تاریخ انتشار: ۰۶:۵۸ - ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد؛

فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه زیر ساخت‌های منطقه آزاد قشم کدامند؟

منطقه آزاد قشم به دلیل توانمندی‌های ویژه و دسترسی به آب‌های بین المللی موقعیت خوبی برای فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران فراهم کرده است. در این گزارش فرصت‌های سرمایه گذاری در این منطقه در حوزه زیرساخت را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

اقتصاد۲۴ - منطقه آزاد قشم یکی از مستعدترین و توانمندترین مناطق آزاد ایران محسوب می‌شود و به دلیل دارا بودن مزایایی همچون دسترسی به آب‌های بین المللی، واقع شدن در مرکز مسیر ترانزیت کالای شمال-جنوب و قرار گرفتن در کریدور پرواز‌های بین المللی شرق وغرب جهان یکی از مهمترین مناطق آزاد ایران به حساب می‌آید. قشم همچنین به علت دسترسی به بازار ۲۰۰ میلیون نفری شامل بازار داخلی ایران، بازار کشور‌های خاور میانه و حوزه CIS، کشور‌های همسایه مانند عراق و افغانستان و بازار‌های حاشیه جنوبی خلیج فارس یکی از بهترین مناطق برای سرمایه گذاری و فعالیت اقتصادی به حساب می‌آید.

فرصت‌های سرمایه گذاری در این منطقه در حوزه‌های خدمات، گردشگری، صنعت و معدن، زیرساخت، شیلات و کشاورزی و نفت و انرژی تقسیم بندی شده است.

خبرنگار اقتصاد ۲۴ در این گزارش به بررسی فرصت‌های سرمایه گذاری در حوزه زیرساخت‌ها در منطقه آزاد قشم پرداخته است.
 

احداث مجتمع خدماتی بین راهی


جزیره قشم پتانسیل‌های سیاحتی و تفریحی بسیاری دارد و دیدنی‌های آن معروف به عجایب هفتگانه، هر ساله گردشگران زیادی را از ایران و جهان به خود جذب می کند بنابراین برای ارائه خدمات رفاهی این جزیره نیاز به ساخت این مجتمع‌ها دارد.
طبق برآوردها، این پروژه به ۱.۳ میلیون یورو و تقریبا ۵۸ میلیارد ریال سرمایه ثابت احتیاج دارد.
 


طرح توسعه بندر شهید ذاکری


بندر مسافری شهید ذاکری قشم در ساحل شمالى بافت قدیمى شهر قشم واقع شده و با ثبت تقریبا ۸۰ سفر دریایی به صورت روزانه در طول سال و دارابودن سالن ترانزیت مسافری با ظرفیت ۴۰۰ نفر جهت رفت و آمد شهروندان در مسیر قشم بندرعباس و جزیره هرمز در حد بنادر با اهمیت زیاد قرار دارد.

با توجه به اینکه این جزیره در شش ماهه دوم سال و همچنین تعطیلات نوروز به سبب وضعیت مطلوب آب و هوایی مورد توجه خیل عظیمی از گردشگران داخلی است و از سوی دیگر این بندر به عنوان یکی از اصلی‌ترین مسیر‌های دریایی سفر به قشم مورد استفاده قرار می گیرد، با افزایش ۴۰ درصدی سفر‌های دریایی، به رقم ۳۳۰ سفر دریایی در روز می رسیم که نظر به امکانات فعلی جوابگوی این حجم از مسافر نیست لذا توسعه این بندر به جهت ارتقای سطح رضایتمندی گردشگران و همچنین امکانات زیر بنایی ضروری است. برآورد میزان سرمایه گذاری برای این پروژه در حدود ۱۴ میلیون یورو و ۵۶۰ میلیارد ریال در نظر گرفته شده است.


احداث انواع سردخانه

 

منطقه آزاد قشم به دلیل مجاورت با خلیج فارس و دریای عمان توانایی زیادی برای فعالیت‌های صیادی و پرورش ماهی و میگو دارد و با واقع شدن در مسیر کریدوری شمال- جنوب و شرق غرب و اهمیت ترانزیت کالا از این مسیر می‌بایست توجه ویژه‌ای به وجود انواع سردخانه صنعتی در این منطقه کرد.
 

پروژه ساخت انواع سردخانه با سرمایه ثابت ۲۵۰ هزار یورو و تقریبا ۱۰ میلیارد ریال از سوی سازمان منطقه آزاد قشم در نظر گرفته شده است.
 

توسعه فرودگاه بین المللی قشم

فرودگاه بین المللی قشم یکی از ۵ فرودگاه اختصاصی کشور است که در سال ۱۳۷۶ افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت. قرار داشتن در مسیر A۱ به عنوان یک راه هوایی بین المللی غرب خاورمیانه و اتصال آن به آسیای دور، بستر مناسب جهت جابجایی مسافر، ترانزیت بار، کترینگ و فروش سوخت به هواپیما‌های عبوری، قابلیت ذخیره روزانه بیش از ۳.۵ میلیون لیتر سوخت جهت سوختگیری هواپیما‌های پهن پیکر، مجهز بودن فرودگاه به یکی از پیشرفته‌ترین خودرو‌های آتش نشانی فرودگاه‌های جهان (Panther ۶×۶) و برخورداری فرودگاه از کتیگوری ۹ از دیگر ویژگی‌های آن است.
 
