اقتصاد۲۴- دکتر "کیان دهراب پور" افزود: در آستانه ماه مبارک رمضان هستیم و یکی از سوالاتی که ذهن خیلیها را مشغول کرده این است که روزه داری چه تاثیری بر روی سیستم ایمنی فرد دارد، بخصوص این روزها که شرایط خاص کرونایی در کل کره خاکی زمین حاکم است و نگرانیهای که پیامد این بیماری در انسانها ایجاد شده است.
وی تصریح کرد: مطالعات و تحقیقاتی که از قبل و در زمان حال مرتبط با این موضوع انجام گرفته نشانگر این است که اگر افراد طبق الگوی اسلامی تغذیهای ماه مبارک رمضان برخورد کنند یعنی وعدههای افطار و سحری و میان وعدهها که بیشتر استفاده از مایعات و میوه جات است، به طور مناسب، کامل و سر جای خود انجام گیرند در طول زمان روزه داری اتفاقات مناسبی در بدن به وقوع میپیوندد که باعث بهتر شدن وضعیت سلامتی بدن میشود.
رئیس اداره طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اظهار کرد: در طول زمان روزه داری، بدن ذخایر زائد خود را آزاد کرده و متابولیسم بدن مسیر دیگری را طی میکند.
دهراب پور ادامه داد: برای تامین انرژی، سوخت و سوز گلوکز شیفت پیدا میکند به کتون بادیها که برایند اتفاقات این مسیر، تقویت سیستم ایمنی بدن را باعث میشود، و با تقویت این سیستم، شانس ابتلا به عفونتهای مختلف و استعداد ایجاد سرطان در بدن کمتر میشود، همچنین قسمت مهمی از فاکتورهای خطر بیماریهای قلبی عروقی با این شیوه کاهش پیدا میکند و این را هم باید بدانیم که بیماریهای قلبی عرقی با بیش از چهل درصد علت مرگ و میر، شایعترین این علتها هستند.
بیشتر بخوانید: ۲۰ توصیه تغذیهای برای ماه مبارک رمضان
وی عنوان کرد: البته در رابطه با روزه داری و بیماریها نکته مهمی را باید در نظر داشته باشیم و آن این است که بعضی از افراد از قبل مبتلا به بیماریهای مزمن و خاصی بوده اند که شاید روزه داری بر بدن آنها تاثیر خوبی نداشته باشد که این مورد با نظر و مشورت پزشک باید مشخص شود که فرد اقدام به روزه داری کند یا نه.
رئیس اداره طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بیان کرد: در رابطه با محدودیت وعدههای غذایی اگر از زاویه طب سنتی ایرانی نیز به آن نگاه کنیم، دیده میشود که طب سنتی به صراحت تاکید دارد وعدههای غذایی در طول شبانه روز از سه وعده به دو وعده تقلیل پیدا کند و دلیل آن را هم تاثیرات بسیار مثبتی که با این محدودیت وعدههای غذایی در بدن انسانها از لحاظ سلامتی ایجاد میشود به خصوص با کاهش فاکتورهای خطر بیماریهای قلبی عروقی و تقویتی که این محدودیت غذایی در سیستم ایمنی افراد ایجاد میکند.
وی تصریح کرد: مطالعات و تحقیقاتی که از قبل و در زمان حال مرتبط با این موضوع انجام گرفته نشانگر این است که اگر افراد طبق الگوی اسلامی تغذیهای ماه مبارک رمضان برخورد کنند یعنی وعدههای افطار و سحری و میان وعدهها که بیشتر استفاده از مایعات و میوه جات است، به طور مناسب، کامل و سر جای خود انجام گیرند در طول زمان روزه داری اتفاقات مناسبی در بدن به وقوع میپیوندد که باعث بهتر شدن وضعیت سلامتی بدن میشود.
رئیس اداره طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اظهار کرد: در طول زمان روزه داری، بدن ذخایر زائد خود را آزاد کرده و متابولیسم بدن مسیر دیگری را طی میکند.
دهراب پور ادامه داد: برای تامین انرژی، سوخت و سوز گلوکز شیفت پیدا میکند به کتون بادیها که برایند اتفاقات این مسیر، تقویت سیستم ایمنی بدن را باعث میشود، و با تقویت این سیستم، شانس ابتلا به عفونتهای مختلف و استعداد ایجاد سرطان در بدن کمتر میشود، همچنین قسمت مهمی از فاکتورهای خطر بیماریهای قلبی عروقی با این شیوه کاهش پیدا میکند و این را هم باید بدانیم که بیماریهای قلبی عرقی با بیش از چهل درصد علت مرگ و میر، شایعترین این علتها هستند.
بیشتر بخوانید: ۲۰ توصیه تغذیهای برای ماه مبارک رمضان
وی عنوان کرد: البته در رابطه با روزه داری و بیماریها نکته مهمی را باید در نظر داشته باشیم و آن این است که بعضی از افراد از قبل مبتلا به بیماریهای مزمن و خاصی بوده اند که شاید روزه داری بر بدن آنها تاثیر خوبی نداشته باشد که این مورد با نظر و مشورت پزشک باید مشخص شود که فرد اقدام به روزه داری کند یا نه.
رئیس اداره طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بیان کرد: در رابطه با محدودیت وعدههای غذایی اگر از زاویه طب سنتی ایرانی نیز به آن نگاه کنیم، دیده میشود که طب سنتی به صراحت تاکید دارد وعدههای غذایی در طول شبانه روز از سه وعده به دو وعده تقلیل پیدا کند و دلیل آن را هم تاثیرات بسیار مثبتی که با این محدودیت وعدههای غذایی در بدن انسانها از لحاظ سلامتی ایجاد میشود به خصوص با کاهش فاکتورهای خطر بیماریهای قلبی عروقی و تقویتی که این محدودیت غذایی در سیستم ایمنی افراد ایجاد میکند.
منبع: ایسنا