تاریخ انتشار: ۰۸:۴۸ - ۲۶ اسفند ۱۳۹۸
اقتصاد ۲۴ در گفتگو با یک کارشناس بازار سرمایه بررسی کرد؛

ریزش شاخص بورس تا کجا ادامه‌ خواهد داشت؟/ چهارشنبه بورس به روال صعودی خود بازمی‌گردد؟

علی حیدری اظهار کرد: علت ریزش شاخص بورس به عواملی همچون بازار‌های جهانی، سردرگمی موجود بین فعالان بازار سرمایه و شیوع ویروس کرونا در کشور ارتباط دارد که امیدواریم در آخرین روز از فعالیت این هفته بازار سرمایه، به یک تعادلی برسد.
 
سحر گلی‌زاده، اقتصاد۲۴- بازار سرمایه این روزها وضعیت خوبی ندارد و شاخص‌هایش چند روزی است که مدام افت می‌کند. این در حالی است که ظرف هفته های گذشته بی سابقه‌ترین وضعیت بورس را طی سال‌های اخیر در کشور شاهد بودیم و رکودشکنی‌های مختلفی در این بازار به ثبت رسید، رکودشکنی‌هایی که باعث جذب نقدینگی از بازارهای موازی نظیر مسکن، خودرو، طلا و ارز به این بازار شد.
 
افت شاخص‌ها در بازار سرمایه ظرف چند روز گذشته دقیقا پس از آن اتفاق افتاد که در ابلاغیه‌ای، اعلام شد که دامنه نوسان بورس از 5 به 2 درصد می‌رسد، ابلاغیه‌ای که اگرچه ظرف 24 ساعت به دستور وزیر اقتصاد لغو شد اما تاثیرش را بر بازار گذاشت و باعث افت شاخص‌ها شد. از سوی دیگر ویروس کرونا نیز تاثیرش را همزمان با بازارهای جهانی بر بورس ایران هم گذاشت.
 
اما کارشناسان بازار بورس، علت این وضعیت بازار سهام را چگونه ارزیابی کرده و آینده آن را چطور پیش بینی می‌کنند؟
 
در همین رابطه علی حیدری، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار اقتصاد ۲۴ عنوان کرد: در حیطه‌ داخلی ترس و نگرانی از بحران انتشار ویروس کرونا همراه با ضعف مدیریتی و اضطراب در عمق جامعه از عوامل تاثیرگذار مستقیم بر بازار سرمایه است.

وی افزود: سهامداران با افزایش شایعات و خبر‌های ضد و نقیض به ویژه در صداوسیما و فضای مجازی، به این نتیجه رسیدند که بازار‌های مختلف بسته می‌شوند و احتمالا یکی از این بازا‌رهای سرمایه گذاری که بسته خواهد شد بازار بورس است و این یکی از دلایل افت شاخص بورس در روز‌های گذشته است.

بیشتر بخوانید: حرکت‌های جهشی بازار سرمایه تناسب معقولی با متغیر‌های اقتصادی ندارد
این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: از سوی دیگر مسئله‌ای که در حیطه‌ بین الملل می‌توان به آن اشاره کرد کاهش قیمت جهانی نفت و نوسانات شدید آن در بازار‌های بین الملل است که باعث شده میزان درآمد و یا چگونگی رشد اقتصادی در سال آینده با ابهام مواجه شود.

حیدری در ادامه عنوان کرد: در حیطه‌ داخلی نیز به پایان سال مالی شرکت های بورسی نزدیک می شویم و برای بیشتر کارگزار‌ها و اشخاص حقیقی و حقوقی، زمان تسویه حساب اعتبارات مالی است.

بیشتر بخوانید: رکودشکنی‌های بورس هیچ تاثیری در اقتصاد ندارد
وی تصریح کرد: در بازار جهانی نفت هیچ نگرانی وجود ندارد، زیرا خبر‌هایی از سوی دولت چین و ایالات متحده آمریکا مطرح شده است مبنی بر آنکه احتمالا سایر کشور‌های نفتی مانند امارات متحده عربی و عربستان تمایل دارند که میزان عرضه نفت خود را بیشتر کنند به همین علت کشور چین و آمریکا، از امروز دوشنبه که بازار شروع به فعالیت می‌کند، مایل به خرید بیشتر نفت هستند و تعادل نسبی بسیار خوبی صورت می‌گیرد و قیمت نفت به آرامی رشد می‌کند و تبعات آن به بازار سرمایه ایران می‌رسد و امیدواریم که در آخرین روز از فعالیت این هفته بازار سرمایه، بازار سهام ایران به یک تعادل نسبی هم برسد.

حیدری در پاسخ به این سوال که آیا عواملی همچون احتمال کاهش نوسان بورس از ۵ به ۲ درصد را می‌توان عامل سقوط شاخص بورس در روز‌های گذشته دانست؟ خاطرنشان کرد: معمولا اقتصادی مانند اقتصاد ایران و کویت که بیشتر مطالب اقتصادی و یا اقتصاد کلان در حیطه‌ بالادستی نوشته می‌شود و معمولا نوشتن اقتصاد در حیطه بالادستی با ابهام مواجه است، لایه‌های دوم مدیریت، به نوشتن قانون و دستورالعمل‌های مدیریتی روی می‌آورند تا بتوانند بازار را یا علمی و یا در راستای اهداف روسای بالا دستی خود تغییر دهند و معمولا این قوانین تبعات کوتاه مدتی دارد که در نهایت بازار خود را با اقتصاد کلان، به هر نحوی که می‌شود هماهنگ می‌کند، اما در نهایت مسئله‌ای که بازار سهام را دربر می‌گیرد، تورم سال ۱۳۹۹ است.
بیشتر بخوانید: دولت رکودشکنی‌های بورس را بزرگنمایی می‌کند
این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: به نظر می‌رسد با اتفاقی که قرار است در حوزه نفت رقم بخورد، تا چهارشنبه این هفته بازار سرمایه به یک ثبات نسبی می‌رسد و البته آن هم به نوع سهام بستگی دارد.
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: سهام‌هایی که با نوسانات دلار در ارتباطند مانند سهام‌های پتروشیمی، به تعادل خود خواهند رسید، ولی سایر سهام‌های دیگر مانند بیمه ها، هرچند کوتاه، اما با ریزش همراه خواهند بود و امیدواریم که در چهارشنبه بازار به تعادل نسبی خود برسد و برای سال بعد هم نگاه عمده سرمایه گذاران کلان و حقیقی‌ها به سمت تاریخ ۲۱ فروردین و اعمال تحریم‌های جدید از سوی اداره خزانه داری کل ایالات متحده است.
ارسال نظر