تاریخ انتشار: ۱۴:۵۰ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۸

صداوسیما با عملکرد سال‌های اخیر آبرویی بین مردم ندارد

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس می‌گوید؛ اعتماد اجتماعی در کشور در نازل‌ترین سطح خود قرار گرفته است.
 
اقتصاد ۲۴- پروانه سلحشوری درباره ضرورت آزادی رسانه‌ها و کاهش اعتماد مردم به رسانه‌های داخلی گفت: من معتقدم که در سال‌های اخیر تلویزیون و صدا و سیما با عملکردی که به نمایش گذاشته آبرو و اعتباری بین مردم ندارد.

وی افزود: سالی که وارد مجلس شدم می‌گفتند که ۷۰ درصد مردم ایران از ماهواره استفاده می‌کنند که همان زمان نیز معتقد بودم و می‌گفتم جامعه‌ای که در حال پیشروی به سمت تکنولوژی و جامعه اطلاعاتی لست را نمی‌توان بست و محدود کرد، چراکه با پیشرفت فناوری مروم خودشان راه‌های ارتباطی جدید را پیدا می‌کنند.

نماینده مردم تهران در مجلس خاطرنشان کرد: در صورتی که بخواهیم فناوری‌های ارتباطی و اینترنت را قطع کنیم نمی‌توانیم کاری از پیش ببریم و امروزه نمی‌شود جامعه اطلاعاتی را منحصر کرد و فکر کنیم که با انحصار خبر و اطلاعات به مردم خبر و اطلاعات نمی‌رسد.

سلحشوری خاطرنشان کرد: بعد از انتخابات ۹۶ و بعد از گردش رویکردی و پشت کردن رئیس‌جمهور به رای مردم، انتظارات و توقعاتی که مردم از او داشتند انجام نشد و پس از اعتراضات دی ماه در همان سال که توسط محرومان جامعه انجام شد، در کشور اعتمادی که وجود داشت کاهش پیدا کرد.

وی افزود: در فاصله ۹۶ تا ۹۸ به دلیل فشار تحریم‌ها و سختی زندگی مردم باعث شد که اعتماد اجتماعی و سرمایه اجتماعی به طور مرتب کاهش پیدا کند، اما پس از اتفاقات آبان ماه و ممنوع کردن رسانه‌ها و مطبوعات از اطلاع رسانی، مردم مجبور می‌شدند خبر‌ها را از رسانه‌های بیگانه دریافت کنند.

این عضو فراکسیون امید مجلس ادامه داد:حال آنکه رسانه‌های بیگانه، چون در جهت اهداف خودشان عمل می‌کنند و خبر‌ها را به هر نحوی که خودشان می‌خواستند تنظیم و ارائه می‌کنند و در این میان راست و دروغ با یکدیگر مخلوط می‌شود، مردم از این طریق اطلاعات کافی دریافت نمی‌کنند.

سلحشوری با اشاره به اینکه الان ۲ ماه است که رویترز نیز گوید ۱۵۰۰ نفر در ایران کشته شده‌اند، گفت: در حالی که در این مدت هیچ مقام مسئولی در ایران پاسخ این ادعا را نداده است؛ ما که میتوانیم بلافاصله درموضوعات دیگر همه چیز را مشخص کنیم، اما هنوز این آمار مشخص نشده است و این کار سختی نیست.

وی افزود: مخفی کردن اطلاعات برای رسانه‌ها و مردم سوال است و خودی و غیر خودی شدن مردم و رسانه‌ها باعث ایجاد نفرت و بدبینی در جامعه شده است و آسیب به کلیت کشور میزند، چراکه مخفی کردن اطلاعات آبرو و اعتبار افراد را از بین می‌برد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر سطح اعتماد اجتماعی در ایران به نازل‌ترین سطح خود رسیده است، گفت: اینکه یک رسانه حتی نمی‌تواند بگوید امکان استعفای فلان شخص وجود دارد؛ پذیرفته نیست و سوال اینجاست که این موضوع چه تهدیدی است که باید یک رسانه را تعطیل کنند؟!

این عضو فراکسیون امید با بیان اینکه "بله قربان گو بودن محض" بوده که امروز ما را به اینجا رسانده است، تصریح کرد: از همه آن‌هایی که دستی در قدرت و حفظ امنیت دارند خواهش می‌کنم بیندیشند که با این رفتار‌ها چه آسیبی به کشور می‌رسانند و بدانند آن‌هایی که مجیزگو هستند صلاح این کشور را نمی‌خواهند، بلکه رسانه‌های منتقد و دلسوز هستند که با نقد مشفقانه خود به رشد و اعتلای کشور کمک می‌کنند.

گفتنی است دیگر احمد مازنی دیگر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نیز در گفتگو با خبر فوری در این ارتباط میگوید: تنها خط قرمز قانون اساسی برای رسانه‌ها حفظ اسلام، ارزش‌های اجتماعی و منافع ملی است.
 
منبع: خبر فوری
ارسال نظر