تاریخ انتشار: ۰۰:۲۴ - ۲۶ دی ۱۴۰۴
آقابزرگی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح کرد؛

احتمال ریزش بیشتر بورس با تشدید تنش‌های سیاسی/ پیش بینی بورس در هفته آینده

شاخص کل بورس در حالی روز چهارشنبه با ریزش ۱۰۴ هزار واحدی رو‌به‌رو شد که فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه معتقد است: فشار فروش سهام در بازار به دلیل نگرانی سهامداران از تعطیلی اجباری بورس است همانند آنچه در جنگ ۱۲ روزه رخ داد!

اقتصاد۲۴؛ میناسادات حسینی- بورس در هفته‌ای که گذشت، در ۴ روز ابتدای هفته با رشد شاخص کل همراه بود؛ اما در آخرین روز کاری شاخص کل با ریزش بیش از ۱۰۴ هزار واحدی به رقم ۴ میلیون و ۳۷۶ هزار واحد رسید و کانال ۴.۴ میلیون را از دست داد.

شاخص هم‌وزن نیز بیش از ۲۲ هزار واحد افت کرد و به یک میلیون و ۸۲ هزار و ۷۶۲ واحد رسید که بیانگر گسترش فشار عرضه در کلیت بازار بود و نه صرفاً چند نماد خاص را منعکس کرد.

نماد‌های بزرگ نظیر فارس، فولاد، فملی و شستا در محدوده منفی معامله شدند و همین امر بیشترین اثر کاهشی را بر شاخص کل گذاشت.

بورس طی ۸ و ۹ دی ماه ۱۴۰۴ با ریزش شاخص کل همراه بود که به نظر می‌رسد به دلیل حوادث اخیر است، اما با آغاز سیاست تک نرخی شدن قیمت ارز از روز ۱۵ دی جهش قابل ملاحظه‌ای داشت که مجددا با شکل‌گیری ناآرامی‌ها در اواخر هفته افت کرد؛ اما فشار فروش سهام در بازار سرمایه در یکشنبه آینده باز هم ادامه دارد؟

رشد شاخص کل بورس از نردبان ارز

در همین زمینه، فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌و‌گو با اقتصاد۲۴ در مورد رشد و سقوط یکباره شاخص کل در هفته‌ای که گذشت، گفت: در هفته گذشته، یکی از شاخص‌ها و معیار‌هایی که بورس را نسبت به سایر بازار‌ها در سطح ارزندگی بالاتر قرار داده بود، پتانسیل آزادسازی نرخ ارز (تک نرخی کردن) بود.

وی افزود: بنابراین یکی از محرک‌های رشد شاخص کل بورس طی یکی، دو هفته گذشته که بازدهی مثبت شاخص کل و شناور آزاد را رقم زد، تک نرخی شدن ارز بود.

نگرانی فعالان بازار سرمایه از تعطیلی بورس

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به سوال اقتصاد ۲۴ مبنی بر اینکه «بورس در هفته پیشِ رو به چه سمت و سویی خواهد رفت؟» گفت: سناریو‌های متفاوتی پیش روی بازار سرمایه است و تحقق هر کدام از این سناریو‌ها در تالار شیشه‌ای بستگی به اخبار و تحولات سیاسی و اجتماعی و واکنش‌های مسئولان و حاکمیت در ارتباط با خواسته‌های بحق یا نابحق کشور‌های خارجی دارد.


بیشتر بخوانید: آینده بازار سرمایه پس از تک‌نرخی شدن ارز چگونه خواهد بود؟


آقابزرگی، این سناریو‌ها را اینگونه برشمرد: اگر شاهد تنش‌های بیشتر سیاسی در کشور باشیم، متاسفانه حتی ممکن است که بورس با ریزش بیشتر همراه شود.

وی ادامه داد: شتاب و فشار عرضه در بازار سرمایه در روز چهارشنبه ۲۴ دی ماه ۱۴۰۴ حاکی از نگرانی برخی از فعالان اقتصادی و بازار سرمایه است. این افراد نگرانِ تداوم انجام معاملات در بورس هستند، زیرا می‌دانند که شورای عالی بورس تابع تصمیمات و دستورات مقامات بالا و امنیتی است. به عبارت بهتر، نگرانی آنها این است که بورس همانند جنگ ۱۲ روزه تعطیل شود. این نگرانی موجب شده که فعالان بازار سهام بفروشند تا نقدینگی و پول نقد در دست داشته باشند.

صف خرید برخی سهام به دلیل افزایش قیمت ارز

این کارشناس بازار سرمایه در مورد وضعیت شاخص کل بورس در هفته‌ای که گذشت، گفت: متوسط P/E نسبت به سال‌های گذشته، به‌ویژه سال ۱۳۹۹ که این نسبت ۳۸ بود و اکنون ۶.۲ است، همچنان قابل قبول ارزیابی می‌شود؛ اما ارزش دلاری بازار کمتر از ۱۰۰ میلیارد دلار است.

به گفته آقابزرگی، بازار سرمایه به دلیل پتانسیل افزایش نرخ ارز در آستانه رشد قرار دارد.

وی با اشاره به رشد سهام برخی شرکت‌های متاثر از افزایش قیمت ارز، گفت: شرکت‌های اوره و آمونیاک‌ساز بورسی با وجود شرایط نامساعد سیاسی، به دلیل تاثیر از سیاست حذف ارز ترجیحی صف خرید شده‌اند.

بازدهی ۹۵ درصدی شاخص کل نسبت به خردادماه

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه این ۳ شاخص در کنار هم هم‌زمان با اشباع بودن سایر بازار‌ها باعث شد که بورس مزیت بیشتری پیدا کند، گفت: کف شاخص کل بورس در پایان خرداد ماه ۱۴۰۴ بعد از جنگ ۱۲ روزه، روی رقم ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد بود که در شرایط کنونی رشد ۹۵ درصدی را نشان می‌دهد. همچنین شاخص کل بازدهی ۶۳ درصد نسبت به ابتدای سال داشته است.

آقابزرگی افزود: هرچند ممکن است در کوتاه‌مدت بورس به دلیل شرایط سیاسی ریزشی باشد، اما آینده بورس ما بسیار درخشان است.

ارسال نظر