تاریخ انتشار: ۱۱:۱۱ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۸
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ صورت گرفت؛

بررسی سهام شرکت‌های دارویی و بهداشتی در بورس پس از شیوع کرونا/ بهترین بازارها برای سرمایه‌گذاری کدامند؟

یک کارشناس بازار سرمایه به مردم پیشنهاد کرد که سبدی از دلار و ارز خارجی، سکه، مسکن و سهام و در کنار این‌ها سرمایه انبار شده در بانک تحت عنوان دریافت سود سالیانه داشته باشند که می‌تواند در هر نوسانی از هر بازاری سرمایه آنها را بیمه کند.
سحر گلی‌زاده، اقتصاد۲۴- ویروس کرونا این روزها به شمشیر دولبه‌ای تبدیل شده که عده‌ای را نگران و عده‌ای را کاسب این نگرانی‌ها کرده است. کافی بود با اعلام شیوع ویروس کرونا مردم برای خرید ماسک، دستکش، مواد شوینده و ... صف بکشند و در کمتر از یک روز این کالاها به نایاب‌ترین کالاهای ایران تبدیل شوند. این دل‌نگرانی‌ها به طوری فزاینده شد که حتی شلغم‌فروش و زنجبیل فروش و عطاری‌ها هم از این کاسبی بی‌نصیب نماندند و حسابی کالایشان را به قیمتی گزاف به مردم فروختند.

از جمله شرکت‌هایی که این روزها پول خوبی در قبال دل‌نگرانی‌های مردم به جیب می‌زنند، می‌توان به شرکت‌های آرایشی و بهداشتی و البته دارویی اشاره کرد.
 
سهام این شرکت‌ها نیز در بازار سرمایه رشد خوبی داشته است. این در حالی است که به طور معمول سهام این شرکت‌ها در ایام خانه تکانی عید نوروز رو به افزایش می‌رود.
 
در این میان سوالی که این روزها در میان سهامداران به خصوص سهامداران نوپا و خرد بورس مطرح است این است که آیا سهام شرکت‌های دارویی و آرایشی و بهداشتی پرسود است؟ و بهترین خرید سهام در حال حاضر برای آنها کدام است؟
 
در همین رابطه علی حیدری، کارشناس بازار سرمایه به خبرنگار اقتصاد ۲۴ گفت: افزایش قیمت کالا‌های دارویی، آرایشی و بهداشتی و به تبع آن افزایش قیمت سهام شرکت‌های دارویی در بازار سهام حتی اگر عاملی به نام کرونا ویروس نیز وجود نداشت، قابل پیش بینی بود، به این علت که میزان تورم در کشور افزایش و به تبع آن با کاهش ارزش پول ملی مواجهیم؛ از اینرو چون تنها بازاری که در حال حاضر به ظاهر پویاست بازار سهام است یک سرمایه گذار چه خرد و کلان، چاره‌ای جز انتقال سرمایه و حفظ ارزش پولی خود ندارد، به همین خاطر وارد خرید بازار سهام می‌شود. حالا هرچه قیمت پایین تر، خوش خرید‌تر است. در این میان سهام شرکت‌های دارویی و بهداشتی چون در روزهای پیشین کمتر مورد خرید و فروش قرار می‌گرفتند با اقبال مواجه شده‌اند.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه مردمی که در بازار سرمایه، سرمایه گذاری کرده اند ۵۰ سال از مسئولان در کشور جلو‌تر هستند، گفت: اگر ملاک برای خرید و فروش سهام، روز‌های پیش رو باشد اخبار حاکی از آن است که ۲۱ اسفند اخبار مبنی بر این است که بنیاد مستضعفان ۸ درصد از بانک سینا را به قیمت پایه هر سهم ۵۱۸ تومان می‌فروشد. این سهم برای سفته بازی و خرید و سپس خارج شدن در کوتاه مدت مناسب است.

وی اظهار کرد: در بازه زمانی میان مدت و بلند مدت پیشنهاد می‌شود که مردم نوسانات قیمت دلار را نظاره گر باشند. از اینرو دلار در بازار ایران و در اقتصاد ایران شاخص تورم است یعنی اگر کاهش پیدا کرد به این معناست که تورم کاهش پیدا کرده است که به تبع آن قیمت مواد اولیه و قیمت سهام هم کاهش پیدا می‌کند و اگر این اتفاق نیفتاد یعنی اقتصاد ایران حال و روز خوشی ندارد و ارزش پول ملی کاهش پیدا می‌کند، پس خود دلار شاخص مهمی در سنجیدن بازار سهام است، اما شرکت‌های سهامی پتروشیمی همواره سبد سهام را می‌توانند در برابر هر نوسانی بیمه کنند و چون صادرات محور هستند از حمایت مالی دولت نیز برخوردار هستند و از اینرو می‌توانند برای سهامدار در بازه‌های زمانی میان مدت و بلند مدت سودآور باشد.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: سهام شرکت‌های بهداشتی بدون ویروس کرونا هم با وجود تورم حاکم بر جامعه که از سال ۱۳۵۰ با اقتصاد ایران همراه است قطعا افزایش پیدا می‌کرد، ولی خبر کرونا مزید بر علت شد و سرعت افزایش را حداقل یک ماه جلوتر انداخت.

وی افزود: بازار سال نو نه‌تنها در ایران بلکه در همه جای دنیا برای طلافروشان نشان از رونق بوده است هرچند که بازار طلا چند سالی است که از حالت صنعتی خارج شده و کمتر می‌توان رگه‌هایی از امید و پیشرفت را در آن دید.

حیدری خاطرنشان کرد: اگر هدف سرمایه گذاری است اگر شخص توانایی خرید سکه را دارد اول سکه بخرد و اگر رقم بالاتر است طلای آب شده بگیرد و اگر مهارت کار و سرمایه گذاری در بازار سهام را دارد، سهام شرکت‌های پتروشیمی را بخرد، ولی در مجموع به مردم پیشنهاد می‌شود که سبدی از دلار و ارز خارجی، سکه، مسکن و سهام و در کنار این‌ها سرمایه انبار شده در بانک تحت عنوان دریافت سود سالیانه داشته باشند که می تواند در هر نوسانی از هر بازاری سرمایه آنها را بیمه کند.

این کارشناس بازار سرمایه یادآور شد: مردم باید سبد ۵ قسمتی داشته باشند که شامل سود بانکی، سهام، سکه، مسکن و ارز خارجی است که در اکثر نقاط دنیا نیز پیشنهاد شده است، بنابراین امیدواریم که در سال ۱۳۹۹ شاهد رشد مناسب اقتصاد باشیم هرچند که کلیات لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ تا این لحظه فقط ۱۳ درصد از بودجه عمرانی را در خود جای داده است، ولی بازهم امیدواریم که این رشد صورت گیرد.
 
 
ارسال نظر