌های شرکت‌های پالایشگاهی طی هفته‌های اخیر نسبت به ماه‌های گذشته می‌توان همچنان انتظار داشت که توجه سرمایه‌گذاران در روز معاملاتی آینده به دو صنعت دلار محور فرآورده‌های نفتی و محصولات شیمیایی معطوف شود. همچنین علاوه بر دو صنعت فوق، دو صنعت ریالی خودرو و بانک‌ها نیز امروز شاهد تقاضای قوی بودند و به‌نظر می‌رسد که در روز آتی این روند ادامه‌دار باشد.

اکبرپور در نهایت گفت: در هر صورت پیش‌بینی می‌شود که در روز ۴ دی ماه ۱۴۰۳، کلیت بازار مثبت باشد و تقاضای خرید به نسبت روز‌های گذشته در بازار افزایش یابد.

منبع: اکو ایران
ارسال نظر