تاریخ انتشار: ۱۱:۵۳ - ۰۷ تير ۱۳۹۹

آب تهران کرونایی نیست

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران کرونایی بودن آب شرب تهران را تکذیب کرد.
اقتصاد۲۴ -محمدرضا بختیاری روز شنبه در آئین امضای تفاهم نامه شهرداری تهران با شرکت آبفا، ساخت تصفیه خانه فاضلاب خرگوش دره در منطقه ۲۲ پایتخت گفت: مصرف آب شرب در تهران با شیوع ویروس کرونا افزایش یافته و به زیر سه میلیون متر مکعب نرسیده است اما با این وجود یک ساعت قطعی آب نداشتیم.

وی ادامه داد: شاید در برخی مناطق و به جهت مصرف آب، افت فشار داشتیم اما خوشبختانه قطعی آب نداشتیم.

به گفته بختیاری، اگر برنامه ای برای احداث تصفیه خانه نداشتیم و احداث نمی شد قطعا امروز نیاز به جیره بندی آب داشتیم.

وی همچنین با اشاره به همکاری خوب این شرکت با شهرداری گفت: با همکاری شهرداری تلاش می کنیم تا ۵ سال آینده کل فضای سبز پایتخت را با پساب ناشی از تصفیه فاضلاب آبیاری کنیم.

به گفته بختیاری، مسایل حل نشده با شهرداری تهران نداریم و موضوع این موجب شده تا چیزی به نام تنش آبی در تهران نداشته باشیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران اعلام کرد: آب شرب پایتخت سالم بوده و اثری از کرونا در آب و فاضلاب استان وجود

وی با اشاره به افزایش مصرف آب شرب در پایتخت گفت: روزانه ۴۰۰ هزار متر مکعب آب در تهران مصرف می شود و امسال بعد از شیوع کرونا هیچ روزی زیر سه میلیون متر مکعب مصرف آب شرب در تهران نداشتیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران همچنین گفت که یکی از مواد این تفاهم نامه این است که دیگر برای هیچ مشکلی در دادگاه ها شکایتی مطرح نشود و در یک کمیته دوجانبه مشکلات مطرح و حل شود.

وی خاطرنشان کرد: در خصوص موضوع پساب هم به نقطه نظرات مشترکی رسیدیم چراکه موضوع آب‌های زیر زمینی همواره دغدغه مسئولان بوده است.

بیشتر بخوانید: هشدار در خصوص استفاده از تونل‌های ضدعفونی‌کننده

وی افزود: این روزها ۸۵۰ میلیون متر مربع آب از حوزه‌های زیرزمینی آب برداشت می کنیم اما با اجرای طرح فاضلاب دیگر این آب به زیر زمین تزریق نمی شود.

بختیاری گفت: می توان ۷۰ درصد آب مورد نیاز فضای سبز شهری را با پساب مرتفع کنیم و در اولین گام ۱۰ میلیون لیتر آب ناشی از پساب به شهرداری منطقه ۲۲ تعلق خواهد گرفت.

منطقه ۲۲ تهران سه هزار هکتار فضای سبز دارد

شهردار منطقه ۲۲ نیز در این آئین گفت: ما در این منطقه سه هزار هکتار فضای سبز داریم که سرانه آن به جمعیت حدود ۱۴۴ متر مربع است در حالی که در کل شهر تهران متوسط سرانه فضای سبز ۱۶ متر است.

علی نوذرپور ادامه داد: برای آبیاری فضای سبز منطقه به ۳۴ میلیون متر مکعب آب نیاز داریم.

وی گفت که توسعه تصفیه خانه فاضلاب در منطقه ۲۲ از سال ۹۰ مورد توجه بود و پس از بررسی های اولیه شورای شهر تهران در سال ۹۱ مصوبه ای در این حوزه داشت اما در اجرا مشکلاتی داشت تا اینکه در سال ۹۵ مصوبه دیگری در شورای شهر به تصویب رسید.

وی افزود: در نهایت در شورای پنجم در سه نوبت به موضوع فاضلاب شهری پرداخته شد که نشان دهنده اهمیت بالای موضوع فاضلاب در منطقه ۲۲ بوده است.

وی افزود: در سند آسیب شناسی فضای سبز سراسر کشور هم موضوع فاضلاب منطقه ۲۲ مورد توجه قرار گرفت و مقرر شد فاضلاب خام در اختیار شهرداری ها قرار بگیرد.

نوذرپور خاطرنشان کرد: هم دولت و هم مدیریت شهری نگران مصرف درست منابع آبی هستند و این در حالی است که موضوع ضرورت داشتن فضای سبز برای شهروندان بر کسی پوشیده نیست.

وی ادامه داد: البته اعتقاد ما این است که این ۱۴۴ متر مربع برای کل شهروندان است و از این رو باید برای آبیاری آن فکر ویژه ای داشت و نمی توان آن را رها کرد.

نوذرپور افزود: نیمی از این ۳ هزار هکتار فضای سبز فضای سبز عمومی است که متعلق به کل شهروندان است و در افق برنامه این عدد به ۳۲۵۰ هکتار خواهد رسید.

شهردار منطقه ۲۲ گفت: نیاز آبی ما ۳۴ میلیون مترمکعب است در حالی که امروز ۲۲ میلیون مترمکعب آب بیشتر نداریم و نکته مهم تر این است که در افق برنامه به ۵۰ میلیون متر مکعب آب نیاز داریم.

وی خاطرنشان کرد: این نیاز آبی صرفا با استحصال از آب های زیرسطحی محقق نمی شود و در این جاست که توجه به پساب و تصفیه فاضلاب مورد توجه بیشتر قرار می گیرد.
منبع: ایرنا
ارسال نظر