اقتصاد۲۴- در بحبوحه جهانگیری کرونا، خبری منتشر شد که عمل به محتوای آن، به خیلیها کمک کرد تا از این ویروس مرگبار، در امان باشند و آن، نقش کرونا در مقابله با ویروس کرونا بود.
از آنجا که سویههای جدید کرونا و نیز آنفلوآنزا در ماههای اخیر در کشورمان رو به فزونی گذاشته و حتی متاسفانه چند نفر در ایران را به کام مرگ فرستاده است، خبر مربوط به این کشف را که میتواند امروز هم بسیار کمک کننده باشد، بازنشر میکنیم. هر چند که این تحقیق به طور مشخص درباره کروناست ولی به دلیل شباهتهای این دو ویروس - در عین افتراقات- این تحقیق میتواند در مورد آنفلوآنزا نیز کمک کننده باشد کما این که تحقیقات دیگری نیز این امر را تایید میکنند.
به عنوان مثال، در یک مطالعه تصادفی، دو گروه کپسول حاوی کاتچینهای چای سبز + تیانین در برابر پلاکبو مقایسه شدند و گروه مصرفکننده ترکیبات چای سبز آمار کمتری از ابتلا به آنفلوآنزا داشتند (۴.۱% در مقابل ۱۳.۱%) طی فصل آنفلوآنزا. این مطالعه PubMed در منتشر شده است.
یا در همان منبع علمی، یک بررسی سیستماتیک و متاآنالیز روی بیش از ۵۰۰۰ شرکتکننده نشان داد که مصرف کاتچینهای چای سبز با کاهش خطر ابتلا به آنفلوآنزا نسبت به گروه کنترل مرتبط است.
همچنین در مطالعه دیگر روی بچههای مدرسهای (سن ۶–۱۳ سال) در منطقهای از ژاپن انجام شد که مصرف چای سبز معمول بود. محققان بررسی کردند که چند روز در هفته بچهها چای سبز مینوشند و آیا در همان فصل آنفلوآنزا گرفتهاند یا نه
بچههایی که ۶ روز در هفته یا بیشتر چای سبز مینوشیدند، احتمال ابتلایشان به آنفلوآنزا نسبت به کسانی که کمتر از ۳ روز در هفته مینوشیدند کمتر بود.
نوشیدن ۱ تا ۵ فنجان در روز نیز با کاهش ابتلا مرتبط بود (نسبت به کمتر از ۱ فنجان در روز)، اما نوشیدن بیش از ۵ فنجان در روز ارتباط معنیداری با کاهش بیشتر نشان نداد.
پیشنهاد میکنیم در کنار سایر توصیههای پزشکی این مورد را که بسیار هم ساده و در دسترس است، جدی بگیرید و مطلب بازنشری زیر را هم که در سال ۱۴۰۰ در سایت عصر ایران منتشر شده بود، مطالعه کنید:
دو نویسنده به نامهای "هکتور گارسیا" و "فرانچسک میرالس" در کتابی به نام "ایکیگای" کوشیدهاند راز طول عمر ژاپنیها را کشف کنند.
آنها برای یافتن این راز در سرزمینی که بیشترین صد سالهها را در خود جای داده است، به پژوهشی بزرگ دست زدهاند و به جاهای مختلف ژاپن، از جمله اوکیناوا که مهد طول عمر جهان است رفتهاند.
یکی از اساسیترین رازهایی که کشف کردهاند چیزی نیست جز "چای سبز" که نوشیدنی روزمره ژاپنی هاست و یکی از علل طول عمر آنها.
اینک، اما کشف شده است که چای سبز، دشمن بزرگ بزرگترین ویروس عصر جدید است: کرونا.
کووید - ۱۹ به سلول میچسبد، وارد آن میشود و کنترل سلول انسانی را به دست میگیرد و خود را تکثیر میکند. این خلاصه داستان کرونا در بدن ماست و بقیه اش بستگی دارد به میزان مقاومت بدن در برابر این مهاجم بی رحم.
اما نتایج تحقیقات اخیر دانشمندان امریکایی، امیدهای تازهای را پیش روی ما گذاشته است: چای سبز، نمیگذارد ویروس کرونا به سلولهای بدن مان بچسبد؛ خبری شاید خوشتر از کشف واکسن کرونا که معلوم نیست کی به دست مان برسد!
عصر ایران به نقل از پایگاه دادههای پزشکی "BioRxiv" گزارش میدهد که مادهای در چای سبز وجود دارد میتواند با جلوگیری از اتصال نوع جدید ویروس کرونا به سلولهای انسانی، از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ به ویژه در انواع شدید و جهش یافته ویروس، جلوگیری کند.
بر اساس یافتههای این تحقیق، مادهای به نام "اپی گالوکاتکین گالات (EGCG) "موجود در چای سبز حتی میتواند تا حد زیادی در جلوگیری از ابتلا به نوع جهش یافته ویروس کرونا که طی ماههای گذشته نگرانی گستردهای را در دنیا سبب شده، موثر باشد.
چای سبز همچنین با pH اسیدی بالایی که دارد میتواند به کاهش خطر ابتلا به علائم شدید کووید ۱۹ کمک کند.
بی جهت نیست که بی بی سی چندی پیش گزارش خود درباره کرونا در ژاپن را با این عنوان منتشر کرد:"چرا آمار مرگ و میر کرونا در ژاپن به طرز مرموزی پایین است؟ "؛ گزارشی که هر چند در آن نامی از چای سبز نبود، ولی به فرهنگ ژاپنی اشاره داشت که چای سبز، یکی از بخشهای جدایی ناپذیر آن است.
همچنین میتوان دستکم درصدی از آمار پایین کرونا در چین را نیز به مصرف چای سبز در این کشور ربط داد که ۸۰ درصد چای سبز جهان را تولید میکند.
