تاریخ انتشار: ۱۷:۵۶ - ۰۸ فروردين ۱۳۹۹

واکنش چین به امضای پیمان تایوان توسط ترامپ: تلافی می‌کنیم

امضای «پیمان تایوان برای ارتقای جایگاه جهانی این جزیره» توسط رییس جمهوری آمریکا، باعث خشم چین شد به طوری که این کشور نسبت به تبعات آن بر روابط پکن - واشنگتن هشدار داد و گفت: «امضای پیمان تایوان توسط ترامپ را تلافی می‌کنیم».

اقتصاد۲۴-  «گنگ شوانگ» سخنگوی وزارت خارجه چین روز جمعه در جمع خبرنگاران در پکن گفت: چین مقتدرانه با امضای پیمان تایوان توسط رییس جمهوری آمریکا و تبدیل شدن آن به قانون مخالف است و این کار تلافی خواهد شد.

او با بیان اینکه اقدام آمریکا در مغایرت با «اصل چین واحد» و بیانیه‌های مشترکی است که میان طرفین امضا شده است هشدار داد اگر آمریکا بخواهد در برابر روابط و تبادلات چین با دیگر کشور‌ها مانع تراشی کند، پکن قویا مقابله به مثل خواهد کرد.
بیشتر بخوانید:ضرورت بازسازی ستاد مدیریت بحران کرونا
وی امضای این پیمان و تبدیل آن به قانون را برای روابط دو کشور بسیار بد توصیف کرد و گفت: «این کار روابط دو جانبه را تیره خواهد کرد» آمریکا باید از این اشتباه و اجرای این قانون خودداری کند.

این مقام چینی پیمان تایوان را مانعی برای رشد سالم روابط چین با دیگر کشور‌ها دانست و از پیامد‌های آن ابراز نگرانی کرد.

دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه بی توجه به مخالفت‌های چین، پیمانی را در اتحاد با تایوان امضا کرده است که جایگاه بین المللی این جزیره را ارتقا می‌دهد.

روزنامه ساوث چاینا مورنینگ پست روز جمعه نوشت: این پیمان که حالا به قانون تبدیل شده است جایگاه بین المللی و اتحاد کشور‌های دیگر با تایوان را تقویت می‌کند در عین حال چین نیز با آن مخالفت کرده است.

این پیمان را کوری گراندر سناتور جمهوری خواه از کلرودا و کریس کوین سناتور دموکرات از دلاویر آمریکا تنظیم کرده بودند و در ماه‌های اکتبر و مارس مجالس سنا و نمایندگان به اتفاق آرا آن را تصویب کرده و در اختیار رییس جمهوری قرار داده بودند.

لایحه‌ای که ترامپ امضا کرده است بر اساس این گزارش به منزله «حمایت قاطع آمریکا از تایوان برای تقویت روابط با دیگر کشورها» در سراسر دنیا است این در شرایطی است که تایوان از دیدگاه چین یک استان این کشور و بخشی لایفنک از خاک سرزمین مادری است که روزی به وحدت با این کشور در می‌آید.

سناتور‌های آمریکایی که این قانون را تنظیم کرده بودند بر این باورند که پکن درواقع درمقابل تایوان قلدرمآبی کرده و این قانون فشاری بر چین است تا از این اقدام دست بردارد.

سناتور گراند می‌گوید: آمریکا از هر ابزاری برای ارتقا جایگاه تایوان در جهان بهره می‌گیرد و این پیمان پیامی برای کشور‌های دیگر است که باید با اقدامات چین در مقابله با تایوان مخالفت کنند.

سناتور کوین نیز گفت: از اینکه رییس جمهوری این لایحه را امضا کرده بسیار خرسند است این حمایت از یک بازار آزاد و دموکراسی است ما برای ارتقای جایگاه تایوان در دنیا در تلاش هستیم.

از سال ۲۰۱۶ میلادی که خانم «تسای اینگ ون» قدرت را در تایوان بدست گرفت، ۸ کشور روابط دیپلماتیک با این جزیره را قطع کرده اند و ۱۵ کشور همچنان روابط رسمی با تایوان دارند.

تسای پس از پیروزی دوباره در انتخابات ریاست جمهوری در سال جاری میلادی گفت: جهان باید واقعیت استقلال تایوان را درک کند و چین باید به این جزیره احترام بگذارد.

او در مصاحبه با بی بی سی گفت: ما دارای هویت مستقل و کشور خودمان هستیم.

چین تاکید کرده است اگر تایوان به طور رسمی اعلام استقلال کند، استفاده از قوه قهریه برای وحدت با این جزیره را مد نظر قرار خواهد داد.

بر اساس پیمان تایوان، واشنگتن از عضویت این جزیره در هر سازمان بین المللی که شرطش فقط عضویت کشور‌های دارای حق حاکمیت باشد و همچنین عضویت به عنوان ناظر در دیگر سازمان‌های بین المللی حمایت می‌کند.

نانسی پلوسی رییس کنگره آمریکا هم در این ارتباط گفت: کنگره آمریکا این پیام را ارسال می‌کند که در کنار تایوان قرار دارد و باید تضمین شود که تایوان در جامعه جهانی از جمله در سازمان ملل دارای کرسی تصمیم گیری است.

در حمایت از آمریکا، نخست وزیران کانادا و ژاپن نیز خواستار حمایت فزاینده از تایوان در سازمان بهداشت جهانی شده اند.

منبع: ایرنا
ارسال نظر