اقتصاد۲۴- به گزارش روز شنبه پایگاه خبری ساینسدیلی، بر اساس تحقیقات پژوهشگران دانشگاه استنفورد، یکسوم از بیماران مبتلا به Covid-۱۹ دارای علایم گوارشی قابل تشخیص هستند و احتمالا استراتژیهای کنونی مورد استفاده برای آزمایشهای تشخیصی که بر علایم تنفسی متمرکز هستند، موجب بی توجهی به این علایم گوارشی شده است.
در این تحقیقات اطلاعات مربوط به ۱۱۶ بیمار مبتلا به Covid-۱۹ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. اغلب این افراد با درمان سرپایی از مراکز درمانی ترخیص شدند؛ اما ۳۳ نفر از آنها بستری شدند و ۸ بیمار در بخش آی سی یو تحت مراقبت قرار گرفتند. میانگین سنی این افراد ۵۰ سال بود و ۵۳ درصد از آنها مذکر بودند. در بین این افراد تنها یک نفر جان خود را به دلیل ابتلا به Covid-۱۹ از دست داد.
در این تحقیقات اطلاعات مربوط به ۱۱۶ بیمار مبتلا به Covid-۱۹ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. اغلب این افراد با درمان سرپایی از مراکز درمانی ترخیص شدند؛ اما ۳۳ نفر از آنها بستری شدند و ۸ بیمار در بخش آی سی یو تحت مراقبت قرار گرفتند. میانگین سنی این افراد ۵۰ سال بود و ۵۳ درصد از آنها مذکر بودند. در بین این افراد تنها یک نفر جان خود را به دلیل ابتلا به Covid-۱۹ از دست داد.
در بین ۳۱.۹ درصد از این افراد، علایم گوارشی مشاهده شد و شدت این علایم در اغلب آنها خفیف بود. از بین این افراد ۲۲ درصد دچار کم اشتهایی بودند، ۲۲ درصد حالت تهوع و استفراغ داشتند و ۱۲ درصد دچار اسهال شدند. همچنین محققان دریافتند ۴۰ درصد از بیماران دارای آنزیمهای غیرطبیعی در کبد خود هستند و افرادی که میزان بالایی از این آنزیمها را داشتند، مدت بیشتری را در بیمارستان گذراندند. نتایج نشان میدهد علایم گوارشی در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ باید جدی گرفته شود.
بیشتر بخوانید: تاکید پزشکان بر اختلال بویایی به عنوان نشانه اولیه بیماری کرونا
ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ در ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Gastroenterology منتشر شده است.
منبع: ایرنا