تاریخ انتشار: ۰۸:۰۷ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ اعلام شد؛

افزایش قیمت سیمان در راه است/ رکود داخلی و تحریم، دو تهدید اصلی صنعت سیمان

دبیر انجمن کارفامایان صنعت سیمان می‌گوید: افزایش هزینه‌های تولید برای کارخانه ها‌ی تولید سیمان توجیه اقتصادی ندارد و از سوی دیگر بازار داخل نیز در رکود بسر می‌برد؛ از اینرو حمایت دولت در تعیین ارزش واقعی سیمان برای حفظ بازار‌های هدف ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
اقتصاد۲۴- صنعت سیمان اکنون با عارضه‌های متعددی دست و پنجه نرم می‌کند؛ قیمت تمام شده محصول به دلیل تغییر قیمت ارز و شرایط ارزی جدید کشور افزایش یافته است؛ از سوی دیگر بازار مصرف داخلی سیمان نسبت به سال‌های گذشته کوچک‌تر شده و هزینه حمل و نقل این محصول نیز در حالی که پرحجم‌ترین کالای دنیا در جابه‌جایی بشمار می‌آید، افزایش یافته است. 
 
ناگفته نماند در حال حاضر شیوع کرونا و تشدید تحریم ها بر مشکلات این صنعت افزوده است اما یکی از مباحثی که می توانست کارخانه های سیمانی را تا حدودی سرپا نگه دارد، حفظ بازارهای صادراتی بود، چرا که با توجه به تقاضای محدود بازار داخل، بسیاری از شرکت هایی که نزدیک به مبادی صادراتی بودند، رو به توسعه فعالیت در حوزه صادرات آوردند. 

صادرات سیمان یک درصد افزایش یافته است

در همین رابطه عبدالرضا شیخان، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان به اقتصاد 24 گفت: صادرات سیمان در دو ماه ابتدای سال نسبت به زمان مشابه سال گذشته حدود یک درصد افزایش داشته است و با توجه به ادامه رکود در بازارهای جهانی همین که صادرات این محصول کاهش نداشته، بسیار برای این صنعت حائز اهمیت است.

شیخان با تاکید بر اینکه مجموع صادرات سیمان و کلینکر در دو ماه ابتدای سال 99 به حدود دو میلیون تن رسیده است، گفت: عمده صادرات کلینکر به کشورهای حوزه خلیج فارس بوده است و صادرات سیمان به کشورهای افغانستان، قزاقستان، عمان، هند، قطر، امارات و آذربایجان صورت گرفته است که در مجموع صادرات کلینکر بیشترین ارزآوری را برای کشور به ارمغان آورده است.

بیشتر بخوانید: دردسرهای صنعت سیمان ؛ از رکود تا حفظ بازارهای صادراتی
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در پاسخ به این سوال که هدف گذاری صادرات برای سال 99 چقدر است؟ گفت: 17 میلیون تن صادرات سیمان و کلینکر هدف صادراتی شرکت های تولید کننده سیمان برای سال 99 است که این میزان نسبت به سال 98 تغییر قابل توجهی ندارد.

به گفته این فعال اقتصادی در بخش صنعت سیمان، با توجه به مشکلات تحریم، کرونا و ادامه رکود داخلی باید همین میزان را به طور خوشبینانه جامه عمل بپوشانیم.

مشکلات داخلی به تولید سیمان ضربه می زند

قابل توجه است که به غیر از موضوعات مطرح در بازارهای جهانی، در این میان تولید سیمان به دلیل رکود ساخت‌وساز در کشور تحت تاثیر قرار گرفته است، موضوعاتی که به گفته شرکت‌های تولیدی سیمان این حوزه را با مشکلات زیادی روبه‌رو کرده است.

شیخان گفت: به غیر از مواردی که به عنوان موانع صادراتی در پیش روی این صنعت وجود دارد، افزایش هزینه های سربار این صنعت بر روی شرکت های تولید کننده، روند تولید و صادرات این محصولات را به مخاطره انداخته است اما شرکت های تولید کننده تحت هر شرایطی به تولید سیمان ادامه می دهند .

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با تاکید بر اینکه در راستای تحقق جهش تولید باید موانع از سرراه تولید برداشته شود، گفت: سهم بزرگی سیمان در ارزآوری و توسعه صادرات را نمی توانند نادیده بگیرند از این رو ارزش واقعی سیمان با توجه به مشکلات باید کشف و تعیین شود.

به گفته شیخان، سیمان کالای حجیمی است و هزینه حمل آن گران است. افزایش کرایه حمل، تاثیرگذار بر افزایش قیمت تمام شده صادرات این محصول است، از این رو همین موضوع موجب می شود محصول صادراتی در بازارهای هدف غیر رقابتی شده و باعث از دست رفتن این بازارها شود. باید به این موضوع توجه شود که درآمد کارخانه‌های تولید سیمان به علت رکود حاکم بر بازار و افزایش هزینه‌های حمل کاهش یافته و در طی یکی دو سال اخیر کارخانه‌ها مجبور به پرداخت سوبسیدهای حمل از جیب خود شده‌اند.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر هدف گذاری در بخش تولید این محصولات برای سال 99 گفت: در سال جاری نیز برنامه اجرایی جهت تولید 62 میلون تن تولید پیش بینی شده است که با توجه به ادامه شیوع کرونا و اعمال تحریم و افزایش رکود ساخت و ساز و توقف بیشتر پروژه های عمرانی، احتمال بروز مشکلاتی برای تولید وجود دارد اما شرکت های تولید کننده سیمان همچنان با برنامه پیش می روند.

تعیین ارزش واقعی سیمان؛ به زودی

این فعال اقتصادی در صنعت سیمان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا تصمیم جدیدی برای قیمت های سال جاری گرفته شده است؟ گفت :همانطور که در ابتدا اشاره شد، عملکرد شرکت‌های سیمانی در دو ماه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال 98، بسیار خوب و فروش کارخانه‌ها با تناژ بالاتری نسبت به سال گذشته در همین زمان همراه بوده است.

شیخان با اشاره به انتظار کارخانه‌ها برای افزایش قیمت سیمان در سال 99، گفت: افزایش قیمت سیمان از سوی شرکت ها منطقی و قابل دفاع است. با توجه به افزایش سرسام آور هزینه‌های تولید مانند کرایه‌ و حمل ، دستمزد، هزینه‌های تعمیر دستگاه ها و نگهداری که امسال با جهش روبرو شده است، روی قیمت تمام‌شده سیمان بیش از 30 درصد تاثیر گذاشته از این رو انتظار برای افزایش قیمت سیمان طبیعی است.

به گفته این فعال اقتصادی در صنعت سیمان، وزارت صنعت موافقت خود را با افزایش قیمت سیمان اعلام کرده و تا چند روز آینده قیمت نهایی تصویب و اعلام می شود.

دبیر انجمن کارفامایان صنعت سیمان در پایان تاکید کرد: افزایش هزینه‌های تولید برای کارخانه های تولید سیمان توجیه اقتصادی ندارد و از سوی دیگر بازار داخل نیز در رکود بسر می‌برد، از اینرو حمایت دولت در تعیین ارزش واقعی سیمان برای حفظ بازارهای هدف ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
فراری ازایران
۲۱:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۹
اخه گرون نکنین چیکارکنین.. هااااااااااااااان.. گرون کنین ببینیم تاکجاپیش میرین..حالم ازاین آدما بهم میخوره... بیچاره قشر متوسط وفقیر...
ارسال نظر