تاریخ انتشار: ۱۵:۳۰ - ۲۲ بهمن ۱۳۹۸

مرغ‌ها تریاکی نیستند

سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرده برخی کاربران در فضای مجازی از سر بی‌اطلاعی متوسل به پخش مطلبی قدیمی و سراسر کذب و بدون منبع موثق با عنوان «مرغ با طعم تریاک» کرده‌اند و با جرح و تعدیل جهت‌دار یک گزارش و مصاحبه متعلق به تاریخ گذشته در روزنامه خراسان، با به اشتراک گذاشتن آن در افکار عمومی، مردم را دچار شک و تردید نسبت به موضوعی می‌کنند که از اساس صحّت ندارد.
 
اقتصاد۲۴-  سازمان دامپزشکی کشور با تکذیب شدید بازنشر چنین اکاذیبی در فضای مجازی که موجب تشویش اذهان خاطر هموطنان می‌شود، خواستار پیگیری این دست اخبار از سوی منابع معتبر و موثق شد.

این شایعه در مهرماه هم چند روزی شنیده شد. همان موقع روزنامه شهروند به نقل از فعالان صنعت مرغ نوشت که هم استفاده از تریاک و هم هورمون در مرغداری هزینه سنگینی دارد و هیچ مرغدار عاقلی نمی‌آید هورمون و تریاک گران را صرف مرغ‌هایش کند و آن را با قیمت کیلویی ۱۰ تا ۱۲ هزار تومان بفروشد.

همزمان رئیس سازمان دامپزشکی گفت استفاده از تریاک جز اینکه بیماری را در مرغ‌ها مزمن‌تر می‌کند، نتیجه‌ای ندارد و بهتر است به جای استفاده از این‌چنین موادی، از طریق مصرف دارو‌ها و پروبیوتیک به سمت درمان طیور برویم؛ البته علیرضا رفیعی‌پور، رئیس سازمان دامپزشکی تأکید کرد که تا امروز هیچ گزارش رسمی به سازمان دامپزشکی از مصرف تریاک در مرغداری‌ها نرسیده است.

حالا با بازنشر این بخش از مصاحبه رفیعی‌پور و ادعای تکذیب نشدن اصل موضوع، شایعه بار دیگر بر سر مرغ‌ها چرخیده و باز هم تکذیب می‌شود. مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان به ایسنا گفته مواد مخدر در صورت استفاده در انسان نیز به دستگاه گوارش آسیب وارد می‌کند، در نتیجه اگر به مرغ‌ها خورانده شود، قطعا عامل ایجاد مشکل در سلامت مرغ خواهد بود و با هیچ منطق عقلی سازگار نیست. به گفته شهرام موحدی، «اکنون تولیدات کشور در حوزه دامداری به اقصی نقاط دنیا صادر می‌شود و اگر مشکلی در سلامت بهداشتی محصولات کشور وجود داشته باشد، هیچ کشوری مایل به خرید از ما نخواهد بود. پس مردم توجه کنند که اینگونه اخبار صحت ندارد و تنها یک شوخی نادرست است. موحدی از مردم خواست که به اخبار غیرموثق و جعلی فضای مجازی اعتماد نکنند و ذهن خود را به این اخبار بی‌پایه و اساس مشغول نسازند.»

دیروز هم معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان خوراندن تریاک به مرغ در مرغداری‌های اصفهان را تکذیب کرده و گفته بود «مواد افیونی و تریاک به هیچ وجه از اجزای خوراک دام نیست و ممکن است به رغم توزیع دارو به اندازه مناسب و کافی، برخی از پرورش‌دهندگان سنتی مرغ از این مواد به عنوان داروی خانگی و سنتی استفاده کرده باشند.» حسین ایراندوست در گفتگو با ایمنا افزود: «استفاده از این ماده به عنوان دارو توسط هیچ پزشکی توصیه نمی‌شود و اساس علمی نیز ندارد. ممکن است یک مرغدار به مرغدار دیگر توصیه کرده باشد که برای کاهش اضطراب دام‌های خود در زمان جابجایی از مخلوط آب و سوخته تریاک استفاده کند.»

برومند چهارآیین، عضو هیأت‌مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی در مهرماه وقتی شایعه مصرف تریاک در مرغداری‌ها را از پایه و اساس کذب دانست، در این باره توضیح جالبی داد: «همه ما می‌دانیم که مواد مخدر فقط برای تسکین درد استفاده می‌شوند که هیچ مرغی نیاز به مواد مخدر ندارد. مطرح کردن این شایعه‌ها از طرف کسانی است که می‌خواهند با ارزان کردن مرغ، گردش مالی ۱۲۵ هزار میلیارد تومانی صنعت طیور گوشتی را پایین بیاورند، چون وقتی مرغ به قیمت منطقی خود می‌رسد، سود این افراد دو برابر می‌شود.»

این شایعه به استان البرز هم رسیده و رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور دامپزشکی البرز خبر داده «با توجه به بازدید‌های مستمری که بازرسان اداره کل دامپزشکی استان از واحد‌های پرورش مرغ دارند؛ با قطعیت می‌توان گفت خوراندن تریاک به مرغ‌ها در هیچ یک از مرغداری‌های البرز نیفتاده است.»
 
منبع: روزنامه ایران
ارسال نظر