تاریخ انتشار: ۱۰:۴۷ - ۲۶ دی ۱۴۰۳
کشش بازار ارز به سمت اخبار

قیمت دلار در کشاکش سیگنال‌های سیاسی

معامله‌گران معتقدند بازار ارز در شرایط حساسی قرار دارد و تحت تأثیر عوامل داخلی و خارجی نوسانات شدیدی را تجربه می‌کند. به عقیده این گروه،‌ تحولات سیاسی می‌توانند طی روزهای آینده نقش مهمی را در تغییر روند قیمت‌ها ایفا کنند.

اقتصاد۲۴- بازار ارز در حالی پس از تعطیلی روز سه‌شنبه فعالیت خود را آغاز خواهد کرد که تحت تأثیر عوامل متعددی از جمله تغییرات نرخ بهره در سطح بین‌المللی، سیاست‌های داخلی و انتظارات تورمی قرار دارد؛ روندی که در پی آن قیمت دلار در محدوده رنج قرار گرفته و به عقیده معامله‌گران، چسبندگی قیمت‌ها به سقف زیاد شده است.

با این حال، قیمت دلار تهران معاملات روز دوشنبه را در کانال اول کریدور هشتم بازگشایی کرد و با نوسان مثبت تا میانه این کانال بالا رفت و در ادامه معاملات در میانه این کانال نوسان داد.

قیمت دلار هرات نیز معاملات را با گپ منفی ۴۰ تومانی نسبت به معاملات پشت خطی شب گذشته در کف کریدور هشتم بازگشایی کرد و با نوسان مثبت ۷۰۰ تومانی تا نیمه دوم این کانال پیش‌روی کرد و ادامه معاملات را در همین کانال در معامله بود. اسکناس آمریکایی معاملات پشت خطی بازار تهران و هرات را نیز در محدوده‌های یاد شده به پایان رساند.

قیمت درهم امارات هم با گپ مثبت ۶۰ تومانی در ۲۲ هزار و ۲۸۰ تومان آغاز به کار کرد و در ابتدا با کاهش جزیی به ۲۲ هزار و ۲۶۰ تومان رسید و با تغییر روند صعودی شد و پله پله تا ۲۲ هزار و ۴۰۰ تومان بالا رفت. قیمت درهم دوباره با تغییر مسیری که داد کاهشی شد و به ۲۲ هزار و ۳۲۰ تومان رسید و در نهایت به ۲۲ هزار و ۴۰۰ تومان رسید. براساس بررسی اقتصادنیوز، حباب دلاری درهم کاهشی بود و ۳۹۳ تومان محاسبه شد.

از سوی دیگر، بازار رسمی نیز شاهد افزایش قیمت دلار و یورو بود. براساس اعلام مرکز مبادله طلا و ارز ایران، دلار در مرکز مبادله ایران با افزایش ۶۸ هزار و ۵۹۲ تومان قیمت خورد. نرخ حواله‌ای آن نیز با گپ مثبت به ۶۶ هزار و ۷۲۳ تومان رسید. یورو نیز با افزایش به کانال ۷۱ هزار تومان رفت و در نرخ ۷۱ هزار و ۵۹ تومان معامله شد و ارزش درهم امارات در بازار رسمی افزایش یافت و به ۱۸ هزار و ۶۷۷ تومان رسید.


بیشتر بخوانید:واکاوی تاثیر سیگنال‌های سیاسی بر بازار ارز ایران


در بازار رمزارزها، قیمت بیت‌کوین نیز مسیر صعودی را در پیش گرفته است و در لحظه نگارش این گزارش در محدوده ۹۷ هزار و ۱۴۲ دلار قرار گرفت. قیمت تتر نیز هم‌اکنون در سطح ۸۱ هزار و ۶۸۶ تومان قرار دارد.

همچنین در روز دوشنبه و پس از تغییر مسیر کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو، شاخص دلار دارد تقویت شد و به بالای ۱۱۰ صعود کرد. این شاخص برای اولین بار از سال ۲۰۲۲ به بالای ۱۱۰ صعود کرده و عامل کاهش قیمت انس طلا شده است.

تحلیلگران معتقدند اخبار سیاسی در روز‌های اخیر اثرگذاری مهمی بر نوسانات بازار ارز خواهند داشت و مذاکرات، تصویب FATF و استقرار دونالد ترامپ در کاخ سفید از جمله این موضوعات مهم هستند. همچنین سخنان مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری ایران درباره آمادگی برای مذاکره با دولت آمریکا، در کانون توجه قرار گرفت.

از سوی دیگر، تشدید احتمال توافق آتش بس غزه میان حماس و اسرائیل هم می‌تواند مسیر نوسانات بازار‌های جهانی را دستخوش تغییر کند و بر روند قیمت دلار در بازار داخلی اثرگذار شود.

با این همه، براساس پیگیری از معامله گران فنی، مرز حمایت دلار در کف کریدور هشتم قرار دارد و در صورت شکست این سطح، احتمال کاهش نرخ تا پله هشتم از دامنه ۷۰ هزار تومان وجود دارد. از سوی دیگر، مقاومت اصلی در دلار در کانال دوم از کریدور هشتم تومان قرار دارد و عبور از آن می‌تواند موج جدیدی از افزایش قیمت را به همراه داشته باشد.

فعالان بازار نیز معتقدند سطح حمایت درهم در محدوده ۲۲ هزار و ۲۰۰ تومان قرار دارد و شکست آن نیازمند فشار فروش سنگین است. در صورت افزایش قیمت دلار در هرات و تهران، احتمال شکست مقاومت ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش خواهد یافت.

در نهایت، بازار دلار در شرایطی حساس قرار دارد که تحت تأثیر عوامل داخلی و خارجی نوسانات شدیدی را تجربه می‌کند. معامله‌گران باید با دقت به روند‌های سیاسی و اقتصادی توجه کرده و بر اساس تحلیل‌های تکنیکال و بنیادی تصمیم‌گیری کنند. تثبیت نرخ دلار در محدوده‌های کلیدی می‌تواند نشانه‌ای از روند آتی بازار باشد.

منبع: اقتصاد نیوز
ارسال نظر