اقتصاد۲۴-انتشار ویدئویی از سلطنت طلبان که یکی از آنها در حال هتک حرمت به قبر غلامحسین ساعدی، نویسنده سرشناس ایرانی دیده میشود واکنش برانگیز شده است. غلامحسین ساعدی با نام مستعار گوهر مراد که سال ۱۳۶۴ شمسی در پاریس درگذشت در قبرستان معروف پرلاشز در این شهر به خاک سپرده شده است. قبر او فاصله چندانی با قبر صادق هدایت، دیگر نویسنده ایرانی در این قبرستان ندارد.
گروهی از ایرانیان مقیم پاریس اعلام کردهاند که قصد دارند در واکنش به هتاکی به قبر غلامحسین ساعدی بر سر مزار او گردهم بیایند.
غلامحسین ساعدی که بود؟
غلامحسین ساعدی، نویسنده، شاعر و فعال سیاسی چپگرا و از مخالفان حکومت محمدرضا پهلوی بود. او عضو کانون نویسندگان ایران بود و یکی از سخنرانهای اصلی شبهای شعر گوته در تهران در پائیز سال ۱۳۵۶ محسوب میشد.
غلامحسین ساعدی از طرفداران انقلاب سال ۱۳۵۷ بود که منجر به سرنگونی حکومت پهلوی شد. این نویسنده ایرانی در سال ۱۳۶۰ ایران را ترک کرد و در پاریس مستقر شد؛ او چهار سال بعد در این شهر در سن ۵۰ سالگی درگذشت.
غلامحسین ساعدی در سال ۱۳۵۳ توسط ساواک بازداشت شده و یک سال را در زندان گذرانده بود. او پس از انقلاب در دیدار اعضای کانون نویسندگان با امام خمینی (ره) حضور داشت.
داستانها و نمایشنامههای غلامحسین ساعدی بازتابی از فضای جامعه ایران و شرایط روشنفکران کشور در دهههای ۱۳۴۰ تا ۱۳۶۰ بود. از او آثاری همچون «چوببهدستهای ورزیل»، «آی باکلاه، آیبیکلاه»، «غریبه در شهر»، «چشم در برابر چشم»، «عزاداران بیل»، «گور و گهواره» و فیلمنامه «گاو» ساخته داریوش مهرجویی بر جای مانده است.
واکنشها به ویدئوی هتاکی به قبر ساعدی چه بود؟
انتشار ویدئوی ذکر شده را عدهای از سلطنتطلبان محکوم کردهاند. در مقابل عدهای دیگر آن را ستودهاند آنها همچنین این اقدام را واکنشی به کاریکاتورهای انتقادآمیز توکا نیستانی، کاریکاتوریست مخالف رضا پهلوی خواندهاند.