تاریخ انتشار: ۱۳:۱۰ - ۲۶ اسفند ۱۳۹۸
رییس هیات موسس کانون صرافان در گفتگو با اقتصاد ۲۴ پاسخ داد:

فنر قیمت دلار رها می‌شود؟/ بالا رفتن نرخ ارز می‌تواند مثبت باشد

رییس هیات موسس کانون صرافان گفت: به طور منظم ارزش پول ملی در مقابل دلار روزانه یک در هزار کاسته می‌شود، یعنی اگر فرض کنیم در حال حاضر نرخ دلار 15 هزار تومان باشد باید هر هفته بیش از 100 تومان بر نرخ ارز افزوده شود و اگر به هر طریقی و به صورت مصنوعی از این افزایش جلوگیری شود، معنی آن جمع شدن فنر و ذخیره انرژی قیمت خواهد بود.
 
سحر گلی‌زاده، اقتصاد۲۴-  این روز‌ها قیمت دلار بین کانال ۱۴ و ۱۵ هزار تومان سیر می‌کند، قیمتی که تا چند سال پیش با پرسینگ شدید بانک مرکزی کنترل شده بود و در کانال ۱۲ تا ۱۳ هزار تومان نوسان داشت، اما گویی این کنترل شدید این روز‌ها جای خود را به بی تفاوتی و حتی علاقه‌مندی به افزایش قیمت داده است، چه آنکه قیمت دلار در سامانه نیما هم افزایش یافته و این نشانه علاقه دولت به افزایش قیمت دلار دارد.
 
اگرچه شیوع ویروس کرونا و در پی آن حذف سفرهای خارجی از سفرهای نوروزی برخی خانواده‌ها باعث کاهش تقاضا در بازار ارز شده اما این منزله کاهش قیمت نبوده بلکه دلار افزایش قیمت را تجربه کرده است.
 
همین کاهش تقاضا عده‌ای را بر آن داشته نقدینگی خود را وارد بازار ارز کنند. اما آیا این اقدام نمی‌تواند یک اقدام ریسکی برای این افراد باشد؟
 
در همین رابطه علی اصغر سمیعی زفرقندی، رییس هیات موسس کانون صرافان و تحلیلگر بازار ارز در گفتگو با خبرنگار اقتصاد۲۴ گفت: درست است که شیوع ویروس کرونا، از حجم سفر‌های خارجی کم می‌کند و طبعا تقاضا برای ارز در بازار هم کاهش می‌یابد، ولی در عین حال نباید به این نکته بی توجه بود که شرایط اقتصادی در کشور بهبود جدی نیافته و هنوز نرخ تورم توسط کارشناسان در حدود ۴۰ درصد برآورد می‌شود، و این در حالی است که حداکثر نرخ تورم در کشور‌های حوزه دلار بیشتر از ۴ درصد نیست و این ۳۶ درصد اختلاف، چاره‌ای ندارد جز اینکه خود را با افزایش نرخ ارز نشان دهد.
 
رییس هیات موسس کانون صرافان بیان کرد: به طور منظم ارزش پول ملی در مقابل دلار روزانه یک در هزار کاسته می‌شود، یعنی اگر فرض کنیم در حال حاضر نرخ دلار 15 هزار تومان باشد باید هر هفته بیش از 100 تومان بر نرخ ارز افزوده شود و اگر به هر طریقی و به صورت مصنوعی از این افزایش جلوگیری شود، معنی آن جمع شدن فنر و ذخیره انرژی قیمت خواهد بود، که در مقاطعی دیده شده است، با رها شدن فنر قیمت، چه صدمات و زیان‌های مضاعفی به اقتصاد کشور وارد می شود.

بیشتر بخوانید: فنر قیمت دلار رها می‌شود؟
سمیعی زفرقندی اظهار کرد: از سوی دیگر تا زمانی که نرخ تورم و بهره در کشور ما با کشور‌های حوزه دلار تفاوت جدی دارد، نباید به بالا رفتن نرخ ارز، نگاهی منفی داشت، بلکه می‌شود با نگاه دیگری و البته مثبت به آن نگاه کرد.
 

رییس هیات موسس کانون صرافان در ادامه به خبرنگار اقتصاد۲۴ گفت: چرا خودمان با تنظیم نرخ ارز و نرخ عوارض خروج از یک سو و با ساختن زیر ساخت‌های توریستی زیبا و مفرح از سوی دیگر مردم را به سفر‌های داخلی به جای سفر‌های خارجی تشویق نمی‌کنیم؟ البته در شرایط کنونی که سفارش شده در منازل بمانیم، باید در منزل ماند و با خواندن کتاب و سرگرمی‌های دیگر به بهداشت جامعه کمک کرد، ولی بعد از این برهه هم اگر قیمت ارز واقعی باشد، طبیعتا از تعداد سفر‌های خارجی کاسته می‌شود و اگر شهر‌های کشورمان آمادگی پذیرایی از گردشگران را داشته باشد به تعداد سفر‌های داخلی افزوده می‌شود که این باعث رونق اقتصادی در هر کشور می‌شود.

سمیعی زفرقندی بیان کرد: از طرف دیگر وقتی قیمت ارز واقعی باشد، باعث کمتر شدن واردات از خارج و رونق تولید در داخل و کمتر شدن نرخ بیکاری می‌شود که به دنبال آن از نرخ تورم کاسته شده و آن زمان است که قیمت ارز به طور واقعی می‌تواند تثبیت شود و آن نرخ، نرخی است که برای بورس باز هم صرف نمی‌کند که سروقت آن برود و اصولا در آن شرایط بورس بازی صرفه اقتصادی نخواهد داشت بلکه این تولید است که صرفه خواهد داشت و این زنجیره ادامه خواهد یافت، تولید بیشتر، بیکاری کمتر، صادرات بیشتر، واردات کمتر، و این چرخه در صورت ادامه، باعث سلامت و رونق اقتصادی کشور می شود.
ارسال نظر