چای سبز، علاوه بر عملکرد قدرتمند در برابر کرونا، خواص دیگری نیز دارد که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ترکیبات آنتیاکسیدان موجود در چای سبز مانعی بزگر در برابر بیماریهای قلبی و سرطان است.
محققان دانشگاه مریلند میگویند چای سبز سرعت تکثیر سلولهای سرطانی در پوست، معده، مری، روده بزرگ، ریه، پانکراس، مثانه، تخمدان، و پستان را کاهش میدهد. همچنین روند تومورها را نیز کند میکند.
بررسیهای دیگر نشان میدهد نوشیدن ۵ فنجان چای سبز در روز گسترش سلولهای سرطانی را کند میکند و ضریب عود سرطان را پس از درمان کاهش میدهد.
تقویت کننده عملکرد مغز
چای سبز یکی از مهمترین موانع آلزایمز و کندی عملکرد مغز به شمار میرود. تحقیقات نشان میدهد که سم زدایی چای سبز، باعث میشود سلولهای مغز در گذر عمر، کمتر آسیب ببینند و کارایی خود را حفظ کنند. کسانی که مدام چای سبز میخورند، حافظه بهتری از دیگران دارند.
مطالعه موسسه ملی سرطان آمریکا حاکی از آن است که تقویت حافظه و پیشگیری از بیماری آلزایمر، ارتباط معنی داری با مصرف چای سبز دارد.
جلوگیری از بیماریهای قلبی – عروقی
کاتچین موجود در چای سبز، مانع لخته شدن خون و سکته قلبی میشود. همچنین جریان خون در بدن را بهبود میبخشد.
در چای سبر مادهای به نام "اپی گالوکاتچین گالات" وجود دارد که کمک زیادی به کنترل بیماریهای خودایمنی و مهار آن میکند.
تقویت کننده سیستم دفاعی بدن
چای سبز سلولهای T خون را افزایش دهد. وظیفه این سلولها ارتقاء سطح ایمنی و سیستم دفاعی بدن است.
بهسازی پوست
چای سبز، ضد اشعه ماوراء بنفش است. یک پژوهش نشان میدهد افرادی که هر روز یک فنجان چای سبز مینوشند، ۲۲ درصد کمتر دچار آفتابسوختگی پوست میشوند و پوست شفاف تری دارند.
چای سبز ضد چربی و کلسترول
مرکز پزشکی دانشگاه مریلند اعلام کرده است که نوشیدن روزانه دستکم ۳ فنجان چای سبز، میتواند به کاهش سطح کلسترول بد و تری گلیسیرید بینجامد.
بیشتر بخوانید: بهترین غذاها و نوشیدنیها برای تقویت ریه و سیستم ایمنی در هوای آلوده
کمک چای سبز به کاهش وزن
چای سبز سوخت و ساز بدن را بهبود میبخشد و مصرف مستمر آن میتواند به کاهش وزن کمک کند.
برای فردی با شرایط معمولی، مصرف روزانه ۳ لیوان چای سبز مناسب است.
چای سبز، طعمی گس دارد و برای کسانی که به آن عادت ندارند، چندان خوشایند نیست؛ بنابراین میتوانید آن را با نبات، دارچین، هل، لیموترش، زنجبیل، نعناع، گل یاس، زعفران، گل محمدی و نظایر اینها میل کنید.
یا میتوانید هر بار که چای سیاه دم میکنید، کمی هم چای سبز بدان اضافه کنید؛ هر چند که، چون دما و زمان دم کردن چای سبز و سیاه یکی نیست، بهتر است جداگانه دم شوند و موقع سرو کردن، با هم آمیخته شوند.
توصیه ما این است که کم کم ذائقه خود را به چای سبز خالص عادت دهید که واقعاً میارزد.
- وقتی که آب جوش آمد، کمی صبر کنید تا دمای آن اندکی کاهش یابد (بین ۷۰ تا ۸۰ درجه سانتیگراد). آب جوش را روی برگهای چای سبز نریزید.
- به ازای یک لیوان آب، یک قاشق غذاخوری چای سبز درون قوری بریزید. (بهتر است قوری، چینی یا شیشهای باشد). در قوری را ببندید.
- حدود ۳ دقیقه صبر کنید تا چای دم بکشد. اگر از چای سبز کیسهای استفاده میکنید تا ۱۰ دقیقه صبر کنید.
چای سبز را ناشتا نخورید. بلافاصله بعد از غذا هم نخورید، چون مانع جذب آهن میشود. بهترین موقع، زمانی است که گرسنه نیستید و حدود دو ساعت از غذا خوردن تان گذشته است.
پژوهشها نشان میدهند مصرف یک استکان چای سبز قبل از تمرینات ورزشی، میزان چربی سوزی را به طرز قابل ملاحظهای افزایش میدهد.
قبل از خواب هم نخورید، چون کافئین موجود در چای سبز ممکن است خواب تان را دچار اختلال کند
بهتر است چای را اعم از سبز و سیاه، در ظروف فلزی و ترجیحا آلومینیومی نگه دارید. بعد از آن بهترین گزینه، ظروف شیشهای تیره است.
حتماً چای را در محلی دور از نور و رطوبت نگه دارید.
اگر بیماری خاصی مانند دیابت، کم خونی، ناراحتیهای قلبی و کبدی، اسهال، آب سیاه چشم و ... دارید یا باردار هستید، قبل از شروع به مصرف چای سبز با پزشک تان مشورت کنید.
در هر حال، در مصرف چای سبز، زیاده روی نکنید.
تاکید مجدد
از همین امروز، مصرف چای سبز را شروع و از آن به عنوان سلاحی علیه کرونا و آنفلوآنزا استفاده کنید.