تاریخ انتشار: ۱۱:۱۱ - ۲۷ اسفند ۱۳۹۸
یک کارشناس صنعت بیمه در گفتگو با اقتصاد ۲۴ پاسخ داد:

ویروس کرونا ترازنامه شرکت‌های بیمه در ایران را به چالش می‌کشد؟

علیرضا رنجبر درباره شیوع ویروس کرونا در کشور و تاثیر آن بر صنعت بیمه گفت: در وهله اول باید دید که شیوع ویروس کرونا در کشور چقدر است و چند درصد از مردم را درگیر می کند و سپس بررسی کرد که با توجه به میزان شیوع ویروس در جامعه، بر صنعت بیمه تاثیرگذار خواهد بود یا خیر؟
 
سحر گلی‌زاده، اقتصاد۲۴- کمپانی رتبه بندی AM Best به عنوان بزرگترین و معتبرترین شرکت رتبه بندی بیمه گران در جهان اعلام کرده است کرونا ویروس (کووید 19) این پتانسیل را دارد که دارایی‌ها و قدرت پرداخت ترازنامه‌های شرکت‌های بیمه را به چالش بکشد.
 
به طور مثال شرکت‌های بیمه کانادایی ضمن ابراز نگرانی از بار مالی هزینه‌های کرونا بر شرکت‌های بیمه رسما اعلام کردند خسارت کنسلی پرواز‌های ناشی از کرونا را به بیمه گزاران پرداخت نخواهند کرد. برخی شرکت‌های بیمه آمریکایی نیز با بیمه گزاران خود تماس گرفته و ضمن پرسش از وضعیت سلامتی آنها در صورت مشکوک بودن به آنها پیشنهاد انجام تست و مراقبت‌های ویِژه با تسهیلات خاص ارایه داده اند؛ این اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از ایجاد بار مالی احتمالی در آینده بوده است.

اما در ایران اگر چه دولت عنوان کرده بار مالی هزینه‌های کرونا را پرداخت می‌کند، اما در عین حال شرکت‌های بیمه نیز اعلام کرده‎‌اند که این بیماری را در قالب بیمه درمان تکمیلی پوشش خواهند داد هرچند که تاکنون آماری در این زمینه اعلام نکرده‌اند. 

در این میان این سوال مطرح می شود که گسترش بیماری کرونا می‌تواند صنعت بیمه در ایران را به چالش بکشاند و همچون برخی کشورهای آمریکایی و اروپایی ترازنامه شرکت‌های بیمه را به چالش بکشاند؟ هرچند به نظر می‌رسد با توجه به ضریب نفوذ پایین بیمه در ایران، ویروس کرونا نتواند تهدیدی جدی برای صنعت بیمه در ایران باشد.

در همین رابطه علیرضا رنجبر کارشناس صنعت بیمه در گفتگو باخبرنگار اقتصاد۲۴ عنوان کرد: بر اساس آمار منتشر شده از سوی بیمه مرکزی، عملکرد صنعت بیمه در سال ۹۷ حدود ۳۰ درصد پرتفوی کل صنعت مربوط به بیمه‌های درمان بوده است و ضریب خسارت اعلام شده صنعت بیمه توسط بیمه مرکزی مربوط به بیمه‌های درمان حدود 97 درصد اعلام شده است.

بیشتر بخوانید: ویروس کرونا در ایران بیمه می‌شود؟
وی افزود: در آیین نامه‌های اولیه بیمه‌های درمان مصوب شورایعالی بیمه به شماره ۲۶ مصوب سال ۱۳۷۰، بیماری‌های اپیدمی جزو استثنائات بیمه‌های درمان تکمیلی قرار داشته است، لیکن پس از حذف تعرفه (حداقل نرخ و شرایط بیمه‌های درمان) توسط بیمه مرکزی و اختیار اعطای نرخ به شرکت‌ها با توجه به عملکرد و نسبت خسارت زیر ۸۵ درصد و متعاقبا تصویب آیین نامه‌های بعدی بیمه‌های درمان به شماره ۷۴ در سال ۹۱ و آیین نامه شماره ۹۹ بند مذکور از استثنائات آیین نامه‌ها بیمه‌های درمان حذف شده است.
 
این کارشناس صنعت بیمه در ادامه اظهار کرد: چنانچه شرکت‌های بیمه‌ای در قرارداد‌های درمان خود بیماری‌های اپیدمی را مستثنا نکرده باشند متعهد به جبران هزینه‌ها تا سقف تعهدات پذیرفته خواهند بود. مسلما عدم درج شرط مذکور در قرارداد‌ها بدون اخذ حق بیمه متعلق برای شرکت‌های بیمه با توجه به میزان شیوع اپیدمی می‌تواند در ترازنامه‌های ایشان با توجه به میزان پرتفوی درمان اثرگذار باشد.

بیشتر بخوانید: کمک ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریالی صنعت بیمه به وزارت بهداشت برای مقابله با کرونا
رنجبر خاطرنشان کرد: شایان ذکر است علاوه بر بیمه‌های درمان شرایط ذکر شده بر عملکرد بیمه‌های زندگی در صنعت بیمه نیز اثرگذار است و با توجه به میزان اپیدمی و مرگ و میر در آینده می‌توان با در اختیار داشتن آمار و اطلاعات تحلیل دقیق‌تری ارائه کرد.
 
وی در پاسخ به این سوال که در صورت شیوع ویروس کرونا در کشور آیا این مسئله می تواند صنعت بیمه در ایران را به بحران نزدیک کند؟ عنوان کرد: در وهله اول باید دید که شیوع ویروس کرونا در کشور چقدر است و چند درصد از مردم را درگیر می کند و سپس بررسی کرد که با توجه به میزان شیوع ویروس در جامعه، بر صنعت بیمه تاثیرگذار خواهد بود یا خیر؟
ارسال نظر