تاریخ انتشار: ۱۱:۰۷ - ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ بررسی شد؛

چرا قیمت موبایل افزایش یافت؟/ «شاد»، کرونا، قیمت ارز یا تخلف واردکنندگان؛ کدامیک بیشترین سهم را دارند؟

رئیس اتحادیه فروشندگان موبایل می‌گوید: برخی از شرکت‌های وارداتی، کالا‌ها را در بهمن ماه با دلار قیمت پایین‌تر وارد کردند در حالی که با قیمت بیشتر همان جنس را وارد بازار می‌کنند.

اقتصاد۲۴- بازار گوشی‌های تلفن همراه این روز‌ها از افزایش قیمت‌ها جا نمانده است. قیمت گوشی‌های تلفن همراه در روز‌هایی که کرونا حمل و نقل و صادرات را تحت تاثیر قرار داده افزایش یافته است. اما نکته جالب توجه در این بازار افزایش تقاضا برای گوشی‌های اندروید آن هم به یک دلیل ساده است. شبکه شاد؛ شبکه‌ای که آموزش و پرورش آن را راه اندازی کرده تا نظام آموزشی برای بچه‌ها از طریق آنلاین و البته با تلفن‌های همراه صورت گیرد. سامانه شاد قابلیت راه اندازی در سیستم IOS را ندارد بنابراین خانواده‌ها حتما باید از تلفن همراه که سیستم اندروید در آن نصب شده باشد، استفاده کنند.

همچنین ازدحام شدید فروشندگان موبایل برای خرید اقلام مختلف مربوط به حوزه تلفن همراه در برهه زمانی خاصی گویای همین افزایش تقاضا بود. به هر ترتیب با زیاد شدن تقاضا و کاهش حجم محصول به دلایل بالا، هم اکنون روند عرضه و تقاضا در بازار موبایل به‌هم خورده و به همین جهت رشد فزاینده قیمت‌ها در بازار را می‌بینیم.

اما در این بین هرچند ویروس کرونا و افزایش تقاضای خانواده‌ها و البته بالا رفتن قیمت دلار باعث افزایش قیمت موبایل شده است، اما در این بین رئیس اتحادیه فروشندگان موبایل معتقد است کمبود جنس در بازار نیست، اما برخی شرکت‌های واردکننده تخلفاتی را دارند.


شاد، دلار و شرکت‌های واردکننده


ابراهیم درستی رئیس اتحادیه فروشندگان موبایل در گفتگو با اقتصاد ۲۴ می‌گوید: انگیزه تقاضا در گوشی‌های اندروید به دلیل استفاده از شبکه شاد بیشتر شده است، اما قیمت تلفن همراه وابسته به قیمت ارز است. نوسانات دلار طی روز‌های گذشته در بالا رفتن قیمت‌ها بی تاثیر نبوده است.

وی می‌افزاید: از سوی دیگر حدود ۳ ماه است ثبت سفارش ها، حمل و نقل هوایی و تخصیص ارز به دلیل ویروس منحوس کرونا با مشکل روبرو شده است که البته این معضل برای تمام کشور‌های دنیا وجود دارد.

درستی با بیان اینکه اگر در بازار گوشی قیمتی هم خارج از عرف باشد مربوط به واحد‌های صنفی بدون کسب است، اظهار می‌کند: باید در این شرایط شرکت‌های عمده واردکننده را بیشتر رصد کرد. برخی از شرکت‌های وارداتی کالا‌ها را در بهمن ماه با دلار قیمت پایین‌تر وارد کردند در حالی که با قیمت بیشتر همان جنس را وارد بازار می‌کنند. این شرکت‌ها معمولاً با دو فاکتور کار می‌کنند و در صنوف بی نظمی ایجاد کرده اند. عمده تخلفات مربوط به شرکت هاست در حالی که بدنامی آن برای فروشندگان است.

رئیس اتحادیه فروشندگان موبایل معتقد است قیمت‌ها در آینده متعادل‌تر خواهد شد و ثبات بیشتری پیدا خواهد کرد. 

وی یادآور می‌شود:، اما توصیه ما به شرکت‌ها این است که سود متعارف را روی اجناس خود لحاظ کنند و با قیمت بالاتر توزیع نکنند. خوشبختانه کمبود گوشی در بازار وجود ندارد. اما باید در نظر داشت که حمل و نقل و ارتباطات به دلیل ویروس کرونا برای همه دنیا سخت شده است که درآینده این شرایط بهتر خواهد شد.


