تاریخ انتشار: ۰۴:۲۱ - ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹

خرما اکسیر بازیافت انرژی و جوانی

خرما دارای خواص بسیار زیادی از جمله بازگشت انرژی و جوانی از دست رفته است که در قرآن و دیگر کتاب‌های مقدس نیز به خواص این میوه شفابخش اشاره ویژه شده است. این روز‌ها مناطق جنوبی و شرقی استان درگیر برداشت محصول خرمای خود هستند و این محصول دارای خواص بسیار زیادی از جمله بازگشت انرژی و جوانی از دست رفته است. درخت خرما خواص بی شماری دارد و می‌توان گفت که از تمام قسمت‌های این درخت می‌توان استفاده کرد و یک ضرب المثل عربی می‌گوید که خواص درخت خرما به اندازه روز‌های سال است.

اقتصاد۲۴-  مردم صحرا هسته درخت خرما را در آورده و از آن نان می‌پزند این هسته را بو داده و از آن به عنوان قهوه استفاده می‌کنند، چرا که دم کرده آن بسیار مطبوع است یا حتی آن را در آب برای چند روز خیس کرده و به عنوان غذای مقوی به شتر‌های خود می‌دهند و معتقدند که این غذا از گندم و جو مقوی‌تر است. اثر دیگر معجزه آسای هسته خرما از بین بردن تورم پلک‌های چشم است؛ برای این منظور پمادی از هسته خرما درست کرده و آن را روی چشم می‌گذارند؛ این پماد برای رشد مژه‌های چشم نیز بهترین دارو است. در زمان‌های قدیم همواره خرما را برای قدرت و انرژی به کار می‌برده اند و هنوز بهترین میوه برای بازیافتن انرژی و قدرت جوانی است. گل‌های درخت خرما نیز خاصیت دارویی دارند و همچنین طعم گل‌های درخت خرما تلخ بوده و اثر مسهلی دارد.
بیشتر بخوانید:خواص فلفل قرمز که باورتان نمی‌شود
در خرما، مقداری فیبر غذایی موجود است، فیبر موجود در خرما برای سلامت دستگاه گوارش و تغذیه بسیار مناسب است، علاوه بر آن خرما حاوی کاروتنوئید‌ها یا موادرنگی است که پیش ساز ویتامین A و آنتی اکسیدان محسوب می‌شود و جلوی ضایعات و سرطانی شدن سلول‌ها را می‌گیرد. خرما در درمان یبوست، اختلالات روده ای، مشکلات قلبی و اسهال مفید است و جزو مواد غذایی ملین به شمار می‌آید. به همین دلیل برای افرادی که از یبوست رنج می‌برند، مفید اعلام شده است، برای اینکه هر چه بهتر و بیشتر از این خاصیت خرما استفاده کنید، بهتر است خرما را یک شب کامل در آب خیس کنید و صبح روز بعد خرما‌های خیس خورده را مانند شربت مصرف کنید. بعضی از انواع نخل‌ها میوه شان وقتی رطب هستند، چیده و استفاده می‌شود؛ مثل رطب مضافتی و کبکاب «زرد طلایی» و بعضی دیگر باید بعد از مرحله رطب، ۲۰ روز در گرمای خرماپزان مناطق گرمسیر بر سر نخل بماند تا نیمه خشک شود که به آن خرما می‌گویند، مثل خرمای نیمه خشک زاهدی و پیارم؛ البته بعضی از انواع خرما‌های نیمه خشک را کاملا خشک کرده و به بازار می‌فرستند.

طبع خرما گرم و خشک است؛ برای رفع خشونت و نرم کردن سینه ۵۰ گرم خرما در آب جوشانده صاف کرده روزی دو تا سه استکان بخورید، البته این برای افراد سرد مزاج بسیار خوب است، برای تقویت کلیه از شربت فوق استفاده کنید، کسانی که درد کمر یا درد مفاصل دارند، می‌توانند از شربت خرما که در شماره دو آمده است، استفاده کنند، اگر خرما با شنبلیله خورده شود برای سنگ مثانه مفید است. برای تقویت نیروی جسمانی خرما را در شیر تازه خیس کرده کمی دارچین بزنید و صبح به عنوان صبحانه بخورید و سپس کمی شیر بالای آن میل کنید، البته برای گرم مزاجان زیاد خوب نیست، کسانی که می‌خواهند سنگ مثانه شان خرد شود از دم کرده آن استفاده کنند. کسانی که یبوست دارند، سعی کنند هنگام استفاده از دم کرده خرما از غذا‌های ساده و ملین استفاده کنند، به خاطر وجود ویتامین B در خرما میوه خوبی برای تعادل اعصاب و نیز سبب رشد است، فسفری که در خرما وجود دارد سبب سر زنده نگهداشتن سلول‌های عصبی می‌شود و برای کمبود آهن بسیار مفید است.




ارسال نظر