تاریخ انتشار: ۰۸:۱۵ - ۲۰ دی ۱۳۹۷
اصغری قاجار به اقتصاد ۲۴ خبر داد:

رشد 32 درصدی ورودی گردشگر به ایران در 7 ماهه نخست امسال

رییس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران گفت: در هفت ماهه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، جذب گردشگران ورودی 32 درصد افزایش داشته است که با توجه به نرخ رشد کند سال 96، عدم ثبات ارزی و تحریم‌های همه‌جانبه آمریکا، آماری قابل تامل و دور از انتظاری است.

اقتصاد24- احمد اصغری قاجار در گفت و گو با اقتصاد 24 درباره مزیت های گردشگری در ایران گفت: ما می توانیم در 4 فصل سال پذیرای گردشگران ورودی باشیم؛ برای مثال هم اکنون که در فصل سرما هستیم مزیت های گردشگری بسیاری در برخی استان های کشور داریم و در فصل های دیگر هم به همین ترتیب جاذبه های بسیاری در هر شهر یا استان وجود دارد.

وی افزود: سال 96 حدود 5 میلیون گردشگر با 8 میلیارد دلار درآمد داشتیم اما باید بدانیم که اگر در حال حاضر گردشگر ورودی نداشته باشیم پس چه زمانی باید داشته باشیم؟ ممکن است فرد گردشگری در یکی از کشورهای اروپایی 15 یورو هزینه غذا بدهد اما در کشور ما با توجه به نوسانات ارزی اخیر همان غذا را می تواند با یک یورو تهیه کند و می توان گفت که ما در حال حاضر به‌صرفه‌ترین مقصد برای گردشگران خارجی هستیم چرا که از امنیت برخورداریم و جاذبه های طبیعی و فرهنگی زیادی داریم.

اصغری قاجار با این حال تصریح کرد: هنوز زیرساخت برای جذب گردشگر ورودی فراهم نیست. برای مثال ما سایتی برای راهنمایی گردشگران خارجی نداریم؛ بانک یا محل معتبری نداریم که گردشگر بتواند پول خود را به ریال تبدیل کند و گردشگران را در کوچه و پس کوچه ها می برند و از آنها دلار و یورو می گیرند تا پول ایرانی تحویل دهند و بعضا اتفاقاتی رخ می دهد که در این مصاحبه به آنها اشاره نمی کنم.

رییس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: در هفت ماهه ابتدای امسال گردشگران ورودی 32 درصد افزایش داشته اند. البته من می‌گویم کسی که برای معالجه به ایران می آید گردشگر نیست اما این را می دانم که نرخ گردشگرانی ورودی 32 درصد رشد داشته است که رشد خوبی است.

اصغری قاجار یادآور شد: جذب گردشگر ظرفیت تخصصی نمی‌خواهد؛ گردشگر اروپایی به ایران می آید تا روستا را ببیند و زندگی بی آلایش روستایی را مشاهده کند لذا سرمایه گذاری بر روی روستاها یا شهرهای کوچک برای جذب گردشگری کاری پربازده است.

وی همچنین درباره وضعیت هتل های ایران خاطرنشان کرد: بعضی هتل ها در ایران پنج ستاره هستند اما مطابقتی با استانداردهای هتل های دنیا ندارند و صنعت هتلداری در کشور ما بسیار ضعیف است؛ درست است که با حمایت سازمان میراث فرهنگی و دولت چند هتل چهار و پنج ستاره در دست ساخت است اما باید دانست که ما هتل های موجود را هم نمی توانیم پر کنیم، به این علت که امکانات هتل های ما کافی نیست. برای مثال در کشورهای دیگر، گردشگر می تواند پول خود را در هتل محل اقامت خود به پول کشور مقصد تبدیل کند و امکاناتی از این دست که در هتل های کشور ما وجود ندارند.

به گزارش اقتصاد 24، طبق گفته معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تا پایان تیر ماه امسال یک میلیون و ۴۴۰ هزار نفر به ایران سفر کردند که این آمار نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته ۳۰ درصد رشد داشته است و با وجود آن‌که در سال ۹۵ سفر گردشگران خارجی به ایران از رشد منفی برخوردار بود، اما در پایان سال ۹۶ چهار درصد در ورود رشد داشتیم که سه ماه ابتدای امسال به ۳۰ درصد رسیده است. درمان و تجارت همچنان جذاب‌ترین شاخص برای گردشگران کشورهای همسایه است.
ارسال نظر