انجمن واردکنندگان موبایل هشدار داده بود؟


فروشندگان بازار از افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی قیمت این کالا در بازار به دلیل کاهش واردات و افزایش تقاضای خانواده‌ها برای خرید گوشی هوشمند به دنبال راه‌اندازی شبکه دانش‌اموزی شاد خبر داده‌اند.
 
به دنبال این اتفاق حالا هم انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی، حدود ۱۰ روز پیش در بیانیه‌ای رسمی علت افزایش قیمت موبایل را همچون فروشندگان موبایل به عواملی همچون کمبود کالا به دلیل کرونا، بالا رفتن نرخ ارز، بسته شدن مرز‌ها و محدودیت‌های ترانزیتی برای واردات کالا و راه‌اندازی شبکه دانش‌آموزی شاد ارتباط داده است. در بیانیه تایید شده که این عوامل باعث ایجاد بی‌اعتمادی بازار برای تامین محصولات در آینده شده که در نهایت تمام این عوامل تعادل بین عرضه و تقاضا را بر هم زده است.

در بیانیه‌ای که انجمن واردکنندگان موبایل در اختیار رسانه‌ها قرار داده بود تاکید شده بود که این بیانیه با توجه به تحولات بازار موبایل طی چند روز اخیر و افزایش قیمت گوشی تلفن همراه و تاثیر مستقیم آن بر بخش آسیب‌پذیر جامعه، با هدف شفاف‌سازی و ارائه راهکار برای خروج بازار موبایل از این التهاب منتشر شده است.
 
در این بیانیه انجمن واردکنندگان موبایل مدعی شده است که پس از دریافت گزارش واردات و مصرف کشور از سامانه همتا، طی نامه‌ای، به وزارت صنعت، معدن و تجارت و دیگر دستگاه‌های مربوطه در رابطه با پیامد‌های پیش روی بازار تلفن همراه هشدار داده است.

این انجمن در آن نامه اعلام کرده که تنظیم بازار و برنامه‌ریزی تامین کالای مورد نیاز کشور که به‌طور متوسط فرآیندی حدود ۵۰ روز از زمان سفارش‌گذاری تا مرحله آماده‌سازی و توزیع را نیازمند است تنها با سفارش و تخصیص ارز منظم و ادامه‌دار و بدون وقفه امکان پذیر است.

آنطور که انجمن واردکنندگان موبایل اعلام می‌کند از اواسط اسفندماه با شیوع ویروس کرونا تا به امروز بخش عمده‌ای از تخصیص ارز نیمایی بازرگانان این حوزه بی‌اعتبار و منقضی شده، این در حالی است که حجم عمده‌ای از کالا در گمرکات کشور دپو شده است، که به علت شرایط حاکم بر جامعه و فشار‌های اقتصادی تحمیل شده بر کشور به واسطه شیوع بیماری کرونا و تحریم‌ها، تخصیص ارز برای ترخیص این کالا‌ها از گمرک صورت نگرفته است.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۶
یه مثال براتون میزنم
نحوه محاسبه قیمت موبایل در ایران:
جازدن قیمت خرده فروشی سایت های اینترنتی خارجی به جای قیمت خرید عمده× توجیه کیفیت پایین گوشیهای تولید شده در کشورهای مختلف( من که حتما قبول میکنم قیمت خرید از هند مثلا با ویتنام یکی باشه!)×حداکثر قیمت قبل (کاهش قیمت دلار قبول نیست فقط افزایش! و جالب تر اینکه بدونید عمده تجارت با هند و چین با با روپیه و یوان صورت میگره ته تهش میشه درهم امارات و اصولا دلاری در کار نیست)×هزینه انبارداری (عمرا فکر کنید منظورم احتکار هست!)×افزایش نرخ اجاره بها! × قیمت آگهی دیوار!!!× شیوع جهانی ویروس کرونا!!!!!
البته همه اینها با مستندسازی و معاملات صوری بین همکاران تکمیل و بین خرده فروشها توزیع میشه تا کسی نتونه جلوشونو بگیره!
خواهشا یکی یه بررسی جامع بکن شاید لازم باشه قوه قضائیه بیاد وسط
ارسال نظر