 
توسعه فرودگاه به منظور راه اندازی و گسترش پرواز‌های داخلی و خارجی و ارائه خدمات به پرواز‌های کارگو برای حضور هرچه بیشتر در فرودگاه و در کنار آن استفاده از ترانزیت سوخت یکی از اولویت‌های سازمان منطقه آزاد قشم جهت سرمایه گذاری است. هم اکنون فرودگاه بین المللی قشم روزانه با بیش از ۱۰ پرواز داخلی و خارجی در مسیر‌های تهران، مشهد، شیراز، اصفهان، کرمانشاه و دبی یکی از فرودگاه‌های بزرگ جنوب کشور محسوب می‌شود.

پروژه توسعه فرودگاه قشم در سه فاز در نظر گرفته شده است که فاز نخست آن با برآورد میزان سرمایه گذاری ۱۳ میلیون یورو و تقریبا ۵۲۰ میلیارد ریال در نظر گرفته شده است که شامل انجام مطالعات جامع و برنامه ریزی جهت احداث شهر فرودگاهی با توجه به سیاست‌های حمل و نقل سازمان منطقه آزاد قشم، احداث ساختمان فنی و برج مراقبت جدید و به روز رسانی سیستم ناوبری (NAVAIDS) و تاسیسات الکتریکی و .. می‌شود.
بیشتر بخوانید: عملکرد منطقه آزاد قشم در سالی که گذشت؛ از ریتم تند توسعه تا تهدید شدن غار نمکدان و ژئوپارک قشم
فاز دوم نیز با برآورد میزان سرمایه گذاری ۱۲۸ میلیون یورو و تقریبا ۵۱۲۰ میلیارد ریال شامل احداث ترمینال‌های جدید پرواز‌های داخلی و خارجی با ظرفیت ۲۰ هزار مسافر و فراهم کردن امکانات سوختگیری مجدد و سیستم هیدرانت‌های آتش نشانی و گسترش محوطه پارکینگ هواپیما و.. می‌شود.

فاز سوم نیز با برآورد میزان سرمایه گذاری در حدود ۱۹۱ میلیون یورو و تقریبا ۷۶۴۰ میلیارد ریال شامل به روز رسانی خدمات هوانوردی فرودگاه با توجه به سیستم هواپیمایی کشوری، احداث ترمینال هوشمند باربری و.. می‌شود.


احداث و مدیریت انبار


با توجه به وضعیت سوق الجیشی جزیره قشم و مزایای منطقه آزاد بودن این سرزمین و واقع بودن آن در مسیر کریدوری شمال – جنوب حمل و نقل و ترانزیت، مجاورت آن با خلیج فارس و دریای عمان، تجارت و در پی آن صادرات و واردات رونق بسیاری دارد لذا جهت تسهیل در امور حمل و نقل کالا و همچنین در صورت سرمایه گذاری در زمینه صنایع تولیدی نیاز به انبار جز لاینفک انجام این امر است. یکی از فعالیت‌های جاری احداث و اجاره انبار به بازرگانان و تولید کنندگان است که با توجه به طرح جامع جزیره، مکان‌های ویژه‌ای برای احداث انبار تخصیص یافته است. یکی از این مکان‌ها که برای واگذاری جهت ساخت انبار تخصیص یافته است، در شهرک صنعتی طولا واقع شده است.

در حال حاضر در شهرک صنعتی طولا ۲۰ قطعه زمین که هر قطعه به مساحت m۲۲۵۰۰ است، آماده واگذاری است. در صورت نیاز به قطعات بزرگتر، امکان تخصیص مکان مناسب در همان شهرک نیز وجود دارد. برای این پروژه حدود ۴۰۰ هزار یورو و تقریبا ۱۶ میلیارد ریال برآورد شده است.


احداث مجتمع آموزش، اداری و مسکونی


موسسه آموزش عالی سازمان منطقه آزاد قشم در نظر دارد در زمینی به مساحت ۴۵۳۸ متر مربع اقدام به ساخت مجتمع آموزشی، اداری و مسکونی در سایت زادبوم قشم کند.
 

احداث کارخانه آب شیرین کن


با توجه به اینکه یارى رساندن به توسعه صنعتى و ایجاد زنجیره هاى جدید تکنولوژیک از اهداف منطقه آزاد قشم است، تبدیل شدن به قطب صنایع انرژی‌بر همانند فولاد، آلومینیوم و پتروشیمی و تامین آب مورد نیاز یکی از مهمترین زیرساخت‌ها جهت تحقق چشم انداز ترسیم شده برای منطقه است؛ لذا هدف از اجرای طرح پیشنهادی تامین آب مورد نیاز صنایع مستقر در منطقه و استقلال بیشتر منطقه جهت تامین آب مورد نیاز صنایع است.
 

ظرفیت در نظر گرفته شده برای این پروژه ۱۰۰ هزار مترمکعب در شبانه روز است و برآورد میزان سرمایه گذاری برای آن ۶۵ میلیون یورو و تقریبا ۲۷۴۸ میلیارد ریال در نظر گرفته شده است.
 
ارسال نظر