تاریخ انتشار: ۰۸:۲۶ - ۲۳ مهر ۱۴۰۴

افزایش ابتلا به دیابت با مصرف سیب‌زمینی سرخ شده!

طبق یک مطالعه جدید توسط دانشمندان آمریکایی، خوردن سیب‌زمینی سرخ‌شده خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد، این مورد در مورد سیب‌زمینی آب‌پز مشاهده نشده است.

اقتصاد ۲۴- الهام جوادی؛ در مقاله منتشر شده در مجله پزشکی بریتانیا، عادات غذایی نزدیک به ۲۰۰۰۰۰ نفر از کارکنان مراقبت‌های بهداشتی ایالات متحده در طول ۴۰ سال مورد بررسی قرار گرفت که در این مدت، ۲۲۰۰۰ نفر به دیابت نوع ۲ مبتلا شده بودند.

بر طبق این گزارش در حالی که مصرف زیاد سیب‌زمینی پخته یا آب‌پز خطر ابتلا به دیابت را افزایش نمی‌دهد، مصرف سیب‌زمینی سرخ‌کرده مستقیماً با این خطر مرتبط است. کسانی که حداقل سه وعده سیب‌زمینی سرخ‌کرده در هفته مصرف می‌کردند، ۲۰ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ داشتند و کسانی که این مقدار را به پنج وعده در هفته افزایش دادند، ۲۷ درصد افزایش خطر داشتند.

کارشناسانی که در این مطالعه مشارکت داشتند می‌گویند دلیل اصلی این تفاوت ناشی از فرآیند پخت است. سیب‌زمینی سرخ‌کرده ابتدا به صورت نوار‌های نازک بریده می‌شود، سپس در روغن غوطه‌ور و سرخ می‌شود. آنها اغلب از قبل آب‌پز می‌شوند تا تردتر شوند و افزودنی‌های مختلفی برای حفظ رنگ آنها اضافه می‌شود. این فرآیند‌ها سیب‌زمینی را به یک غذای "فوق فرآوری شده" تبدیل می‌کنند.

این مطالعه همچنین نشان داد که جایگزینی سه وعده سیب زمینی در هفته با غلات کامل می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را تا ۸ درصد کاهش دهد. غلات کامل شامل برنج قهوه‌ای، نان گندم کامل، جو دوسر، جو، کینوا و گندم سیاه می‌شود.

ارسال نظر