تاریخ انتشار: ۰۹:۲۷ - ۱۹ فروردين ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
گام دوم طرح اقدام ملی مسکن

کاهش قیمت مسکن در راه است؟

دولت در راستای کنترل قیمت و همچنین جهش تولید مسکن اقدامات وبسته‌های جدیدی با همکاری بخش خصوصی در نظر گرفته است.

اقتصاد ۲۴- در شرایط کنونی کشور دچار رکود شدید شده به طوری که بسیاری از ساخت وساز‌ها در کشور به حالت تعلیق درآمده و همین امر باعث نگرانی سازندگان و همچنین خریداران مسکن شده است که در این رابطه وزارت راه وشهرسازی تمهیداتی را برای کنترل بازار مسکن و همچنین با توجه به نام گذاری سال جهش تولید سعی کرده طرحی را علاوه بر طرح اقدام ملی مسکن در دستور کار خود قرار دهد.
 
 

بازار مسکن سونامی قیمتی نخواهد داشت

حسام عقبایی نایب رئیس اتحادیه املاک استان تهران با بیان اینکه ما در بازار مسکن سونامی قیمتی نخواهیم داشت، گفت: قیمت مسکن متناسب با نرخ تورم افزایش می‌یابد و با توجه به آن که اقتصاد کشور در این شرایط دچار رکود شدید شده است در نتیجه در بازار مسکن هم میزان معاملات به شکل چشمگیری کاهش یافته در نتیجه معاملات مسکن هم تحت تاثیر این شرایط قرار گرفته است.

عقبائی تصریح کرد: دولت باید هر چه سریعتر اقدامات لازم باید برای تعیین دستمزد کارگران را در نظر بگیرد چرا که این بلا تکلیفی در این شرایط ضرر‌های بسیار زیادی برای بخش مسکن کشور به ویژه مستاجران وارد کرده است.

نایب رئیس اول اتحادیه املاک اظهار کرد: در صورتی که دستمزد حداقل دستمزد کارگران از سوی وزارت کار و رفاه اجتماعی و همچنین کارفرمایی تعیین نشود بخش‌های مختلف به ویژه مستاجران در این شرایط با مشکلات چشمگیری روبرو خواهند شد.

خبر‌های خوشی برای بازار مسکن در راه است

مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه املاک استان تهران با بیان اینکه بازار مسکن بعد از بهبود شرایط کرونا شاهد تغییر و یا دچار افزایش قیمت نخواهد شد، افزود: باید منتظر باشیم که ببینیم دولت بعد از بهبود وضعیت شرایط کرونا چه تمهیداتی برای بخش‌های مختلف از جمله حوزه ساخت وساز کشور در نظر خواهد گرفت.

او اظهار کرد: به نظر نمی‌رسد که بازار مسکن در آینده با جهش قیمت مواجه شود چرا که این بازار هم اکنون توان کافی برای جهش‌های قیمتی ندارند.

خسروی توضیح داد: تا یکی دو هفته آینده بازار مسکن احتمال می‌رود که به سمت ثبات قیمت حرکت کند.


۲۰۰ هزار واحد مسکونی نیمه کار در کلانشهر‌ها

محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی از ابلاغ جدیدترین طرح مسکنی وزارت راه و شهرسازی به ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها در راستای کنترل قیمت‌های مسکن در سال ۹۹ و همچنین اجرای طرح هدف گذاری جهش تولید در بخش مسکن خبر داد و گفت: طبق رایزنی‌هایی که با بخش خصوصی و همچنین کارشناسان مسکن انجام شد مقرر گردید تمامی اراضی و واحد‌های مسکونی که نیمه تمام باقیمانده با همکاری دولت و ادارات کل راه و شهرسازی ساخته و به بازار عرضه شود.

