تاریخ انتشار: ۱۴:۲۱ - ۲۱ اسفند ۱۳۹۸

توضیحات رییسی در جلسه ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا

رییس قوه قضاییه در جلسه ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران حضور یافت.

اقتصاد۲۴- سید ابراهیم رئیسی، رییس قوه قضاییه در جلسه ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران ضمن تبریک ماه رجب اظهار کرد: با انجام اقدامات پیشگیرانه و درمانی و تضرع به حضرت حق و توسل به ائمه اطهار (ع) رفع این مشکل را از محضر خداوند طلب می‌کنیم.

وی ادامه داد: وظیفه می‌دانم که از افسران و سربازان و کادر درمانی کشور که خط مقدم برخورد با این ویروس هستند صمیمانه تشکر کنم، از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها، پزشکان و پرستاران که حقیقتا درمیدان جهاد و مبارزه هستند تشکر می‌کنم.

رئیس قوه قضاییه گفت: امروز سلامت جامعه امری بسیار مهم و دارای اولویت است و همه امور فرع بر سلامت است، اگر سلامت باشد بسیاری از توسعه یافتگی‌ها در کشور پدیدار می‌شود و اگر سلامت جامعه تهدید شد گرفتار مشکلاتی خواهیم شد.

رئیسی گفت: کاری که پزشکان و همکارانشان در بیمارستان‌ها در سطح کشور انجام می‌دهند حقیقتا قابل تقدیر و تشکر است.

وی با اشاره به اینکه کشور دارای ظرفیت بسیار بالایی است، گفت: اگر همه این ظرفیت پای کار بیاید، کشور ما قدرتمندتر از آن است که این پدیده مشکل ایجاد کند، ظرفیت علمی نیروی جوان، کارآمد و آماده اقدام در کشور بسیار است و برای استفاده از این ظرفیت باید مدیریت صورت گیرد.

رئیس قوه قضاییه با تاکید براینکه سطح مداخلات بهداشتی حتما باید افزایش یابد گفت: امروز دانشگاه‌های پزشکی، وزارتخانه بهداشت و درمان از جهت فنی و تخصصی صاحب صلاحیت برای نظر دادن در این زمینه هستند. دیگران باید بدانند نگاه این افراد تخصصی و فنی است. اگر می‌گویند اجتماعات نباید انجام شود و مداخلات در امور سازمانی و اداری و حتی زندگی مردم برای تضمین سلامت باید صورت گیرد بایستی در این رابطه نسبت به این بایدها و نبایدها و پروتکل‌ها احترام گذاشت و آن را عملیاتی کرد.

وی افزود: در شورای عالی امنیت ملی دکتر نمکی و همکارانشان گزارشی دادند و خواسته‌هایی را مطرح کردند که در جلسه تصویب و مصوبات نزد مقام معظم رهبری ارسال شد. مصوبات با تنفیذ ایشان شکل قانونی پیدا کرد لذا همه بخش‌ها در کشور باید ظرفیتشان را پای کار بهداشت و درمان بیاورند تا بشود این پدیده را کنترل کرد و حتما هم این کار شدنی است.

رئیس قوه قضاییه گفت: امروز کار خودجوش بسیاری از سوی مردم انجام می‌شود که باید هدایت شود.

رئیسی تصریح کرد: بخش های نظارتی جایگاه مهمی دارند و امروز باید نقش تعاملی ایفا و راهنمایی کنند تا دستگاه‌ها موفق شوند و مشکلاتشان را دنبال نمایند. چه اشکال دارد امروز سازمان بازرسی کمبودهای موجود در وزارت بهداشت را پیگیری کند. اگر فرمانداری، استانداری می‌گوید نیاز به اعتبار و لوازم پزشکی دارد بخش‌های نظارتی و سازمان بازرسی کل کشور و همه دستگاه‌ها در این زمینه کمک کنند.
وی تاکید کرد: سلامت یک فرد هم برای ما موضوعیت دارد، هرچه آسیب و تلفات در این قضیه کمتر شود برای ما مهم است. لذا مداخلات وزارت بهداشت و درمان و ستادهای مبارزه با کرونا حتما به نفع مردم و نظام اداری کشور است.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: این پدیده یک تجربه برای کشور است، ما تجربه جنگ تحمیلی را داشتیم و با همکاری و هماهنگی و حضور همگان در آن عرصه موفقیت کسب شد و در رابطه با این موضوع نیز حتما این موفقیت خواهد بود.

رئیسی گفت: با توجه به پیشنهادات و خواسته‌های وزارت بهداشت و درمان که در جلسه شورای امنیت ملی مطرح شد و تنفیذی که مقام معظم رهبری نسبت به مصوبات داشتند این موضوع برای همه ما اتمام حجت است که در این میدان اختیار کم نداریم و باید کار متفاوتی انجام دهیم. با همین ظرفیت‌ها کار دنبال شود و همه دستگاه‌های اجرایی و مسئول در این میدان به دانشگاه‌های علوم پزشکی و وزارت بهداشت و درمان و بیمارستان‌ها کمک کنند.

وی ضمن تشکر از نیروهای مردمی، سپاه، ارتش، بسیج و تمامی کسانی که پای کار هستند، گفت: باید این همکاری متمرکزتر و مدیریت شده دنبال شود.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: نسبت به نکته‌ای که در این جلسه نیاز آن مورد تاکید قرار گرفت باید بگویم این موضوع در جلسه شورای عالی امنیت ملی مطرح شد و مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز هست که ستاد مبارزه با کرونا در سطح عالی‌ترین جایگاه در کشور شکل بگیرد که دستوراتش برای همه اجزا نظام اجرایی لازم الاجرا باشد و همه مسئولین در رابطه با اجرای این دستورات به خط شوند.
آیت الله رئیسی بیان کرد: دغدغه وزارت بهداشت و درمان و دانشگاه‌های پزشکی ما باید بهداشت و درمان باشد. نباید موضوع لجستیک، پشتیبانی، تهیه کالا و لوازم پزشکی دغدغه آن‌ها باشد، بخش‌های دیگر باید کار پشتیبانی را انجام دهند.

رئیس قوه قضاییه افزود: بنده در ارتباطی که با بیمارستان مسیح دانشوری در تهران و بیمارستان‌های قم و گیلان داشتم، گزارشات روسای آن‌ها حاکی از این بود که بر اوضاع مسلط هستند و کار را دنبال می‌کنند .

رئیسی تصریح کرد: رمز موفقیت در همکاری جدی مردم و پای کار بودن همه مدیران و پای کار آوردن همه ظرفیت کشور است بنده تمایل داشتم به بیمارستان‌ها سر بزنم، اما پزشکان بنده را از این کار منع کردند بنابر این در این جمع حاضر شدم و در حوزه قضایی با همه ظرفیتمان آمادگی کمک داریم تا این پدیده شوم و مهمان ناخوانده از این کشور، امت اسلامی و جهان رخت ببندد.

وی اضافه کرد: با صبر، تحمل و تدبیر می‌شود کار را دنبال کرد تا آسیب‌های این ویروس به حداقل ممکن برسد و ان‌شاالله هر چه زودتر از بین برود.

رئیس قوه قضاییه ضمن تشکر مضاعف از تمامی کسانی که در این عرصه خدمت می‌کنند گفت: با اراده‌ای پولادین و عزمی راسخ کار را دنبال کنید یقین بدانید به زودی بر این پدیده و ویروس نحس مسلط خواهید شد.

دکتر زالی رئیس علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی و فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در این جلسه گفت: قوه قضاییه در این شرایط با سرعت عمل و شتاب منطقی پاسخگوی ما بوده است و آهنگ همکاری قوه قضاییه باید به عنوان یک الگوی مدیریتی در سایر دستگاه‌ها قرار گیرد.

وی با اشاره به سطح همکاری عالی قوه قضائیه با ستاد مقابله با کرونا تصریح کرد: با یک تماس تلفنی در کمتر از کسری از ساعت حکم قضایی در رابطه با موضوعات گرفته شده است.

رئیس قوه قضاییه در حاشیه جلسه ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران در جمع خبرنگاران نیز اظهار کرد: از ستادهای مبارزه با کرونا در سراسر کشور به ویژه ستاد مبارزه با کرونا در استان تهران صمیمانه به دلیل اقدامات پیشگیرانه و بهداشتی تشکر می‌کنم.

