تاریخ انتشار: ۱۴:۳۴ - ۳۰ دی ۱۴۰۳
چند درصد سد‌های مهم کشور پر شده‌اند؟

پرشدگی ۱۷ درصدی سد‌های تهران

سخنگوی صنعت آب کشور بر ضرورت مدیریت مصرف آب از سوی مشترکان تاکید کرد و گفت:کاهش ۴۵ درصدی بارندگی‌ها نسبت به شرایط نرمال و افت ۲۹ درصدی ورودی سد‌ها نسبت به میانگین ۵ ساله، نشان از تداوم شرایط خشکسالی در کشور است.

اقتصاد۲۴- فیروز قاسم‌زاده - سخنگوی صنعت آب کشور با اشاره به کاهش بارندگی‌ها در سال آبی جاری، اظهار کرد: میزان بارندگی تجمعی در کشور از ابتدای سال آبی جاری تا پایان دی‌ماه، نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهشی معادل ۴۵ درصد روبه‌رو بوده است. بررسی رتبه بارشی در سری زمانی ۵۷ ساله نشانگر این است که کشور امسال در رتبه ۵۳ قرار دارد و به عبارت دیگر فقط ۴ سال از ۵۷ سال، شرایط بدتر نسبت به امسال داشته‌اند.

کاهش ورودی به سد‌ها

وی افزود: بر همین اساس، حجم ورودی آب به سد‌های کشور از ابتدای سال آبی جاری (۱۴۰۳-۱۴۰۴) تا ۲۸ دی ماه، معادل ۵.۸۵ میلیارد مترمکعب بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش ۵ درصدی روبه‌رو شده است. این میزان در مقایسه با میانگین ۵ ساله ۲۹ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

سخنگوی صنعت آب کشور از کاهش خروجی از سد‌ها خبر داد و بیان داشت: حجم خروجی آب از سد‌های کشور از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۷.۹۰ میلیارد مترمکعب بوده است این میزان نسبت به دوره ۵ ساله، کاهش ۹ درصدی داشته است. بر همین اساس، حجم موجود مخازن سد‌ها با ۴۴ درصد پرشدگی معادل ۲۲.۵۱ میلیارد مترمکعب است که نسبت به سال گذشته ۹ درصد افزایش و نسبت به دوره ۵ ساله، یک درصد کاهش داشته است.

قاسم زاده وضعیت سد‌های برخی استان‌ها را حساس دانست و افزود: مجموع ۵ سد تهران تا ۲۸ دی ماه، دارای پرشدگی ۱۷ درصدی بوده که نسبت به دوره ۵ ساله، ۲۱ درصد کاهش را نشان می‌دهد. سد زاینده‌رود نیز اکنون ۱۳درصد پرشدگی دارد که نسبت به دوره ۵ ساله با ۲۸ درصد کاهش مواجه است. سد‌های استان‌های دیگر از جمله خراسان رضوی، هرمزگان، زنجان، مرکزی و گلستان با کاهش چشمگیری در حجم مخزن و ورودی رو‌به‌رو هستند که ضرورت مدیریت مصرف را نشان می‌دهد.

منبع: ایسنا
ارسال نظر