او با اشاره به اینکه طبق برآورد‌های اولیه که انجام شده حدود ۲۰۰ هزار واحد مسکونی نیمه کاره در کلان شهر‌ها از جمله تهران وجود دارد که با عرضه و ساخت این واحد‌های مسکونی به صورت کامل مانع از جهش قیمتی مسکن در بازار خواهد شد.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه ما سعی کرده‌ایم از حداکثر توان بخش خصوصی در حوزه مسکن استفاده کنیم، افزود: اعلام کرده ایم که هر سازنده و یا مالک‌ای که واحد مسکونی نیمه تمام و یا اراضی قابل سکونتی دارد در سایت طرح اقدام ملی مسکن معرفی کند و ما با معرفی متقاضی یا معرفی سازنده و همچنین حمایت‌های مالی و خدماتی سعی خواهیم کرد هر چه سریع‌تر این واحد‌ها را به اتمام برسانیم و آن‌ها را به بازار عرضه کنیم.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: وزارت راه و شهرسازی با چارچوب‌هایی که در نظر گرفته شده و همچنین امکانات، حمایت‌های مالی و بسته‌های خدماتی سعی دارد سازندگان را به ورود بازار مسکن تشویق و همچنین نگرانی‌های متقاضیان را برای نبود واحد‌های مسکونی مورد نیاز خود را برطرف کند.

محمود زاده بیان کرد: با اجرای این طرح دو نگرانی از سوی متقاضیان و همچنین سازندگان برطرف می‌شود چرا که از ابتدا سازنده می‌داند که متقاضی متقاضی منابع مالی مورد نظر را دارد و همچنین متقاضیان از لحاظ کمی و کیفی واحد‌های مسکونی‌ها خود هیچ نگرانی ندارند چرا که تمامی این ساخت و ساز‌ها تحت نظارت دولت و وزارت راه و شهرسازی ساخته می‌شود.

او تاکید کرد: همچنین سازندگان از ابتدا می‌دانند که احتمال فروش این واحد‌ها به صورت ۱۰۰% وجود دارد و هیچ نیازی به ورود سرمایه از سمت خودشان وجود ندارد چرا که با معرفی متقاضی و سازنده از طریق سامانه طرح اقدام ملی مسکن و در چارچوب‌های مورد نظر ساخت واحد‌های مسکونی اجرایی می‌شود.

محمود زاده با اشاره به اینکه این طرح با پیش فروش واحد‌های مسکونی تفاوت دارد، گفت: این طرح به نوعی مشارکتی است چرا که در پیش فروش واحد‌های مسکونی همه امکانات در اختیار سازنده قرار دارد، اما در این طرح مشارکت بین سازنده و متقاضی انجام می‌شود و به نوعی در این طرح هم سازنده و هم متقاضی هردو سود خواهند کرد.

محمود زاده بیان کرد: در این طرح تمامی واحد‌های مسکونی نیمه تمام و طرح‌های سازندگان به ادارات کل راه و شهرسازی می‌شوند و ما طبق زیرساخت‌هایی که فراهم کردیم و در قالب تفاهم نامه‌هایی که منعقد می‌شود سازندگان و متقاضیان به یکدیگر معرفی خواهند شد.

محمودزاده با اشاره به اینکه هیچ نگرانی بابت آشفته شدن بازار مسکن بعد از بهبود شرایط کرونا وجود ندارد گفت وزارت راه و شهرسازی با تمهیدات که در نظر گرفته است سعی خواهد کرد بازار مسکن را به سمت رونق همراه با ثبات قیمتی هدایت کند.

بر اساس این گزارش بازار مسکن در شرایط کنونی کشور همانند سایر بخش‌های اقتصادی با کندی و رکود معاملات مواجه شده است که همین موضوع باعث نگرانی بسیاری از خریداران و البته مستاجران کشور شده است در همین زمینه دولت بسته‌های پیشنهادی و همچنین اقدامات در قالب طرح‌های مختلف مسکن را در دستور کار خود قرار داده است تا شاید بخشی از نگرانی‌های خریدارانی که قصد داشتند در روز‌های پایانی سال ۹۸ واحد مسکونی مورد نظر خود را خریداری کنند، اما به دلیل وجود شیوع ویروس کرونا نتوانستند خرید کنند این موضوع باعث شد که بسیاری از مستاجران در این شرایط و خریدار آن با مشکل مواجه شوند در نتیجه دولت برای رفع نگرانی این بخش اقدامات لازم را در دستور کار خود قرار داده است.
منبع: باشگاه خبرنگاران
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
مرتضی
۱۴:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۹
ظرف یک ماه اخیر قیمت مسکن در قم حدود۱تومن بیشتر شده واحد متری۳۲۰۰ الآن۴۲۰۰ شده!!!!
ارسال نظر