وی با تاکید بر اینکه سطح مداخلات ستادهای مبارزه با کرونا باید پذیرفته شود که بتوانند در سطح ادارات سازمان‌ها و زندگی مردم اقدامات بهداشتی صورت دهند، افزود: پیشگیری‌ها می‌تواند آمار تلفات را در کشور کاهش دهد و این موضوع حتما به نفع مردم است که به تصمیمات ستادهای مبارزه با کرونا عمل کنند.

رییسی ادامه داد: ستادهای مبارزه با کرونا باید از ظرفیت‌های موجود در کشور که ظرفیت کمی نیست، نهایت استفاده را در جهت انجام این ماموریت خطیر که برای حفظ سلامت مردم است بهره گیرند و همه دستگاه‌ها باید در کشور خود را موظف بدانند که ستادهای مبارزه با کرونا را در انجام این وظیفه خطیر یاری کنند.

رییس قوه قضاییه تصریح کرد: ستاد مبارزه با کرونا در سطح عالی‌ترین مسئولین کشور است، یعنی اینکه این ستاد عالی است و باید علی‌القاعده با ریاست رئیس‌جمهور تشکیل جلسه دهد و اجرا کردن مصوبات را پیگیری کند.

رییسی افزود: وزیر بهداشت نکاتی را مطرح و مصوباتی در ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا و شورای عالی امنیت ملی تصویب شد که به تنفیذ مقام معظم رهبری نیز رسید و جنبه قانونی پیدا کرد.

وی خاطرنشان کرد: در واقع مصوبات ستاد مبارزه با کرونا برای همه دستگاه‌ها لازم‌الاجراست و پیگیری این قضیه به نفع همه در کشور است، چرا که زمان شیوع بیماری در کشور را کاهش و محدود می‌کند و سلامت را در کشور تضمین می‌کند.

رئیسی گفت: خواسته بنده این است که این جلسات نه فقط هفته ای یکبار بلکه اگر لازم شد روزی یکبار تشکیل شود تا این امر دچار توقف نشود و هر مشکل لجستیک و پشتیبانی که عزیزان ما در وزارت بهداشت و درمان دارند، باید مورد پیگیری قرار گیرد.

رییس قوه قضاییه ادامه داد: وزارت بهداشت و جامعه پزشکی کشور سربازان در وسط میدان و در خط مقدم هستند، نباید مشکل تدارکات، کمبود اعتبارات و لوازم پزشکی داشته باشند لازمه این کار این است که بهداشت و درمان فقط به بهداشت و درمان فکر کند و دغدغه اش بهداشت و درمان باشد چرا که در این صورت طبیعتا در این میدان توفیق بیشتر می شود و تدارک و پشتیبانی به عهده بخش هایی باشد که در کشور مسئولیت دارند.

وی خاطرنشان کرد: نظر فنی در مورد تعطیلی یا عدم تعطیلی بخش‌های کشور بر عهده بهداشت و درمان است ولی اجرا، پیگیری و اقداماتش بر عهده بخش‌های دیگر است.

رییسی با بیان اینکه تقسیم کار در سطح عالی در کشور باید صورت گیرد، گفت: در بخش‌های میدانی هم اگر با همین همکاری و هماهنگی که امروز بین ارتش، سپاه، وزارت بهداشت و درمان، دولت و همه آحاد ملت وجود دارد حرکت کنیم، فکر می‌کنم زمان محدودی نخواهد بود که بر این پدیده و ویروس نحس مسلط خواهیم شد و شرایط متفاوت شود.

وی با اشاره به همکاری دستگاه قضا در حوزه نظارت و اینکه سازمان بازرسی کل کشور باید برای پیگیری مشکلات و کمبودها در کنار وزارت بهداشت قرار گیرد اظهار کرد: سازمان بازرسی کل کشور با وزارت بهداشت و درمان کشور همکاری و در آن بخش‌هایی که کمبود وجود دارد همانند وزارت بهداشت و درمان پیگیری کند تا کمبودها رفع گردد.

