تاریخ انتشار: ۱۱:۴۳ - ۲۶ دی ۱۴۰۳

جهش قیمت نفت برنت در سایه تحریم‌ها

قیمت نفت‌برنت با کاهش ۵۳سنت، یا ۰.۷‌درصد، به ۸۰.۴۸دلار در هر بشکه رسید، درحالی‌که نفت‌خام وست‌تگزاس اینترمیدیت ایالات‌متحده (WTI) با کاهش ۴۴سنت، یا ۰.۶‌درصد، ۷۸.۳۸دلار در هر بشکه فروخته شد.

اقتصاد۲۴- بهای شاخص برنت پس از ۳ روز افزایش، روز سه‌شنبه ۱۴ ژانویه به حدود ۸۰.۴دلار در هر بشکه کاهش‌یافت. روز دوشنبه، قیمت طلای‌سیاه به بالاترین حد پنج ماهه خود رسید، چراکه تحریم‌های شدیدتر ایالات‌متحده علیه صنعت انرژی روسیه تهدیدی برای عرضه جهانی ایجاد‌کرده‌است. این تحریم‌ها تولیدکنندگان بزرگ و صد‌ها کشتی و تانکر را هدف قرارداده و خریداران اصلی مانند هند و چین را مجبور‌کرده تا منابع جایگزین را جست‌و‌جو کنند.

نشانه‌های اولیه از اختلال در عرضه نمایان‌شده، به‌طوری که یک مقام ارشد هندی اعلام‌کرده؛ کشتی‌های تحریم شده از تخلیه محموله‌ها منع خواهند شد و چین نیز منابع نفتی خود را از امارات‌متحده‌عربی و عمان تامین کرده‌است. در یک حرکت مرتبط، ۶ کشور اروپایی روز دوشنبه ۱۳ژانویه از اتحادیه اروپا خواستند که سقف قیمت ۶۰ دلاری برای نفت روسیه را کاهش دهد تا به تلاش‌های جنگی روسیه در اوکراین ضربه بزند، با این‌حال تقاضای ضعیف‌تر از سوی چین ممکن است تاثیر محدودتری بر تامین نفت بگذارد، زیرا داده‌ها نشان‌دادند که واردات نفت‌خام چین در سال‌۲۰۲۴ برای اولین‌بار طی دو دهه‌اخیر به جز دوره پاندمی، کاهش یافته‌است. به‌رغم افت قیمت نفت در روز سه‌شنبه، طلای‌سیاه همچنان در نزدیکی بالاترین سطح چهار ماهه خود باقی‌ماند، زیرا تاثیر تحریم‌های جدید ایالات‌متحده علیه نفت روسیه همچنان موضوع اصلی توجه بازار بود، درحالی‌که داده‌های تورم ایالات‌متحده نیز در این هفته منتشر خواهدشد.


بیشتر بخوانید: بهای نفت جهانی افزایش یافت


قیمت نفت‌برنت با کاهش ۵۳سنت، یا ۰.۷‌درصد، به ۸۰.۴۸دلار در هر بشکه رسید، درحالی‌که نفت‌خام وست‌تگزاس اینترمیدیت ایالات‌متحده (WTI) با کاهش ۴۴سنت، یا ۰.۶‌درصد، ۷۸.۳۸دلار در هر بشکه فروخته شد. روز دوشنبه، قیمت‌ها پس از تحریم‌های جدید ایالات‌متحده که روز جمعه علیه گازپروم نفت و سورگوتنفتگس اعمال شد و همچنین ۱۸۳ کشتی که به تجارت نفت از سوی «ناوگان سایه» روسیه پرداخته‌اند، ۲‌درصد افزایش‌یافت. یپ ژوئن رونگ، استراتژیست بازار IG گفت: «عنوان‌های خبری مربوط به تحریم‌های نفتی روسیه در هفته گذشته محرک اصلی قیمت‌ها بودند و با داده‌های اقتصادی مقاوم ایالات‌متحده، دینامیک‌های محدودتر عرضه و تقاضا موجب شتاب در بازار شده‌است.» شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) ایالات‌متحده روز سه‌شنبه و داده‌های شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) نیز امروز منتشر می‌شود.

هرگونه افزایش در تورم هسته‌ای بیشتر از پیش‌بینی ۰.۲‌درصدی می‌تواند در‌های کاهش بیشتر نرخ‌های بهره توسط فدرال‌رزرو را برای امسال ببندد. نرخ‌های بهره پایین‌تر معمولا به تحریک رشد اقتصادی کمک می‌کنند که می‌تواند تقاضای نفت را تقویت کند، اگرچه تحلیلگران هنوز انتظار دارند تحریم‌های جدید بر تامین نفت روسیه تاثیر زیادی بگذارد، اما اثر فیزیکی آن احتمالا کمتر خواهد بود. طبق یادداشتی از تحلیلگران ING «این تحریم‌ها پتانسیل دارند تا حدود ۷۰۰‌هزار بشکه در روز از عرضه را از بازار حذف کنند که مازاد عرضه موردانتظار برای امسال را از بین می‌برد.» تقاضای نامشخص از سوی چین که یکی از خریداران عمده نفت است، ممکن است تاثیر محدودتری بر تامین نفت داشته‌باشد. واردات نفت‌خام چین در سال‌۲۰۲۴ برای اولین‌بار در دو دهه‌اخیر کاهش یافته‌است. فیلیپ جونز-لوکس از اسپارتا کامودیتی افزود: «تحریم‌های جدید علیه تانکر‌های روسی انتظار می‌رود که تاثیراتی بر تامین نفت چین و هند داشته‌باشد، اگرچه بازیگران اصلی در این کشور‌ها هنوز در حال ارزیابی وضعیت قانونی و روش‌های ممکن برای دورزدن تحریم‌ها هستند.»

منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر