تاریخ انتشار: ۱۰:۵۴ - ۱۱ خرداد ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر

چرا تلفن همراه گران شد؟

طبق مشاهدات میدانی از اسفند ماه تاکنون شاهد افزایش قیمت موبایل در بازار هستیم که بسیاری دو دلیل مهم را در ایجاد این شرایط دخیل می‌دانند.
 
اقتصاد۲۴ - کرونا آمد و همه به سمت استفاده از اپلیکیشن "شاد" و خرید گوشی رفتند در این بین واردات گوشی نداشته و در برابر آن عرضه نیز کم شده و در نهایت شاهد افزایش نجومی قیمت این کالا شدیم.

در روز‌ها و هفته‌های اخیر همزمان با بحران کرونا و عدم فعالیت شرکت‌ها و همچنین افزایش فصلی تقاضا، قیمت انواع تلفن همراه مسیر افزایشی گرفته و مشکلات زیادی را برای افراد به وجود آورده است.

در این بین صحبت‌هایی از داخلی سازی محصولات می‌شود، حال سوالی که پیش می‌آید چرا خودمان در داخل نمی‌توانیم تلفن همراه تولید کنیم؟ موضوعی که اگر به آن توجه بیشتری شود می‌تواند باعث بی نیازی در تلفن همراه خارجی شود.

بیشتر بخوانید: تلویزیون هوشمند ریلمی با قیمت ۱۷۰ دلار معرفی شد
به گفته کارشناسان صنعت مخابرات، تکنولوژی تلفن همراه یک تکنولوژی به روز است. در داخل کشور تکنولوژی ساخت تلفن همراه را نداریم و خط تولیدی که در داخل کشور است، از سیستم به روز جهانی فاصله زیادی دارد. کشور‌های تولید کننده تلفن همراه سال‌های زیادیست که روی این خط تولیدی فعالیت می‌کنند و تکنولوژی به روز دارند، اما در ایران این خط موجود نیست.

تولید کنندگان معتقد هستند که خط تولید تلفن همراه در داخل کشور از رده خارج شده و اگر در این صنعت مشغول به فعالیت شویم از نمونه‌های به روز جهان حداقل ۴ سال عقب هستیم. موضوعی که در این گزارش به آن پرداخته ایم علت افزایش قیمت موبایل و عدم ساخت این کالا در کشور است.
 

چرا قیمت موبایل به یکباره افزایش یافت؟


ابراهیم درستی رئیس اتحادیه فروشندگان دستگاه‌های صوتی، تصویری، گوشی همراه و لوازم جانبی در گفت و گویی، در خصوص بازار موبایل، گفت: ثبت سفارش و قیمت ارز وابستگی شدید به قیمت موبایل دارد که در حال حاضر وضعیت نابسامانی دارد.

رئیس اتحادیه فروشندگان دستگاه‌های صوتی، تصویری، گوشی همراه و لوازم جانبی گفت: قیمت ارز را اگر از اسفند مورد بررسی قرار دهیم، متوجه خواهیم شد که به شدت دچار نوسان شده است. کالایی که وارداتی است بر مبنای دلار محاسبه می‌شود که موبایل جزو این دسته از کالا‌های وارداتی قرار دارد.
 
 
به گفته این مقام مسئول، حمل و نقل هوایی نیز دچار مشکلاتی شد و همین امر در افزایش قیمت موبایل تاثیر گذار بود. درستی ادامه داد: در۲ فصل سال تقاضا برای استفاده از گوشی تلفن همراه افزایش می‌یابد؛ یکی فروردین و دیگری تابستان. حالا تصور کنید فروردین ماه آمد و آن وضعیت کرونایی هم در اسفند اتفاق افتاد، تقاضا و قیمت ارز نیز افزایش یافت، کالا هم که وارداتی است و در نتیجه قیمت موبایل به یکباره افزایش یافت.

رئیس اتحادیه فروشندگان دستگاه‌های صوتی، تصویری، گوشی همراه و لوازم جانبی افزود: در بخش تعمیرات و خدمات پس از فروش واقعا مشکل داریم و این حق را به مصرف کننده می‌دهیم که در این زمینه ناراضی باشد. باید به خدمات پس از فروش بیشتر دقت کنند و سازمان حمایت نیز باید بر آن نظارت کند، اینکه اگر می‌خواهید ثبت سفارش دهید عملکرد آن کشور را بررسی کنید.

