مریم بهنام راد، اقتصاد ۲۴- با توجه به شیوع بیماری کرونا ویروس همه مردم به دنبال راههایی برای نجات از این ویروس مرگبار هستند. اجرای توصیههای پزشکی و بهداشتی یکی از اقداماتی است که میتواند به طور حتم باعث کاهش درگیری مردم با این ویروس شود.
نگرانی از تخریب و آسیب به بخشهای مختلف اقتصادی پس از شیوع ویروس کرونا به یکی از دغدغه های مردم و مسئولان تبدیل شده است. هرچند بازار نفت، بازار سرمایه و بازار طلا هر کدام در ایران از شیوع ویروس کرونا اثر پذیرفتهاند، اما این ویروس کشنده، بیش از هر چیز بر وضعیت تجاری ایران موثر خواهد بود.
اثر ویروس کرونا بر ایران از طریق کاهش قیمت نفت نیست چرا که مقدار فروش نفتمان آنقدر پایین است که کاهش قیمت بر آن اثر جدی ندارد. اینکه خرید نفت چین کاهش مییابد هم اثری بر ما ندارد.
از سوی دیگر بازار سرمایه در ایران نیز تاکنون تاثیرپذیری اندکی از شیوع ویروس کرونا داشته است. اما این نکته را باید توجه داشت که امروز کنترل کرونا ویروس و حفظ جان هموطنان و عدم شیوع این ویروس از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
با توجه به اینکه موثرترین راه برای مقابله با ویروس کرونا، پیشگیری از ابتلا به این بیماری است چرا که درمان قطعی و موثری تاکنون برای آن کشف نشده است، گروه پزشکان ۶۶ دانشگاه تهران با هدف کنترل همه گیری ویروس کرونا در سطح کشور و کاهش خطرات احتمالی، خواستههایی را از دولت جمهوری اسلامی مطالبه کرده است. یکی از این پیشنهادهای این پزشکان این است که رستورانها فقط حق توزیع غذای بیرونبر داشته باشند؛ یعنی فضای سرویس دهی به مشتریان خود را تعطیل کنند و دیگر در هیچ رستوانی تا پایان سال غذایی سرو نشود.
تعطیلی مراکز، به اقتصاد کشور آسیب میزند
در رابطه با پیشنهاد گروه پزشکان درباره کنترل کرونا ویروس مبنی بر اینکه رستورانها فقط حق توزیع غذای بیرون بر داشته باشند، ناصر حسینی تبریزی رئیس اتحادیه صنف چلوکباب و چلوخورش در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: صنف چلوکباب و چلوخورش در تهران حداقل هزار و ۲۰۰ واحد صنفی فعال دارد که اگر قرار به تعطیلی این واحدها برای استقبال از پذیرایی مردم باشد قطعا نه این صنف بلکه سایر صنوف نیز به مشکل برمی خورند.
حسینی تبریزی با تاکید بر اینکه رعایت اصول بهداشت در مراکز تهیه غذا و چلوکبابیها اولین گام برای جلوگیری از شیوع کرونا ویروس است گفت: بهتر است درباره فرهنگ سازی و ارائه دستور العملهای بهداشتی بیش از هر موضوع دیگر تمرکز شود.
بیشتر بخوانید: ورود افراد سرماخورده به اماکن ورزشهای آبی پایتخت ممنوع است
رئیس اتحادیه صنف چلوکباب و چلوخورش ادامه داد: حفظ جان مردم اهمیت ویژهای دارد و در این راستا تمام صنوف در کنار سایر مردم و مسئولان وظیفه دارند، اما باید توجه داشت که در برابر این اقدام نباید به اقتصاد کشور آسیب رساند.
این فعال اصناف با تاکید بر اینکه تنها رستورانها و واحدهای غذاخوری نیستند که در این شرایط با محدودیت مواجه میشوند، گفت: تالارها، سفره خانهها، مراکز تفریحی، واحدهای فست فود و ساندویجی، واحدهای آبمیوه فروشی و صنوف بستنی فروشی که بیش از چندین هزار واحد صنفی در تهران هستند نیز درگیر این موضوع خواهند شد.
رئیس اتحادیه صنف چلوکباب و چلوخورش گفت: طیف وسیع مصرف مواد غذایی در تهران را نمیتوان نادیده گرفت. روزانه صدها مسافر به تهران وارد و خارج میشوند که باید سرویس دهی شوند. حالا این شهر چطور میتواند از پذیرش مسافر و سرویس دهی به آنان منع شود.
تبعات اقتصادی تعطیلی ۱۲۰۰ واحد صنفی
حسینی تبریزی ادامه داد: اگر ۱۲۰۰ واحد صنفی چلوکبابی و چلو خورش تعطیل شوند تبعات زیادی را بر جای میگذارد چرا که روزانه بیش از ۲۰ تن برنج و بیش از ۱۰ تن مرغ و گوشت قرمز در این واحدها مورد مصرف قرار میگیرد و با تعطیلی این بخشها به اقتصاد تهران آسیب جدی وارد میشود.
وی تصریح کرد: بیشتر واردات محصولات مورد نیاز این صنف از شهرستانهای دیگر است. قزوین، مشهد و چندین شهر دیگر، برای صنوف غذایی تهران محصولات زیادی را صادر میکنند و در نهایت تهران به عنوان هدف اصلی توزیع این محصولات نمیتواند در تعطیلی بسر ببرد.
رئیس اتحادیه صنف چلوکباب و چلوخورش یادآور شد: برای کنترل شیوع ویروس کرونا راه های زیادی وجود دارد؛ هرچند که تمام صنوف به ویژه چلوکباب و چلو خورش در راستای رعایت موازین بهداشتی از هیچ تلاشی فروگذار نخواهند بود.
حسینی تبریزی در پایان تاکید کرد: تعطیلی واحدهای صنفی باید در مرحله آخر اتفاق بیفتد؛ هر چند طبق اظهارات مسئولان تا کنون در کنترل این ویروس تلاشهای زیادی انجام گرفته است.