رئیس دستگاه قضا تاکید کرد: به دادستان‌های سراسر کشور دستور داده‌ام با احتکارکنندگان به شدت و سرعت برخورد کنند. برخی فکر می‌کنند کار دستگاه‌های نظارتی مچ‌گیری است در حالیکه مجموعه‌های نظارتی باید همراه با دستگاه‌های اجرایی و در کنار آنها کمبودها و نیازمندی‌های موجود را از مسئولین مطالبه کنند.


بیشتر بخوانید: روحانی: همه اعضای دولت درگیر مقابله با کرونا هستند


رئیسی در ادامه گفت: در جهت اجرایی کردن مصوبات ستادهای مبارزه با کرونا حتما دادستان ها و مسئولان اجرایی می توانند نقش بسیاری داشته باشند. دکتر زالی و همکارانشان تصمیمی گرفته اند که این تصمیمات ضمانت اجرا می خواهد و این تصمیم باید اجرایی شود. بخش جدی اجرایی کردن مصوبات و تصمیمات اتخاذ شده این است که بخش های قضایی هم اجرایی شدن این موارد را دنبال کنند.


رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: بنده معتقدم رسانه ملی و رسانه ها می توانند مهم ترین نقش را داشته باشند، فضای مجازی هم در جهت تبیین مصوبات و تصمیم ها نقش دارد. متاسفانه در بخشی از حوزه ها با نوعی شایعه پراکنی مواجه هستیم، برخی دل مردم را خالی می‌کنند و در این موارد ایجاد اضطراب می بینیم؛ این در حالی است که فضای مجازی و رسانه ها باید در خدمت تبیین افکار عمومی باشند و مردم را نسبت به خطرات این ویروس، اجرا کردن دستورات و نظرات ستادهای مبارزه با کرونا آگاه کنند.

رئیسی در ادامه خاطرنشان کرد: اگر رسانه ها این کار را انجام دهند هم حوزه بهداشت قوی تر خواهد شد و هم از بسیاری از اضطراب ها جلوگیری می شود. یکی از کارهای مهمی که باید در این حوزه انجام گیرد نقش بسیار مهم روشن کردن افکار عمومی و مردم نسبت به مسئولیت هایی است که در این رابطه دارند.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: هرجا که با مردم با صداقت سخن گفتیم و همکاری آن ها را طلبیدیم، مردم خوب پای کار آمدند و کمک کردند. تجربه ما نشان می دهد باید به مردم اعتماد کرد و با آن ها با صداقت و صفا سخن گفت. یقین می دانم مردم در این رابطه با ما همیار و همکار خواهند بود.

وی گفت: امیدواریم حرکتی که امروز در کشور با همکاری بخش های مختلف شروع شده با جدیت ادامه پیدا کند و شاهد باشیم کشور توانسته در زمانی نه چندان طولانی این ویروس منحوس را کنترل و سلامت را در کشور تضمین کند.

رئیسی بیان کرد: حرکت و تلاش افسران، سربازان، دکتران و پرستاران و هیات های عملی دانشگاه ها، کادر درمانی، پزشکی و خدماتی بیمارستان ها حقیقتا کار مجاهدانه ای است که در خور تقدیر و تشکر است. رهبری معظم انقلاب از همه عزیزان تشکر کردند و بنده نیز به سهم خود به عنوان یک طلبه و مسئول صمیمانه تقدیر و تشکر می کنم.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: خدمت آقای دکتر زالی عرض کردم که دوست داشتم به تک تک بیمارستان ها می رفتم و به خدمت پزشکان و پرستاران می رسیدم و شخصا از همه آن ها تقدیر می کردم، اما چون عزیزان حضور ما را مجاز نمی دانند و می گویند خلاف پروتکل هاست لذا از همین جا با حضور در ستاد مبارزه با کرونای استان تهران صمیمانه باید تشکر و تقدیر از همه آن ها داشته باشم و یقین می دانم شما عندالله ماجور خواهید بود و ان‌شالله نقش شما در سلامت اجتماعی نقش به یادماندنی و مثال زدنی خواهد بود.

 

منبع: قوه قضائیه

ارسال نظر