اقتصاد۲۴- بازارها از کف حمایتی برگشت خوردند. بازار ارز و سکه بعد از پنجم دی ماه وارد یک نوسان جدید شد و رکوردهای قیمتی به ثبت رساند و سه بار اصلاح به خط شکسته شده داد. در انتهای هفته گذشته بازار ارز و سکه سومین اصلاح را با اخبار مذاکرات تکمیل کرد، اما در روز شنبه قیمتها برگشت خوردند. قیمت درهم در انتهای هفته کانال ۲۲ هزار را از دست داده بود که با ورود به هفته جدید نوسانی دنبال شد و به کانال از دست رفته برگشت.
چرا بازار از سطوح حمایتی سریع برمیگردد و روند نزولی در بازار شکل نمیگیرد؟
از منظر تکنیکالی، معاملهگران معتقدند که در سطوح حمایتی خریدار وارد بازار میشود و به قیمتها نوسان میدهد. در اصلاح انتهای هفته قیمتها در سطوح حمایتی دچار واگرایی مثبت شد که نشان میداد در اعداد پایین اشباع فروش شکل گرفته و قیمت باید برگردد. علاوه بر این، بازار طلا با کاهشی که در انتهای هفته داشت حبابش منفی شد، پس از این اتفاق بازیگران بازار منتظر سیگنال نزول دلار بودند که با روند طلا همراه شود، اما عدم همراهی آن، موجب شد تا بازارها برگردند و حتی برگشت طلا تند و تیزتر باشد.
از منظر بنیادی و خبر هم مهمترین موضوع برای بازار استقرار ترامپ در کاخ سفید است. هر روز اخبار در مورد ترامپ بیشتر میشود و گمانهزنیها درباره واکنش ترامپ زیاد است. به همین خاطر بازار یک عدم قطعیت از استقرار ترامپ در کاخ سفید دارد و این موضوع را میشود در روند قیمتی دو هفته گذشته بازارها دید.
طی دو هفته گذشته بازارها در سقفهای قیمتی نوسان دادند و در نقاط بالایی نوسان رفت و برگشتی داشتند. در این نوسان بازار، کمتر کسی از روند نزولی حرف زد و ترس از صعود بیشتر در بازار مشهود بود و تمام کاهش بازار را اصلاح قیمت میدیدند. همانطوری که قبلا تحلیلگران میگفتند ترس از تحلیل ریزشی در بازار کاملا مشهود شده است. در واقع کمتر کسی در این دو هفته از ریزش حرف زده و تحلیلگران میترسند از این کلمه استفاده کنند.
در نیمه دوم معاملات، توییت خبرنگار والاستریت ژورنال مورد توجه بازار بود. لارنس نورمن در شبکه اجتماعی ایکس نوشته ایران به اروپاییها گفته که اگر سازوکار اسنپ بک (ماشه) فعال شود، نهتنها ایران از پیمان عدم اشاعه سلاحهای هستهای (NPT) خارج خواهد شد، بلکه ممکن است در موضع هستهای ایران هم تغییراتی ایجاد شود.
در بازار شنبه، قیمت دلار هرات در ۷۹ هزار و ۲۰۰ تومان شروع به کار کرد و در ادامه بین پله دوم سوم و چهارم کانال ۷۹ هزار تومان نوسان داد. قیمت دلار هرات به واسطه وضعیت بلوکهای که داشت تقریبا رنج دنبال شد و در نهایت در ۷۹ هزار و ۲۵۰ تومان بسته شد.
همانطوری که اشاره شد بازار ارز هرات به وضعیت بلوکه رفته و میزان بلوکه در نیمه دوم معاملات حتی به ۷۰۰ تومان هم رسید. قیمت دلار هرات در معاملات پشت خطی با نوسان وارد کانال ۸۰ هزار تومان شد.
قیمت دلار تهران در کف ۸۰ هزار تومان آغاز به کار کرد و با نوسان به سمت مرز مقاومت حرکت داشت. قیمت دلار تهران با نوسان ۷۵۰ تومانی در نهایت در ۸۰ هزار و ۷۵۰ تومان بسته شد. قیمت تتر در روز شنبه در کانال ۸۱ هزار تومان نوسان داد. با این حساب هر قیمت در یک کانال بود، قیمت دلار هرات در کانال ۷۹ هزار، قیمت دلار تهران در کانال ۸۰ هزار تومان و قیمت تتر در کانال ۸۱ هزار تومان نوسان داده است.
قیمت درهم در ۲۱ هزار و ۹۸۰ تومان بازگشایی کرد و در نیمه اول در همین کانال نوسان داشت. قیمت درهم در نیمه دوم با نوسان ۱۴۰ تومانی وارد کانال ۲۲ هزار تومان شد و در نهایت به ۲۲ هزار و ۱۲۰ تومان رسید. حباب دلاری درهم در روز شنبه ۴۸۵ تومان برآورد میشود.
بازار سکه و طلا که در هفته گذشته به واسطه نوسان افزایشی قیمت انس حباب کم کرده بود و حتی حباب طلا منفی شده بود، روز شنبه با نوسان بازار ارز همراهی کرد. قیمت سکه در ۵۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان شروع کرد و در نیمه دوم معاملات وارد کانال ۵۶ میلیون شد. قیمت سکه با نوسان ۷۰۰ هزار تومانی در نهایت در ۵۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بسته شد. حباب سکه در روز شنبه ۹ درصد برآورد میشود که نشان میدهد قیمت بازاری سکه چهار میلیون و ۹۳۴ هزار تومان گرونتر از ارزش ذاتی آن معامله میشود.
قیمت طلای آبشده روز شنبه را در پله پنجم کانال ۲۲ میلیون آغاز به کار کرد و در ادامه دو پله بالا آمد. قیمت طلای آبشده در نهایت در ۲۲ میلیون و ۷۶۶ هزار تومان به کار خودش پایان داد. حباب طلای آبشده از روز چهارشنبه منفی شده که نشان میدهد قیمت طلا زیر ارزش ذاتی معامله میشود.
نکته بازار روند متفاوت بازار رسمی و غیررسمی بود. طی یک هفته گذشته بعد از رسیدن قیمت دلار نیما به سقف ۶۶ هزار و ۸۰۰ تومان، نزولی شده و در روز شنبه با افت بیش از ۱۰۰ تومانی به ۶۶ هزار و ۳۰۰ تومان رسید.