تاریخ انتشار: ۰۶:۴۲ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد؛

با ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های منطقه ویژه اقتصادی لرستان آشنا شوید/ تمرکز منطقه بر فعالیت‌های تولیدی و صنعتی

در سال ۸۶ در راستای ارتقای سطح کیفی و کمی منطقه ویژه اقتصادی سنگ و مواد معدنی لرستان، وسعت این منطقه افزایش یافت و عنوان آن از منطقه ویژه اقتصادی سنگ و مواد معدنی به منطقه ویژه اقتصادی لرستان تغییر یافت و این منطقه آماده ارائه خدمات در همه زمینه‌های تولیدی و صنعتی شد.
 
اقتصاد۲۴ - این منطقه در شهرستان ازنا قرار دارد و در سال ۱۳۷۷ طی بند ۳ چهلمین جلسه شورای عالی مناطق آزاد تجاری – صنعتی به مساحت ۷۱ هکتار به نام منطقه ویژه اقتصادی سنگ و مواد معدنی لرستان مورد تصویب وزرای عضو شورای عالی مناطق آزاد تجاری – صنعتی قرار گرفت و شرکت شهرک‌های صنعتی لرستان بعنوان سازمان مسئول منطقه مزبور تعیین گردید و مجدداً در پنجاه و چهارمین جلسه شورایعالی مناطق آزاد در مورخه ۵/ ۴/ ۸۶ در راستای ارتقای سطح کیفی و کمی منطقه ویژه اقتصادی سنگ و مواد معدنی لرستان، وسعت این منطقه از ۷۱ هکتار به ۲۷۳ هکتار افزایش یافته و عنوان آن ازمنطقه ویژه اقتصادی سنگ و مواد معدنی به منطقه ویژه اقتصادی لرستان تغییر یافت که از این پس تمامی واحد‌های صنعتی و تولیدی می‌توانند در منطقه ویژه اقتصادی لرستان مستقر شوند و این منطقه آماده ارائه خدمات در همه زمینه‌های تولیدی و صنعتی شد.

محدوده جغرافیایی منطقه از شمال به منابع ملی پلاک زرنان، از شرق به اراضی پلاک گرجی، از جنوب به منطقه حفاظت شده سفیدکوه و از غرب به اراضی کشاورزی روستایی زرنان منتهی می‌شود و شرکت شهرک‌های صنعتی لرستان به عنوان سازمان مسئول منطقه تعیین شده است. موقعیت جغرافیایی استان لرستان و عدم وجود شهر بندری در این استان موجب شده تا دستیابی به نزدیکترین اسکله (بندر خرمشهر) از طریق راه آهن سراسری شمال– جنوب و یا شاهراه اصلی اصفهان– خوزستان میسر شود.


اهداف کلی منطقه ویژه اقتصادی لرستان


۱- جذب سرمایه‌های خارجی و تجویز سرمایه‌های داخلی

۲- افزایش صادرات کالا و نیز صادرات خدمات

۳- ایجاد فرصت‌های شغلی جدید و ارتقاء سطح اشتغال

۴- کاهش هزینه‌های وارداتی مواد اولیه برای کشور و کمک به جهانی شدن تولیدات داخلی

۵- اجرای سیاست‌های توسعه منطقه‌ای و ایجاد قطب‌های اقتصادی


فرصت‌های سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی لرستان


۱- وجود شرایط اقلیمی مناسب برای فعالیت‌های صنعتی و تجاری درتمام فصول سال

۲- دسترسی آسان به خدمات شهری و امکانات ارتباطی ارزان در منطقه

۳- وجود گمرک در منطقه مجهز به سیستم آسیکودا

۴- وجود معادن غنی و بی نظیر از قبیل سنگ و فولاد در منطقه و تولید و عرضه به بازار‌های خارجی

۵- کاهش فوق العاده هزینه‌های تولید و توزیع به سبب قرار گرفتن واحد‌های صنعتی در کنار معادن غنی منطقه

۶- دسترسی به نیروی انسانی ماهر و ارزان و بهره گیری از تجربیات آن‌ها و سهولت دسترسی به ماشین آلات وابزار

۷- قرار گرفتن در سه راهی خوزستان – اصفهان – تهران

۸- همجواری با راه آهن تهران – خوزستان

۹- امکان استفاده از تسهیلات بلند مدت

۱۰- استقرار دفتر شرکت بین المللی حمل و نقل در مرکز کسب و کار

۱۱-پیگیری ایجاد ایستگاه راه آهن در منطقه

مشوق‌های سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی لرستان


واگذاری زمین و هزینه‌های انتفاع از تاسیسات به صورت نقد و اقساط، بخشودگی قسمتی از هزینه‌های انتفاع از تاسیسات برای واحد‌هایی که زودتر از زمان پرداخت اقساط به بهره برداری می‌رسند و عدم نیاز متقاضیان ایجاد واحد‌های تولیدی و صنعتی به کسب مجوز از ادارات و سازمان‌های متعدد از قبیل محیط زیست، منابع طبیعی و غیره از مهمترین مشوق های سرمایه گذاری در این منطقه هستند.
بیشتر بخوانید: گردش چرخ صنعت در مناطق ویژه اقتصادی
همچنین منطقه ویژه و شهرک‌های صنعتی از قانون شهرداری‌ها مستثنی هستند و صدور مجوز ساخت و ساز و پایان کار در محدوده اختیارات شهرک‌های صنعتی و در کوتاهترین زمان ممکن و به صورت رایگان انجام می‌شود.

 هزینه‌های سرمایه گذاری هم به دلیل استفاده از خدمات مشترک سازماندهی شده توسط شهرک‌های صنعتی از جمله آب، برق، تلفن، گاز و تصفیه خانه کاهش می‌یابد.

علاوه بر موارد ذکر شده، معافیت مالیاتی ماده ۱۳۲ قانون مالیاتی، مشمول واحد‌هایی می‌شود که در منطقه ویژه و شهرک‌های صنعتی مستقر می‌شوند و امکان صدور سند شش دانگ برای هر قطعه که قابل ترهین و توثیق در بانک‌ها وجود دارد.


امکانات زیربنایی


امکانات این منطقه شامل، آب، برق (خط انتقال برق ۲۰ کیلو ولت، شبکه توزیع ۲۰ کیلو ولت، شبکه روشنایی، تامین برق خدماتی)، معابر و محوطه سازی (جدول گذاری و دفع آب‌های سطحی، زیرسازی (زیر اساس و اساس)، احداث پل (۵ دهنه)، آسفالت بیندر، آسفالت توپکا، پیاده رو سازی، حصار کشی، جاده دسترسی اختصاصی، سیل بند و هدایت سیلاب، شبکه گازرسانی، مخابرات (فیبر نوری، ساختمان مرکز مخابرات، شبکه داخلی مخابرات، مرکز تلفن)، اینترنت، شبکه جمع آوری فاضلاب، ساختمان گمرک و زیباسازی (خط کشی خیابان، شبکه آبیاری، نهال کاری و فضای سبز) است.
ارسال نظر