اگر سری به کسب و کارهای موفق بزنید و با آنها مصاحبه کنید، خواهید دید که برای کوچکترین فعالیتهای خود برنامهریزی دارند و هیچ کاری را بدون نقشه و هدف انجام نمیدهند. بدون شک راز موفقیت آنها نیز همین نکته است. برنامه ریزی برای منابع سازمانی، کلید طلایی موفقیت سازمانها در محکمکردن جای پای خود در بازار است. اگر یک سازمان از درون ساختارمند و با برنامه باشد، آسیبهای بیرونی نیز نمیتوانند آن را ورشکست کنند. در این مطلب نگاهی به برنامهریزی سازمانی میاندازیم و خواهیم دید که چرا به آن برگ برنده سازمانها میگویند.
برنامه ریزی منابع سازمانی
ERP چیست؟ برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) تعریفهای مختلف و متفاوتی دارد. یکی از این تعاریف این است که به مجموعه فعالیتهایی گفته میشوند که مدیران یا کارکنان سازمانها انجام میدهند تا از منابع سازمانی محافظت کنند و از آنها بیشترین میزان بهرهروی را استخراج کنند. این گونه برنامهریزی قدمت زیادی دارد و چندین دهه است که کارشناسان حوزه مدیریت، اقتصاد و کسب و کار به آن توجه ویژه دارند و شرکتها را به انجام این فعالیتها ترغیب میکنند.
در طی این فعالیتها، تمامی منابع و اطلاعات سازمان در یک ساختاری متمرکز جمعآوری و یکپارچه میشوند تا وجود محدودیتهایی مانند دوری جغرافیایی نتواند خللی در کار سازمان وارد کند. حاصل این کار معمولا از طریق یک سامانه برای سطح مختلف قابل دسترسی است. هر کسی با توجه به سمت کاری خود، به برخی از از ویژگیهای مربوط به این سامانه دسترسی دارد و میتواند فعالیتهای روزانه خود را در این سامانه ثبت و اجرا کند.
این سامانه از مسائلی که باعث کندی فعالیت سازمان میشوند جلوگیری میکند و مدیریت موثر واحدهای سازمان، افزایش سرعت ارائه خدمات و کالاها و بهبود ارائه خدمات به مشتریان را فـراهم میکند.
از آنجایی که این سامانهها قلب تپنده یک سازمان هستند، مدیران باید توجه داشته باشند از آن دسته از این سامانهها استفاده کنند که دچار خرابی نشوند چرا که زیانی که این خرابی به فعالیتها و وجهه سازمان وارد میکند گاهی جبران ناپذیر است. پس روی آوردن به سامانههای پیشرفتهای مثل شیرپوینت ( که ساخت شرکت مایکروسافت است) برای مدیریت منابع سازمانی میتواند بهتر از استفاده از سامانههای نه چندان معروف است.
نرم افزار بهای تمام شده
یکی از نرمافزارهای مورد استفاده در سازمانها و شرکتها، نرمافزار بهای تمام شده است. در گذشته شرکتهای بزرگ، انبارها و اتاقکهایی پر از کاغذ و سند را نگهداری میکردند که هر کدام از این اسناد حاوی بخشی از فرآیند مالی گذشته سازمان بود. زمان زیادی صرف ثبت، رونوشت، یافتن و اصلاح این سندهای مالی میشد و سازمانها علاوه بر اینکه مجبور به استخدام افراد زیادی برای این کار بودند، با کندی فعالیتها نیز روبرو میشدند.
نرمافزار بهای تمام شده بسیاری از این مشکلات را حل کرده است. شرکتهایی که کالاهایی عرضه میکنند، میتوانند پس از خرید یکی از این سامانهها، اطلاعات کالاهی خود را برای یکبار در این سیستم ثبت کنند. پس از این مرحله، مدیران میتوانند انواع محاسبات مالی خود را روی این نرمافزارها انجام بدهند، جریان نقدینگی را کنترل کنند، گزارش گیری را انجام بدهند، قیمتها را بالا ببرند یا کاهش بدهند، پرداختیها را کنترل کنند و یا پیشبینیهای مالی طبق دادههای موجود انجام بدهند. استفاده از این سیستم باعث افزایش سرعت و دقت در فرآیندهای مالی میشود و رضایت مدیران و افزایش بهرهوری را به دنبال دارد.
همانطور که گفتین دنیای اقتصاد، تبدیل به مجموعه پیچیدهای از روابط شده است و تحلیل این روابط با نیروی انسانی کاری بسیار پیچیده و زمانبر است. سامانههای نرمافزاری که به کمک انسان آمدهاند، این فرآیندها را به سرعت انجام میدهند و رضایت مشتری و مدیران را به همراه دارند.
در صورتی که صاحب یکی از این کسب و کارها هستید و میخواهید که این سامانهها برگ برنده شما در رقابت در بازار باشند، کافی است که به مجموعه سامیکس مراجعه کنید. این مجموعه تعداد بسیار زیادی از این سامانهها و نحوه استفاده از آنها را در اختیار شما قرار میدهد و میتوانید از توصیههای آنها برای کنار زدن رقیبان استفاده کنید.