او ادامه داد: زمانی در واردات محدودیت داشتیم، اما هم اکنون بیش از ۲۰۰ شرکت می‌توانند کالا را وارد کنند البته در صورتی که شرایط کمی متعادل شود. ۱.۵ میلیون در ماه مصرف موبایل داریم و واردات هم کم شده، کرونا آمد و پرواز‌ها و تولیدی کارخانجات را دچار اختلال کرد.


علت عدم تولید تلفن همراه در کشور

 
به گفته این مقام مسئول برای تولید تلفن همراه در کشور نیاز است تا تکنولوژی روز دنیا را داشته باشیم که در حال حاضر این تکنولوژی را نداریم.

رئیس اتحادیه فروشندگان دستگاه‌های صوتی، تصویری، گوشی همراه و لوازم جانبی در خصوص علت افزایش قیمت موبایل و چشم انداز این صنعت در آینده، تشریح کرد: عوامل افزایش قیمت در سطح جهانی و داخلی پیگیری می‌شود. چین یکی از بزرگترین تولید کنندگان تلفن همراه در جهان است که بعد از کرونا بسیاری از کارخانجات آن تعطیل و به دنبال آن عرضه کاهش یافت.

درستی گفت: خوشبختانه در بحث تلفن همراه قاچاق به دلیل طرح رجیستری وجود ندارد. برخی ادعا دارند که مغازه داران تلفن همراه را احتکار می‌کنند تا گران بفروشند، اما اینگونه نیست، مغازه داران هرچقدر بیشتر بفروشند، بیشتر سود می‌کنند و در برابر آن هر چه کمتر بفروشند کمتر سود می‌کنند.
واردات تلفن همراه با کشتی آیا باعث خرابی آن می‌شود؟

مهدی محبی رئیس اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی، ارتباطی و لوزام جانبی در گفت و گویی، در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه واردات تلفن همراه با کشتی آیا باعث خرابی آن می‌شود؟، گفت: اگر کالایی از طریق کشتی وارد شود و مشکلی در کارکرد آن وجود داشته باشد مرجوع خواهد شد.
 

رئیس اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی، ارتباطی و لوزام جانبی ادامه داد: ۹۵ درصد واردات موبایل از طریق هوایی آن هم از فرودگاه‌های بزرگ مانند فرودگاه امام و شهر‌های بزرگی که فرودگاه دارند، وارد می‌شود چرا که تمام گمرکات نمی‌توانند این کالا را وارد کنند و تنها درصد پایینی از طریق زمینی وارد می‌شود.

محبی در خصوص تولید تلفن همراه در کشور، ادامه داد: در کشور صنعت تولید تلفن همراه را نداریم. این صنعت در برخی از کشور‌ها به روز است و به همین دلیل می‌توانند آن را تولید کنند. در حال حاضر در کشور نمی‌توانیم تکنولوژی به روز را داشته باشیم و تنها می‌توان ckd بیاوریم که این کالا را مونتاژ کنیم.

گفتنی است، وزارت صنعت، معدن و تجارت در اطلاعیه‌ای در خصوص ثبت سفارش تلفن همراه به کاربران سامانه جامع تجارت اعلام کرد که واردات تلفن همراه صرفا از محل ارز حاصل از صادرات امکان پذیر است.

در این اطلاعیه خطاب به واردکنندگان آمده است: به اطلاع کاربران محترم می‌رساند پیرو سیاست‌های جدید بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت، از این پس به منظور واردات کالای تلفن همراه، تنها ارز حاصل از صادرات تخصیص داده خواهد شد.

مصرف متداول تلفن همراه حدود ۹۰۰ تا یک میلیون قطعه است که ۶۰۰ هزار مورد مربوط به تلفن‌های هوشمند است. در این بین برند‌های معروف نصف بازار را در اختیار داشته و با تزریق روز‌های اخیر قیمت مسیر نزولی در پیش گرفت. از سوی دیگر با افزایش صادرات و بازگشایی مرز‌ها احتمال افت بیشتر قیمت این کالا در بازار وجود دارد.
منبع: باشگاه خبرنگاران
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
اشکان
۱۴:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۱
از گانگسترها بپرس نه از مردمی که جیبشون و ایمان شون و اعتقاداتشون رو ازشون دزدیدند.
ارسال نظر