اقتصاد ۲۴- الهام جوادی؛ باور رایج مبنی بر اینکه تخم مرغ به دلیل محتوای کلسترول باعث بیماری قلبی میشود، با توجه به دادههای علمی اخیر مورد سوال قرار گرفته است. جسی اینچائوپه، بیوشیمیست فرانسوی، اظهارات مهمی در مورد اثرات تخم مرغ بر سلامت قلب بیان کرد.
جسی اینچائوپه میگوید که ارتباط بین تخم مرغ و بیماری قلبی دیگر معتبر نیست. اینچائوپه، در بیانیهای در رسانههای اجتماعی اظهار داشت: "من روزانه ۳-۴ تخم مرغ میخورم... و میدانم شما چه میگویید: 'مگر تخم مرغ برای قلب مضر نیست؟ ' پس بیایید این را رک و راست بگوییم: تخم مرغ فوقالعاده است! "
اینچوپه تأکید کرد که علیرغم کلسترول موجود در تخم مرغ، سرشار از مواد مغذی است و تهدیدی جدی برای سلامت قلب و عروق ایجاد نمیکند و اظهار داشت که خطر واقعی ناشی از عدم تعادل قند خون است.
آیا کلسترول موجود در تخممرغ مضر است؟
اینشاپه با یادآوری اینکه یک تخممرغ آبپز سفت حاوی ۷۸ کالری، ۶ گرم پروتئین و ۵ گرم چربی است، اظهار داشت که تخممرغ همچنین سرشار از ویتامینهای A، B۱۲، B۵ و B۲ و ریزمغذیهای مهمی مانند فولات، سلنیوم و فسفر است. او همچنین تأکید کرد که تخممرغ منبع قابل توجهی از ویتامینهای D، E و B۶، کلسیم و روی است.
اینشاپه با بیان اینکه مصرف تخممرغ نیازی به محدود کردن ندارد و برخلاف مصرف منظم تخممرغ، ممکن است فوایدی برای سلامتی داشته باشد، اظهار داشت: «کلسترول موجود در تخممرغ مضر نیست.»
به گفته اینشاپه، علل اصلی بیماریهای قلبی شامل ذرات کوچک و متراکم کلسترول LDL، التهاب و اکسیداسیون است. این دانشمند اظهار داشت که هر دو عامل مستقیماً با عدم تعادل گلوکز مرتبط هستند و گفت: «در دنیای بیماریهای قلبی، اوضاع در حال روشنتر شدن است. ذرات کوچک LDL و التهاب، عوامل اصلی خطر هستند.»
اینشاپه توضیح داد که مصرف زیاد قند، سطح انسولین و گلوکز را افزایش میدهد و منجر به تولید ذرات LDL ناسالم در کبد میشود. این ذرات به نوبه خود، به مرور زمان اکسید میشوند و سلامت عروق را تهدید میکنند.
اینشاپه تأکید کرد که کاهش مصرف قند یکی از راههای اصلی محافظت در برابر بیماریهای قلبی است و گفت: «چگونه میتوانیم از تشکیل چربیهای ناسالم در خون خود جلوگیری کنیم و از اکسیداسیون جلوگیری کنیم؟ اولین کاری که باید انجام دهیم کاهش قند است.»
کارشناسان در سالهای اخیر هشدارهای مشابهی صادر کردهاند و اظهار داشتهاند که اجتناب از قند فرآوری شده و کربوهیدراتهای تصفیه شده به دلیل محتوای کلسترول آنها، استراتژی مؤثرتری نسبت به اجتناب از تخممرغ است.