تاریخ انتشار: ۱۳:۵۲ - ۰۵ دی ۱۴۰۳

کریسمس سال ۲۰۲۵ در ایران چه روزی و چگونه است؟ + عکس

همراه با نزدیک شدن به تولد عیسی مسیح مسیحیان مقیم ایران برای جشن کریسمس آماده می‌شوند. کریسمس در ایران با تزیین درخت کاج سبز، پختن بوقلمون شکم‌پر و هدیه‌دادن به اعضای خانواده همراه است. حالا نوبت شماست، شما کدام یکی از آداب و رسوم کریسمس را بیشتر دوست دارید؟

اقتصاد۲۴- کریسمس که به عنوان یکی از مهم‌ترین جشن‌های مذهبی مسیحیان در سرتاسر جهان شناخته شده است، در ایران نیز توسط جامعه ارامنه جشن گرفته می‌شود. امسال، این جشن در تاریخ چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد. مسیحیان ایرانی به ویژه در مناطق دارای تجمعات ارمنی، مراسم کریسمس را با شور و شوق فراوانی برگزار می‌کنند.

روز ۶ ژانویه به عنوان کریسمس و میلاد حضرت مسیح شناخته می‌شود و جامعه ارامنه در این تاریخ به جشن و پای‌کوبی می‌پردازند.

وقتی به دی ماه نزدیک می‌شویم کم‌کم بازارهای ایران به‌ویژه تهران رنگ‌وبوی کریسمس به خود می‌گیرد. با اینکه مردم ایران کریسمس و تولد عیسی مسیح را جشن نمی‌گیرند اما به علت حضور تعداد زیادی از مسیحیان در ایران و به‌خصوص در تهران و اصفهان بازارهای متفاوتی برپا می‌شود و تزیینات جشن کریسمس را به فروش می‌رسد.

همراه با نزدیک شدن به تولد عیسی مسیح مسیحیان مقیم ایران برای جشن کریسمس آماده می‌شوند. کریسمس در ایران با تزیین درخت کاج سبز، پختن بوقلمون شکم‌پر و هدیه‌دادن به اعضای خانواده همراه است. حالا نوبت شماست، شما کدام یکی از آداب و رسوم کریسمس را بیشتر دوست دارید

کریسمس در ایران حال‌وهوای متفاوتی دارد. بعضی از مردم در کنار مسیحیان این شب زیبا را جشن می‌گیرند. در این مقاله قرار است همه چیز درباره کریسمس در ایران را بررسی کنیم. پس تا انتهای این مقاله از مجله گردشگری سه کلیک همراه ما باشید.

تاریخچه کریسمس

جشن کریسمس یک جشن سالانه است که در روز تولد عیسی مسیح انجام می‌شود. این جشن مخصوص مسیحیان است و هر سال در ۲۵ دسامبر، میلاد عیسی مسیح را گرامی می‌دارند. شاید جالب باشد که بدانید کلیسا‌های ارتدکس شرقی که از تقویم خاصی استفاده می‌کنند کریسمس را در ۷ ژانویه تقویم میلادی جشن می‌گیرند. البته هنوز سندی مبنی بر اینکه ۲۵ دسامبر که جشن کریسمس برپا می‌شود واقعا همان زادروز عیسی مسیح است وجود ندارد، اما این رسم دیرینه همچنان پابرجاست.

کریسمس در ایران

جشن کریسمس ۲۰۲۴ با تاریخ ۵ دی ۱۴۰۲ در تاریخ شمسی مصادف است. همچنین سال نو میلادی در تاریخ ۱۱ دی ۱۴۰۲ آغاز می‌شود. مسیحیان ارمنستان و ارتدوکس معتقدند سالروز تولد حضرت عیسی پنجم ژانویه است و به همین علت جشن کریسمس را در تاریخ ۱۵ و ۱۶ دی ماه برگزار می‌کنند.

تعطیلات کریسمس در ایران

تعطیلات کریسمس در کشور‌های مسیحی معمولا از ۲۵ دسامبر آغاز می‌شود و تا یک هفته بعد از شروع سال نو میلادی ادامه دارد. در آمریکا و کانادا این تعطیلات تنها سه روز است. همچنین در ارمنستان از ۳۰ دسامبر تا ۸ ژانویه تعطیلات رسمی کریسمس است. این جشن در ایران تعطیلات رسمی ندارد، اما مسیحیان مقیم ایران با هماهنگی قبلی به تعطیلات کریسمس می‌روند.

شام شب کریسمس در ایران

در‌حالی‌که سایر مسیحیان جهان شب کریسمس را با خوراک بوقلمون شکم‌پر جشن می‌گیرند، ارامنه ایران سبزی‌پلو‌ماهی به‌همراه کوکوسبزی می‌خورند. این غذای کاملا ایرانی با دسری از شیرینی‌های پیروک و گاتا همراه می‌شود. گاتا نوعی شیرینی لایه‌ای خشک است که بین لایه‌های آن را با کره و گردو پر می‌کنند. پیروک نیز نوعی شیرینی مغزدار است که از مارمالاد برای لایه میانی آن استفاده می‌کنند.

شام شب کریسمس یکی از آداب و رسوم مخصوص این شب است که طی جشن کریسمس در ایران نیز انجام می‌شود. مسیحیان ایران در شب سال نو میلادی بوقلمون شکم‌پر تهیه می‌کنند. شاید جالب باشد که بدانید بعضی از مسیحیان مقیم ایران سبزی‌پلو با ماهی را هم به سفره شام کریسمس اضافه کرده‌اند و این را از شام شب عید و شب یلدا الهام گرفته‌اند. 


بیشتر بخوانید:عکس/ پوستر باشگاه استقلال برای تبریک کریسمس


علاوه‌بر شام از خوراکی‌های خوشمزه کریسمس در ایران می‌توان به نان زنجبیلی، آبنبات عصایی، کوکی‌های رنگارنگ و شکلات‌های مخصوص اشاره کرد. معمولا بچه‌ها برای این خوراکی‌ها ذوق زیادی دارند. طی جشن کریسمس در ایران این شیرینی‌های مخصوص را در شیرینی‌فروشی‌های معروف پایتخت پیدا خواهید کرد. 

قدیمی‌ترین سکونتگاه مسیحیان در ایران

وجود ۱۸۷ کلیسا و دیر در نقاط مختلف آذربایجان‌شرقی و آذربایجان‌غربی، نشانی از قدمت حضور و سکونت مسیحیان ایران در این سرزمین کهن دارد. برخی کلیسا‌های ارامنه در آذربایجان شرقی و غربی عبارت‌اند از:

کلیسای قره در چالدران (مربوط به دوره صفوی)

کلیسای استپانوس مقدس در جلفای ارس (مربوط به قرن ۹ میلادی)

کلیسای زور‌زور در چالدران (مربوط به دوره صفوی)

کلیسای مریم مقدس (مربوط به قرن ۱۶)

کلیسای موجومبار (مربوط به قرن ۱۷)

ارسال نظر