تاریخ انتشار: ۱۸:۰۳ - ۲۴ فروردين ۱۳۹۹

خسارت 275 میلیارد یورویی کرونا به اقتصاد ایتالیا

شیوع ویروس کرونا در ایتالیا، سیستم اقتصادی این کشور را به شدت تهدید کرده است به طوریکه پیش بینی‌ می‌‌شود در بهترین شرایط حدود ۲۷۵ میلیارد یورو در سال جاری و سال آینده به اقتصاد ایتالیا خسارت وارد می‌‌شود.
 
اقتصاد۲۴جوزپه کنته، نخست وزیر ایتالیا دو روز پیش قرنطینه را تا تاریخ ۳ ماه می (May) تمدید کرد، اما برخی از فعالیت‌ها بعد از تعطیلات عید پاک کار خود را از سر می‌گیرند. پیش از این تنها فروشگاه‌های مواد غذایی، داروخانه‌ها و فعالیت‌های وابسته به مایحتاج اولیه باز بودند، اما از سه شنبه آینده کتاب فروشی‌ها و فروشگاه‌های مرتبط با کودکان می‌توانند به کسب و کار خود ادامه دهند.

در حال حاضر با توجه به آخرین گزارش وزارت بهداشت ایتالیا (۱۱ آپریل) ۱۵۲ هزار نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا هستند و حدود ۱۹ هزار نفر تاکنون جان خود را بر اثر این بیماری از دست داده ا‌ند.
شرکت تحقیقاتی چرود، یکی از بزرگترین مراکز پژوهشی در زمینه فعالیت‌های خرد و کلان اقتصادی این کشور، در آخرین گزارش خود آینده اقتصادی ایتالیا را با دو سناریو پیش بینی کرد:

سناریو خوش بینانه کوید ۱۹

در این سناریو وضعیت اضطراری تا پایان ماه می ۲۰۲۰ طول خواهد کشید.

دوماه مدت زمان لازم برای از سرگیری فعالیت‌های اقتصادی

انعقاد همکاری‌ها و تفاهم نامه‌های اقتصادی و صادراتی در سطح بین الملی

پشتیبانی از صنایع، خانواده‌ها و کمک به هزینه عمومی مردم
 
سناریو بدبینانه کوید ۱۹:

وضعیت اضطراری تا پایان سال ۲۰۲۰ ادامه خواهد داشت

۶ ماه زمان لازم برای آغاز به کار دوباره صنایع

انزوای کامل کشور‌های اروپایی از سایر کشور‌ها

پشتیبانی از صنایع، خانواده‌ها و کمک به هزینه‌های عمومی مردم

در سناریو اول با فرض اینکه وضعیت اضطراری تا پایان ماه می‌تمام شود، پیش بینی شده است که بالغ بر ۲۷۵ میلیارد یورو برای سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ به اقتصاد ایتالیا خسارت وارد خواهد شد. در حالیکه در فرضیه بدبینانه دوم، خسارت ناشی از شیوع این ویروس با توجه به عدم فعالیت صنایع تا پایان سال ۲۰۲۰ و بسته شدن مرز‌های اروپایی با کل دنیا، بسیار سنگین خواهد بود. به گونه‌ای که پیش بینی می‌شود در این شرایط ۶۴۱ میلیارد یورو (۴۶۹ میلیارد یورو برای سال ۲۰۲۰ و ۱۷۲ میلیارد یورو برای سال آینده) به اقتصاد این کشور ضربه وارد خواهد شد. قابل ذکر است که بر اساس این گزارش با وقوع فرضیه دوم، ایتالیا با خطر ورشکستگی ۱۰،۴ % از شرکت‌های خود رو به رو خواهد بود که این رقم حدود ۲ برابر شرایط عادی است.

 

چه صنایعی در ایتالیا خسارت دیده اند؟

 

اولین صنعت مهمی که با شیوع این بیماری وارد شوک شدید شد، صنعت گردشگری این کشور است. ایتالیا در سال ۲۰۲۰، ۶۰% از توریست خود را از دست داد و پیش بینی می‌شود که تنها ۱۷۲ میلیون مسافر در سال ۲۰۲۰ به ایتالیا مسافرت خواهند کرد که این تعداد توریست برابر است با میزان مسافران خارجی ایتالیا در سال‌های ۶۰ میلادی که سفر به این کشور مخصوصا با هواپیما یک سفر لوکس محسوب می‌شد و همه کس قادر به انجام آن نبود.
 

بیشتر بخوانید: آمار مبتلایان به کرونا در ایتالیا کاهش یافت

در مجموع حدود ۲۹،۱ میلیارد یورو به صنعت گردشگری در سال ۲۰۲۰ خسارت وارد خواهد شد از جمله: رستوران‌ها ۶،۴ میلیارد یورو، فروشگاه‌ها ۵،۲ میلیارد، حمل و نقل و اجاره ماشین ۲،۹ میلیارد.

بخش دیگری که افت چشمگیری داشته، صنعت مد و پوشاک این کشور است که حدود دو سوم صادرات این کشور را شامل می‌شود. با شیوع این ویروس مردم ایتالیا در مرحله اول به فکر ذخیره غذا بودند، اما به مرور زمان و با ادامه شرایط قرنطینه، خانواده‌ها برای تغییر روند روزمره زنگی خود به فکر خرید اینترنتی پوشاک افتادند که این مساله یکی از دلایل افزایش چشمگیر فروش اینترنتی شد.

از دیگر صنایع پر آسیب می‌توان به: صنعت حمل و نقل هوایی (با افت ۵۰%)، تولید خودرو (۴۵%)، خرید و فروش خودرو و موتورسیکلت (۵۵%)، تولید ماشین الات سنگین و اتوبوس (۴۵%) اشاره کرد.

 

کدام صنایع سود کردند؟

 
در این شرایط بخش‌هایی هستند که نه تنها دچار زیان بلکه روند افزایشی چشمگیری داشته ا‌ند و در حال کسب و کار هستند.

تجارت آنلاین: بر اساس نظرسنجی شرکت نتکوم، یکی از بزرگترین شرکت‌های تجارت آنلاین، ۷۵% از افرادی که در شرایط فعلی به صورت اینترنتی خرید می‌کنند، تا به حال تجربه آن را نداشته ا‌ند، به طوریکه پیش از شیوع ویروس کرونا در ایتالیا تنها ۷% و در انگلیس تنها ۳۰% از مردم خرید آنلاین انجام می‌دادند. متعاقبا نیز استفاده چشمگیر ایتالیای‌ها از کارت‌های اعتباری و پرداخت از طریق تلفن همراه نیز با افزایش روبرو بوده است. در مجموع، خرید آنلاین با ۵۵%، صنایع غذایی با ۲۲،۹%، خرید عمده لوازم بهداشتی و داروی (۱۳،۸%)، مواد اولیه دارو (۷،۵%) و خشکشویی صنعتی با ۵% نمونه‌هایی از بهترین عملکرد صنایع در این بحران هستند.

 

کدام شهر و استان بیشترین آسیب را می‌بیند؟

 

یکی دیگر از عوامل مورد بررسی در این گزارش، میزان خسارت وارد شده به شهر‌ها و استان‌های ایتالیا است. در صدر این جدول استان لمباردیا با ۱۸۲ میلیارد یورو قرار دارد. میلان به عنوان مرکز این استان یکی از اولین شهر‌های شیوع ویروس کرونا بود که با توجه به نقش مهم این شهر در اقتصاد ایتالیا ضربه شدیدی را به کل کشور وارد کرد. بعد از استان لمباردیا، رم به عنوان پایتخت این کشور با ۱۱۸ میلیارد یورو دومین شهر قرار دارد.
 
منبع: خط بازار
ارسال نظر