تاریخ انتشار: ۰۰:۰۸ - ۰۳ تير ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۶ نظر

آیا گلاب خاصیت ضدعفونی کننده دارد؟

در پی شیوع ویروس کرونا در ایران و جهان، بسیاری از شهروندان برای کاهش احتمالا ابتلا به این ویروس ضدعفونی کردن دست‌ها و نیز سطوح محل تماس را در اولویت کار‌های روزانه قرار دادند. در این بین برای برخی این سئوال پیش آمد که آیا محصولاتی، چون گلاب نیز خاصیت ضدعفونی دارند؟

اقتصاد۲۴- دکتر حمید شریفی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان پیشتر با اشاره به اینکه پیک اپیدمی ویروس کرونا بستگی به رفتار مردم دارد، گفت: اگر مردم اصول بهداشتی را رعایت کنند و کاهش تماس‌های اجتماعی را شاهد باشیم می‌توان گفت که پیک اپیدمی به سرعت پایان خواهد یافت، اما اگر مردم مسایل بهداشتی را رعایت نکرده و دید و بازدیدها، حضور در محافل عمومی از جمله بازار‌ها و مراسمات را لغو نکنند، این مشکل ادامه دار خواهد بود.

شریفی به صورت مشخص در مورد اینکه آیا گلاب خاصیت ضدعفونی دارد یا خیر گفته بود: در هیچ مقاله علمی ثابت نشده که سرکه و گلاب اثر ضدعفونی کننده برای این ویروس داشته باشند لذا بهتر است از محلول وایتکس و الکل برای ضدعفونی کردن و گندزدایی سطوح استفاده شود.

همچنین این اپیدمیولوژیست ادامه داد: محلول کلیندامایسین برای ضدعفونی‌کنند سطوح مناسب نیست، زیرا این محلول ضد باکتری است و هیچ اثری روی ویروس کرونا ندارد و اصلا استفاده از این محلول برای ضدعفونی دست‌ها و سطوح توصیه نمی‌شود.

گفتنی است پیشتر برخی رسانه‌ها مدعی شدند کلاهبرداران با ترکیب کردن آب و گلاب محلولی را تولید می‌کنند که به عنوان ضدعفونی کننده در بازار توزیع می‌شود؛ اتفاقی سودجویانه که دستگاه‌های نظارتی و مقام‌های قضایی در صورت مشاهده با آن برخورد می‌کنند.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
زینب
۱۷:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۴
ب نظرم مسولین عزیز انقد ب خودتون فشارنیارید، مردم خودشون ب فکر خودشون نیستن شماتلاش نکنین. از اوایل این کرونا هی گفتین تنها راه جلوگیریش موندن تو خونس امامتاسفانه اصلا نمیفهمن هرکیم نفهمه هی میگیره پس ب درک
ناشناس
۱۲:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
یعنی چی تو هیچ مقاله علمی ثابت نشده!
خوب خودتون مگه آدم نیستید و فقط مقاله خون غربی شدید؟
خودتون برید آزمایش کنید و گزارش بدید،کاری نداره که
توی طب سنتی و قدیمی ایرانی معروف هست خاصیت ضدعفونی کنندگی گلاب،چرا کوتاهی میکنید و فقط میگید چیزی ثابت نشده
سیستانی
سلام
بعضی از این دولتی ها و مخصوصا اونایی که در بهداشت و درمان کشور دخیل هستند هیچ دستاورد علمی از خودشون ندارند. مدام نشستن توی محل کارشون با گوشی هاشون در حال چت هستند و منتظر مطلبی از خارج هستند ،فورا همون مطلب رو کپی برداری میکنند. هیچ تلاشی و سعیدی نمی‌کنند که ببینند طب اسلامی و ایرانی برای از بین بردن بعضی امراض چه درمانی دارد و این درمان رو به روز رسانی کنند و به مردم اعلام کنند. تفکرات غربی حاکم بر بعضی از سازمانهای ما باعث شده فقط و فقط مطالب بعضا منسوخ شده غربی رو وحی منزل بدونن.در حالیکه همان غرب از (طب امام صادق علیه السلام) و طب ابوعلی سینا چه بهره ها که نبردند ولی به ما پیشنهادات دانشگاههای خودشون رو ارائه میدهند.
محمد
کسایی که ادعایی رو مطرح میکنند باید به دنبال اثبات علمیش باشند نه دیگران، در غیر اینصورت از نظر علمی پذیرفته نیست و بیشتر به یک اعتقاد مذهبی یا سنتی شبیهه
اسماعیل
۱۹:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۱
تو کشور ما هیچ کسی جای خودش نیست تا بتونه کار درستو بکنه پس بهتره کارمندای بهداشتم بشینن چت کنن تا خدایی نکرده یه نظریه خلاف ندن بزاید همون خارجیا نظر بدن اینا فقط کپی کنن کسی که با پارتی میره سر کار از چت بیشتر انتظاری نمیشه داشت
ناشناس
۱۷:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۶
هرچی مقاله های غربی گفتن استفاده کنید ببینیم کی مشکل حل میشه. همیشه درمورد داروها و راهکارهای طب سنتی میگن ثابت نشده. درحالی که ما با چشم خودمون اثرات مثبتشون رو می بینیم. خب شما اگه دلسوز باشی و به فکر سلامت مردم هستی میری تحقیق میکنی یا میگی ثابت شد، یا مقاله مینویسی که چطور ثابت نشد.
ارسال نظر