اقتصاد۲۴ - سید مهدی هدایت، مدیرعامل شرکت عمران پردیس در توضیح مصوبه اخیر گفت: دولت تا کنون به طور متوسط ۱۰۰ میلیون تومان یارانه برای تکمیل هر واحد مسکونی در پردیس پرداخت میکرده و تمامی واحدها از وام ارزان قیمت ۴ درصد استفاده کردهاند. با این حال تعداد قابل توجهی از مالکان که کارشان صرفا خرید و فروش است از سکونت خودداری میکنند؛ بنابراین تصمیم گرفتیم از ابتدای خردادماه جاری ۲۵ درصد یارانهای را که دولت به این گروه پرداخت میکند را از آنها دریافت کنیم. یارانه وام آنها را نیز برمیداریم و سود وام آنها به ۱۸ درصد میرسد.
وی افزود: اولاً افزایش اخیر قیمت، هزینه نقل و انتقال نیست. دوماً شامل وکالت نامههایی که قبل از ابتدای خرداد ۹۹ منعقد شده نخواهد بود. یعنی متقاضیان اولیه و کسانی که قبل از از ابتدای خرداد اقدام به تنظیم وکالتنامه کرده بودند با همان رقم یک میلیون تومان میتوانند خرید و فروش خود را انجام دهند.
بیشتر بخوانید: افزایش ۳۰ درصدی هزینه تولید مسکن
این صحبت هدایت نشان میدهد دلالان کماکان از ۷۵ درصد یارانه بهره خواهند گرفت؛ در حالی که سودهای کلانی از التهابات بازار مسکن پردیس به جیب زده اند. قیمت واحدها در پردیس طی حدود ۲.۵ سال گذشته حدود ۳۰۰ درصد افزایش یافته است. دلالان فقط از دی ماه گذشته تاکنون به طور چراغ خاموش قیمتها را تا ۳۰ درصد افزایش داده اند؛ بنابر ادعای یکی از کارکنان شرکت عمران پردیس، برخی متقاضیان واقعی در تماس با مسئولان خواستار برداشته شدن تمامی کمکهای یارانهای به دلالان و نه فقط ۲۵ درصد شده اند.
آماری از سلطانهای مسکن پردیس!
روز گذشته خبر رسید سلطان خودرو و همسرش بالغ بر ۶۷۰۰ خودرو خریداری کرده اند که این قبیل فعالیتها به التهاب بازار خودرو دامن زده است. حال باید پرسید با سلطانهای مسکن در پردیس چه برخوردی میشود؟
طبق اعلام مدیرعامل عمران پردیس تعداد واحدهای در دست دلالان ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ واحد است. از سوی دیگر عنوان میشود بعضی افراد در پردیس ۱۰۰ و حتی ۲۰۰ واحد مسکونی دارند؛ بنابراین تعداد افرادی که دائماً بر طبل گرانی مسکن پردیس میکوبند و احتمالاً پشت اعتراضات اخیر پنهان شدهاند نباید زیاد باشد.
بنا به گفته هدایت، سه گروه از تصمیم اخیر شرکت عمران ناراحت هستند؛ محتکران، دلالان و مغرضان. مغرضان کسانی هستند که بنابر ادعای هدایت از پیشرفت مسکن مهر در پردیس ناراحتند.
هزینه تولید مسکن در پردیس چند؟
با توجه به توپوگرافی پردیس هزینههایی که برای آماده سازی زمین انجام میشود، هزینه ساخت و ساز هر واحد مسکونی در پردیس ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون تومان است؛ در حالیکه بعضی واحدها در فاز ۱۱ به حدود ۵۰۰ میلیون تومان و در فاز ۸ به بیش از ۷۰۰ میلیون تومان رسیده است. این نشان میدهد با وجود کاهش یارانههای دولتی به دلالان، به دلیل سود بالای خرید و فروش آپارتمان در پردیس، احتمالا بازار مسکن این شهر در قبضه سوداگران باقی خواهد ماند.