تاریخ انتشار: ۰۵:۱۰ - ۱۴ تير ۱۳۹۹
مدیر سلامت اروند در گفتگو با اقتصاد ۲۴ تشریح کرد؛

فعالیت‌های منطقه آزاد اروند در راستای کنترل کرونا؛ از حمایت‌های بهداشتی تا تجهیز نقاهتگاه

مدیر سلامت و داروی سازمان منطقه آزاد اروند گفت: در اسفند ماه و فرودین وضعیت ثابت‌تری را در اروند به لحاظ شیوع کرونا تجربه کردیم، اما از ۱۵ فروردین ماه به بعد افزایش موارد ابتلا به کرونا را داشتیم که در همین راستا با ابلاغ دستورالعمل‌ها، سازمان‌ها را ملزم به رعایت اصول بهداشتی کردیم و پروژه‌های حمایتی در حوزه بهداشت و درمان را به اجرا گذاشتیم.
 
اقتصاد۲۴ - دکتر سید مهدی موسوی با تاکید بر اینکه منطقه آزاد اروند بالغ بر ۵۰۰ تا ۵۵۰ هزار نفر جمعیت دارد و یکی از بزرگترین مناطق آزاد کشور است به خبرنگار اقتصاد۲۴ گفت: با توجه به بحث شیوع کرونا و افزایش گرما و اینکه تصور می‌شد با فرارسیدن تابستان و گرم شدن هوا این بیماری کمتر گسترش پیدا می‌کند، اما برخلاف آن مشخص شد این ویروس به گرما هم علاقه‌مند است و در گرما نیز شیوع گسترده‌ای دارد، منطقه آزاد اروند نیز فعالیت‌های مختلفی را برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری در دستور کار قرار داد.

وی افزود: در اسفند ماه و فرودین وضعیت ثابت‌تری را تجربه کردیم، اما از ۱۵ فروردین ماه به بعد افزایش موارد ابتلا به کرونا را داشتیم که در همین راستا با تشکیل جلسات مختلف و به دنبال آن با ابلاغ مصوباتی ادارات، نهاد‌ها و سازمان‌ها را ملزم به رعایت پروتکل‌ها در فعالیت‌های اجرایی کردیم. همچنین ضدعفونی معابر و فضا‌های عمومی نیز از همان ابتدا مورد توجه بود و با این اقدامات سعی در کنترل این بیماری در سطح منطقه داشتیم.


پشتیبانی از حوزه بهداشت و درمان منطقه


موسوی گفت: در این مدت که حوزه بهداشت و درمان به شدت نیازمند حمایت بود سازمان منطقه آزاد اروند توانست هم حمایت‌های فردی از پرسنل بخش بهداشت و درمان انجام دهد و هم پشتیبانی‌های اجرایی از سیستم کند که یکی از مهمترین فعالیت‌ها در این زمینه راه اندازی آزمایشگاه کرونا بود.
 

وی خاطرنشان کرد: با تجهیزاتی که سازمان خریداری کرده بود و با اعتباراتی که تامین کرد که در حدود ۷۰۰ میلیون تومان بود، این آزمایشگاه راه افتاد و امروز کلیه آزمایش‌های افراد در آبادان و خرمشهر در این آزمایشگاه انجام می‌شود که این پروسه امروز به‌روز‌تر شده و سرعت بیشتری دارد.
بیشتر بخوانید: راه اندازی آزمایشگاه کرونا در منطقه آزاد اروند در حال پیگیری است

مدیر سلامت سازمان منطقه آزاد اروند گفت: حمایت از فعالیت‌های آموزشی بخش دیگر از پشتیبانی سازمان بود که با همکاری دانشگاه صورت گرفت.
 

وی افزود: علاوه بر آن سازمان منطقه آزاد اروند در تولید مواد بهداشتی و ضدعفونی کننده که در سطح شهر توزیع می‌شد، نیز همکاری داشته است.
بیشتر بخوانید: پروژه‌های انجام شده در منطقه آزاد اروند کدامند؟/ تکمیل ۲۵ پروژه با ۴۶۴ فرصت شغلی در سال ۹۸
موسوی اظهار کرد: همانطور که می‌دانید بسیاری از فعالیت‌ها در فروردین و اردیبهشت تعطیل بودند و این مشاغل از این روند آسیب دیدند، در همین راستا سازمان توانسته در حدود ۷ میلیارد تومان در این زمینه از مشاغل پشتیبانی کند.

وی گفت: امروز یکی از مواردی که با آن درگیر هستیم افزایش آمار مرگ و میر در منطقه بوده که به دلیل عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی افراد اتفاق افتاده که سازمان با مسئولان و مدیران دانشگاه علوم پزشکی جلسات مختلفی داشت تا بتوانیم کرونا را در منطقه به خصوص در میان افراد آسیب پذیر کنترل کنیم و در جلسات مختلف این کار مدیریت شد.

مدیر سلامت و غذا و دارو سازمان منطقه آزاد اروند افزود: در ابتدای شیوع کرونا در ایران، یک بیمارستان را برای درمان این ویروس در نظر گرفته بودیم، اما امروز دو بیمارستان دیگر یعنی بیمارستان نفت و تامین اجتماعی هم به آن اضافه شد و متاسفانه شاهد آن هستیم که هر سه بیمارستان از بیماران کرونایی پر شده و لازم است است افراد رعایت بیشتری داشته باشند.


تجهیز نقاهتگاه «نفس» برای تکمیل دوره درمان افراد کرونایی


موسوی اشاره کرد: نکته حائز اهمیت دیگر بحث نقاهتگاه «نفس» بود که با ظرفیتی حداقل ۵۰ تختی برای افرادی که نیاز به تکمیل دوره درمان دارند در نظر گرفته شده است تا ادامه آن را به جای آنکه ۱۴ روز در بیمارستان باشند در این مرکز و در محیطی بهداشتی و به دور از استرس بگذرانند و بعد به منزل بروند.
بیشتر بخوانید: واریز بسته حمایتی به حساب خانوارهای متضرر از کرونا توسط سازمان منطقه آزاد اروند
وی افزود: چنین مرکزی در کشور نمونه بوده که با همکاری سپاه پاسداران، دانشگاه علوم پزشکی و سازمان منطقه آزاد اروند تکمیل، تجهیز و راه اندازی شده و امروز هم فعال است.

مدیر سلامت منطقه آزاد اروند گفت: از آنجایی که حجم فعالیت و تعداد مبتلایان به کرونا در منطقه بالاست، در تلاشیم تا آزمایشگاه دوم را نیز در منطقه راه اندازی کنیم تا دامنه کار و گرفتن آزمایشات را تا ۲۰۰ الی ۳۰۰ نفر در روز بالا ببریم و به تعداد ۵۰۰ نمونه در روز برسانیم که خداراشکر هیئت مدیره با این موضوع هم موافقت کرده و در حال پیگیری است.

موسوی در پایان خاطرنشان کرد: با پیگیری‌های سازمان، توانستیم تعدادی دستگاه‌های کمک تنفسی تهیه کنیم و به دانشگاه بدهیم. یکی دیگر  از اقدامات مثبتی که در این مدت انجام شد، تسهیل ورود تجار عراقی و انجام مبادلات بود. در این راستا خودروها و افرادی که به منطقه وارد می‌شدند ضد عفونی شده و مبادلات انجام می‌گرفت.
ارسال نظر