تاریخ انتشار: ۱۰:۳۴ - ۰۶ بهمن ۱۳۹۸
منابع خارجی گزارش می‌دهند؛

ضربه‌ای که ویروس کرونا به اقتصاد جهان وارد کرد/ فروش دارایی‌ها در شرق آسیا

اخبار گسترش ویروس کرونا که صدها نفر را مبتلا کرده و جان ده‌ها نفر را نیز گرفته، به سرعت در سراسر جهان انعکاس یافت و بازارهای جهانی اکنون بیش از گذشته فضای بلاتکلیفی اقتصادی را تجربه می‌کنند.

اقتصاد ۲۴ ـ همچنان که بخش بهداشت و درمان پکن و مقامات بهداشت جهانی سعی دارند بیماران مشکوک را قرنطینه کرده و بسیاری از پرواز‌ها را به دلیل پیشگیری از سرایت ویروس مرموز کرونا لغو کنند، زندگی ۳۵ میلیون نفر در سال نوی چینی در آسیا تحت تاثیر قرار گرفته است.

بر اساس گزارش «یاهوفاینانس»، سرمایه‌گذاران در آسیا به ویژه پیش از تعطیلات آخر هفته سال نوی چینی، دارایی‌های خود را به فروش گذاشته‌اند. بازار‌های چین روز جمعه بسته شد و هفته آینده دوباره باز خواهد شد. معاملات تجاری نیز دوشنبه و سه‌شنبه در هنگ‌کنگ تعطیل خواهد شد.

برد لونکار، یک سرمایه‌گذار حوزه زیست‌فناوری، به «یاهوفاینانس» گفت: "من فکر می‌کنم که سرمایه‌گذاران در آسیا به این خاطر اقدام به فروش سهام خود کرده‌اند تا در صورتی که شرایط از کنترل خارج شد، امن باشند، اما انتظار دارم امدادرسانی به شکلی پیش رود که وضعیت پیش رو از آنگونه که بسیاری هراس دارند، بهتر شود. "

با این حال، تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که بیشترین تأثیر ویروس کرونا در بخش مسافرتی احساس خواهد شد، زیرا پرواز‌ها لغو می‌شوند و برنامه‌های سفر به تعویق افتاده است.

آنجالی خملانی، در «یاهوفاینانس» نوشت: "تحلیلگران اقتصادی حداقل در حال حاضر انتظار دارند که چین ـ مرکز ویروس ـ و شرکای منطقه‌ای این کشور از شیوع این بیماری تا حدی صدمه ببینند، اما بازار بورس آمریکا این هفته واکنش خاصی نشان نداد. "

جی برایسون، اقتصاددان ارشد «ولز فارگو»، همچنین در یادداشتی نوشت: "تعداد افراد آلوده به ویروس اخیر نسبت به تجربه بیماری‌های مهم و شایع محدودتر است. " وی به فصل آنفولانزا در آمریکا اشاره کرد که جان حداقل ۶ هزار و ۶۰۰ نفر را گرفت و این در حالی است که این رقم "بسیار بیش از ۲۶ نفری بود که در اثر ویروس کرونا در چین تلف شدند".

برایسون افزود: "هزینه شیوع بیماری از نظر مخارج پزشکی و دستمزد‌های از دست رفته ممکن است اندک به نظر برسد، اما سرعت گسترش آن‌ها می‌تواند تأثیر اقتصادی بزرگی را ایجاد کند. "

جیمی کاکس، شریک مدیریت گروه مالی «هریس»، نیز به خبرگزاری «ان‌بی‌سی» گفت: "وسعت و عمق تأثیر بیماری کرونا به این امر بستگی دارد که تا چه اندازه شدید است و با چه سرعتی منتقل می‌شود. همچنین، دوره زمانی اهمیت زیادی دارد. اگر دو هفته طول بکشد، تاثیر چندانی بر بازار‌های اقتصادی نخواهد گذاشت، اما اگر ماه‌ها ادامه یابد، قطعاً بر تولید ناخالص داخلی تأثیرگذار خواهد بود. بنابراین، گذشت زمان نشان می‌دهد که روند درمان چه مدت ادامه خواهد داشت. "

البته نباید فراموش کرد که اپیدمی سارس در طول سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۳ جان صد‌ها نفر را گرفت و حداقل ۴۰ میلیارد دلار به اقتصاد جهانی ضربه وارد کرد. طبق آخرین گزارش‌ها، شمار مبتلایان به ویروس کرونا از ۹۰۰ نفر گذشته و بیش از هزار نفر نیز تحت مراقبت‌های شدید قرار دارند. تاکنون، ۲۶ نفر به دلیل ابتلا به ویروس کرونا جانشان را از دست داده‌اند.

مسوولان نیز همه راه‌های ارتباطی با شهر ووهان را مسدود کرده‌اند و مردم در قرنطینه هستند. تردد همه قطار‌ها از ووهان و پرواز هواپیما‌های مسافربری از این شهر نیز ممنوع شده است. در پی وخامت وضعیت در ووهان، مقامات اعلام کردند که شهر هووان گانگ، واقع در ۷۰ کیلومتری ووهان نیز تحت مراقبت‌های ویژه قرار گرفته و تردد همه وسایل نقلیه در آن با محدودیت مواجه است.

مترجم: فرزانه اسکندریان
منابع: یاهوفاینانس و ان‌بی‌سی
ارسال نظر