تاریخ انتشار: ۱۷:۰۹ - ۱۱ فروردين ۱۳۹۹

سیب زمینی سرخ کرده منجر به کدام بیماری می‌شود؟

یک متخصص تغذیه گفت: سیب زمینی سرخ کرده باعث افزایش وزن، افزایش قند خون، دیابت و بیماری‌های قلبی_عروقی می‌شود.
  اقتصاد۲۴- خدیجه رحمانی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره فواید سیب زمینی گفت: سیب زمینی اولین محصول مصرفی در کشور آمریکا و چهارمین محصول بعد از برنج، گندم و ذرت در دنیاست.

او افزود: مصرف زیاد سیب زمینی مخصوصا سرخ کرده آن باعث افزایش وزن، افزایش قند خون، بالا رفتن فشار خون، چاقی، دیابت و بیماری‌های قلبی_عروقی می‌شود.
مضرات سیب زمینی سرخ شده

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره مضرت سیب زمینی سرخ شده گفت: مطالعات نشان داده افرادی که در هفته دو بار سیب زمینی سرخ شده مصرف می‌کنند، خطر مرگ خود را بالا می‌برند.

رحمانی تصریح کرد: بهترین فرم مصرف سیب زمینی به صورت تنوری یا آبپز است که هیچ ضرر و زیانی برای افراد ندارد و باعث حفظ ارزش تغذیه‌ای آن می‌شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به کالری‌های موجود در سیب زمینی اظهار کرد: در لیست مواد غذایی، سیب زمینی جزو گروه سبزیجات ریشه‌ای است پس نسبت به سایر سبزیجات دارای کالری بیشتری است و باید در مصرف آن حد تعادل را رعایت کرد.

او افزود: مصرف میوه و سبزی زیاد برای بدن خوب است و متخصصان تغذیه و رژیم درمانی توصیه زیادی به مصرف محدود سیب زمینی به علت نشاسته موجود در آن دارند.

رحمانی درباره ویتامین‌های موجود در سیب زمینی گفت: سیب زمینی منبع بسیار خوبی از ویتامین C، ویتامین B۶، ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند کاروتنوئید ها، منگنز، مقدار بسیار زیادی پتانسیم، روی و فسفر است.

او افزود: مصرف سیب زمینی‌های رنگ بنفش نقش بسزایی در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مزمن و انواع سرطان‌ها دارند.
از فواید مصرف پوست سیب زمینی چه می‌دانید؟

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به فواید مصرف پوست سیب زمینی اظهار کرد: پوست سیب زمینی فیبر بسیار بالایی دارد که همین عامل باعث کاهش فشار خون و بهبود عملکرد مغز می‌شود. اما باتوجه به کربوهیدرات‌های موجود عوارض جبران ناپذیری مانند افزایش بیماری‌های التهابی و آرتریت خواهد داشت.

رحمانی تصریح کرد: سیب زمینی علاوه مواد مغذی، حاوی مقداری سم به نام «آکریلامید» است که نباید آن را در مقابل نور نگه داشت؛ چرا که باعث ایجاد رنگ سبزی در سیب زمینی می‌شود که مصرف آن، باعث ایجاد خطراتی در بدن خواهیم شد.

او افزود: ۶۰ تا ۷۰ درصد مواد سمی در پوست سیب زمینی است که هنگام پوست گیری باید آن‌ها را حتما دور بیندازیم و در زمان خرید از تهیه سیب زمینی‌های جوانه زده پرهیز کنیم.

این متخصص تغذیه و رژیم رمانی درباره مصرف سم موجود در سیب زمینی گفت: قسمت‌های سمی سیب زمینی هنگام مصرف می‌تواند باعث افزایش خواب آلودگی، حساسیت، خارش و علائم گوارشی شود.

رحمانی در پایان گفت: افراد باید دقت کنند تا دو ساعت بعد از پخت سیب زمینی آن را از محیط عادی خارج کرده و می‌توانند از ۳ تا ۵ روز این ماده خوراکی و غذایی را در یک ظرف در بسته و در یخچال نگهداری کنند. در صورتی که علاقه به مصرف آن در میزان مدت ذکر شده نداشتند بهتر است آن را در فریزر نگهداری کنند.
 
 
منبع: همگردی
ارسال نظر