تاریخ انتشار: ۰۸:۲۰ - ۲۹ اسفند ۱۳۹۸
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح کرد؛

هدایت‌گری دولت، دلیل رشد مداوم شاخص بورس/ بازده بازار سرمایه ۳ برابر بازار‌های موازی دیگر است

میرمعینی گفت: رشد نقدینگی به سمت بازار سرمایه هماهنگ شده و از طرف دولت و مسئولان اقتصادی در کشور هدایت می‌شود، بنابراین رشد شاخص با رشد قیمت ارز برابر نمی‌شود، چون دولت بازار سرمایه را به سایر بازار‌های موازی ترجیح داده و می‌خواهد نقدینگی خرد و پراکنده‌ای که در جامعه وجود دارد را به سمت بازار بورس هدایت کند.
 
سحر گلی‌زاده، اقتصاد۲۴ -  پس از شیوع کرونا تا مدتی شاخص‌های بورس دیگر آن جهش های زیاد را نداشت و حتی در طی دو تا سه روز نوسانات زیادی را تجربه کرد و شاخص‌ها منفی شد. اما بازار سهام در آخرین روز کاری خود پایانی سبز را تجربه کرد و با رشد ۱۰ هزار و ۴۷۴ واحدی توانست ریزش روز سه‌شنبه را جبران کند و بدین ترتیب شاخص کل آخرین روز کاری هفته و سال جاری سبز بسته شد.
 
شاخص بورس با رکورد شکنی‌های پی در پی، مردم را از بازارهای دیگر به سمت خود سوق داده و شرایط برای رشد آن در کشور فراهم شده است. این در حالی است که مردم با قرار گرفتن ایران در لیست سیاه FATF و شیوع ویروس کرونا همچنان احساس ترس و واهمه دارند و نگران متضرر شدن در بورس هستند.
 
در سال های گذشته هر کدام از این دو شرایط فوق العاده (قرار گرفتن در لیست سیاه FATF و شیوع ویروس کرونا) کافی بود تا باعث سقوط آزاد شاخص در بازار بورس شود اما بالعکس با وجود این بحران‌ها، بازار سرمایه رکوردهای خود را یکی پس از دیگری می‌شکند. در این رابطه بسیاری از کارشناسان این رشد شاخص بورس را برای اقتصاد ایران مفید نمی‌دانند و معتقدند دولت در پس این بازار مشغول هدایت گری است و در آن دخالت می کند تا مسیر نقدینگی را به مسیر بازار سهام هدایت کند.

در همین رابطه حمیدرضا میرمعینی در گفتگو با خبرنگار اقتصاد ۲۴ گفت: در دوره‌های گذشته اگر اتفاقات و رویداد‌هایی که امروزه بر کشور حاکم است، اتفاق می‌افتاد قطعا بازار سهام واکنش منفی نشان می‌داد، اما امروزه بازار با هیچ شرایطی واکنش نشان نمی‌دهد؛ دلیل آن هم این است که در زمان گذشته بازار از یک منطقی پیروی می‌کرد که کارشناسی و تحلیل بر آن حاکم بود و اگر این شرایط ادامه دار بود می‌توانست موجب واکنش بازار شود و آثار و اتفاقات این رویداد‌ها در سودآوری و ارزش گذاری شرکت‌ها محاسبه می‌شد و نهایتا قیمت هر سهم درست و دقیق صورت می‌گرفت.

وی خاطرنشان کرد: در این چند وقت اخیر بازار سهام از روند تحلیلی و کارشناسی دور شده است و بیشتر جریان عرضه و تقاضا و فشار نقدینگی بازار را هدایت می‌کند و بازار امروزه از الگوی تکرار شونده دور است و شاید بتواند در ادامه خودش به عنوان الگوی قالب جدید در بازار سرمایه، تحمیل شود.
بیشتر بخوانید: چالش حفظ نقدینگی در بورس
این کارشناس بازار سرمایه افزود: این ادامه و حاکمیت نقدینگی جدید که در جریانی ایجاد می‌شود نقدینگی را به سمت خود سوق می‌دهد و موجب افزایش شاخص بورس می‌شود که به عواملی همچون تداوم حجوم نقدینگی به بازار بورس مرتبط است.
 

دست دراز دولت در بازار سرمایه


میرمعینی عنوان کرد: رشد نقدینگی به سمت بازار سرمایه هماهنگ شده و از طرف دولت و مسئولان اقتصادی در کشور هدایت می‌شود، بنابراین رشد شاخص با رشد قیمت ارز برابر نمی‌شود، چون دولت بازار سرمایه را به سایر بازار‌های موازی ترجیح داده و می‌خواهد نقدینگی خرد و پراکنده‌ای که در جامعه وجود دارد و شاید امکان سرمایه گذاری در بازار‌های دیگر را داشته باشد، به سمت بازار بورس هدایت کند.
بیشتر بخوانید: آیا باید از هجوم نقدینگی به سمت بورس استقبال کرد؟

وی مطرح کرد: اگر دولت بعد از آنکه نقدینگی در بازار سرمایه وارد شد برنامه ریزی کند به نوعی که این جریان هجوم نقدینگی و وجوه سرمایه مردم را به سمت تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی از طریق افزایش سرمایه‌های شرکت ها، ایجاد طرح و پروژه‌های جدید در شرکت‌های تازه تاسیس در بورس از طریق عرضه اولیه‌های جدید هدایت کند، می‌توان امیدوار بود که الگوی غالب که امروزه شکل گرفته است و روزانه به طور میانگین بین ۵ تا ۷ هزار میلیارد تومان در آن در حال گردش است، ماندگار و پایدار باشد و خطر ریزش بازار سرمایه احساس نشود، مگر در شرایط سیاسی بسیار وخیم و حادی که در جامعه اتفاق بیفتد و آنجا نمی‌شود جلوی ریزش بازار سهام را گرفت.
 
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه به خبرنگار اقتصاد ۲۴ گفت: باید منتظر بود و دید که تزریق نقدینگی دولت به بازار سرمایه تا کجا ادامه دار خواهد بود و بورس تا کجا این حجم از نقدینگی را تحمل می‌کند و این حمایت سیاستگذاران اقتصادی و دولت از رشد شاخص، تا کجا می‌تواند ادامه دار باشد وگرنه هیچ عامل بیرونی در رشد شاخص دخیل نیستند مگر آنکه نرخ ارز رو به رشد باشد که شاخص بورس را هم تحت تاثیر خود قرار دهد.
بیشتر بخوانید: بازارهای طلا، ارز و مسکن قادر به رقابت با بورس نیستند

بازده بازار سرمایه ۳ برابر بازار‌های موازی دیگر است

 
میر معینی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر بهترین بازار برای سرمایه گذاری در بین بازار‌های موازی دیگر کدام بازار است؟ عنوان کرد: مردم باید با توجه به اطلاعات تاریخی سهام‌ها و تحلیل‌ها در یک بازه ۶ ساله متوجه شوند که آن سهمی که برای خرید انتخاب کرده اند، خوب است یا خیر.

وی خاطرنشان کرد: در یک بازه ۲۰ ساله، بازده بازار سهام بیشتر از سایر بازار‌های موازی مانند طلا، سکه، ارز و مسکن است. همچنین بازده بازار سهام ۲ تا ۳ برابر بازار‌های موازی دیگر بوده است و در صورتی که استراتژی درستی درباره خرید سهم انتخاب کنند، بازده آن‌ها بالاتر هم می‌رود.
 
ارسال نظر