تاریخ انتشار: ۱۰:۵۳ - ۱۴ تير ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر

ورود مردم به بازار ارز قمار است

کارشناس مسائل اقتصادی معتقد است تا یک سال آینده که دولت روحانی بر سر کار است، قیمت دلار نه تنها کاهش پیدا نمی‌کند بلکه بیشتر هم خواهد شد.
اقتصاد۲۴علی‌رغم وعده‌های رئیس‌جمهور مبنی بر موقتی بودن وضعیت آشفته بازار ارز، سکه و طلا، کارشناسان اقتصادی اما معتقدند که این وضعیت در آینده نزدیک بهبود پیدا نخواهد کرد.

حسن روحانی بارها اعلام کرده بود که افزایش قیمت دلار موقتی و ناشی از تحرکات بین‌المللی است. اکنون اما بیش از یک هفته است که قیمت دلار در کانال ۲۰ هزار تومانی باقی مانده است تا مردم نه تنها به سکه ۹ میلیون تومانی، بلکه به دلار ۲۰ هزارتومانی هم عادت کنند.

با شیوع ویروس کرونا و تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران و همچنین کاهش فروش نفت، دولت برای تامین بودجه کشور با مشکل مواجه شد و از همین رو با دخالت‌های نه چندان مستقیم و بدون وجود نظارت در بازار سکه و ارز، سعی کرد تا قیمت ارز را بالا ببرد و از این طریق بخشی از بودجه را تامین کند.

بیشتر بخوانید: بازار «آتی سکه» باز می‌شود؟

دولت و برخی از کارشناسان اعلام کردند که نوسان در بازار ارز موقتی است اما برخی دیگر از کارشناسان معتقدند که دولت با این سیاست سعی دارد تا بخشی از کمبود بودجه خود را جبران کند و بعید است تا پایان دولت قیمت ارز و سکه کاهش پیدا کند.

ابراهیم رزاقی کارشناس مسائل اقتصادی می‌گوید: زمانی که دولت می‌گوید وظیفه من نیست در بازار ارز دخالت کنم چه اتفاقی رخ می‌دهد؟ فسادی ایجاد می‌شود که برخی از طریق خرید و فروش ارز پولدار می‌شوند. البته نه صرفا ارز که حتی با خرید مسکن و سایر کالا‌ها سعی می‌کنند به سود برسند. افرادی که چنین اقداماتی انجام می‌دهند با برخی از بانک‌ها همکاری می‌کنند و بعضا خود بانک‌ها در همین موضوع ورود پیدا می‌کنند و ما هرچند مدت یکبار شاهد پیدایش یکی از سلطاین سکه و ارز هستیم.

وی ادامه داد: متاسفانه در کشور ما از افراد ثروتمند مالیات گرفته نمی‌شود و زمانی که مالیات گرفته نمی‌شود توان بستن بودجه را هم ندارند، وقتی برای تامین بودجه با مشکل مواجه می‌شوند علاوه بر اوراق قرضه در چندسال اخیر اقدام به فروش سهام شرکت‌ها و کارخانه‌ها در بازار بورس می‌کنند و می‌گویند می‌خواهیم نقدینگی را از دست خصوصی‌ها جمع آوری کنیم، به چه صورت؟ به این صورت که بیش از ۴ میلیون نفر را وارد بورس می‌کنند و به آن‌ها سهام می‌فروشند؛ سهامی که ارزشی ندارد. اکثر این شرکت‌ها و کارخانه‌ها ورشکسته هستند، اما به صورت تصنعی قیمت آن‌ها را بالا می‌برند.

رزاقی با بیان اینکه یکی از سیاست‌های دولت افزایش قیمت ارز برای تامین بودجه مورد نظر است، تصریح کرد: هر میزان که قیمت ارز بالا برود درآمد دولت نیز بیشتر می‌شود و زمانی که قیمت را بالا برد، خود بانک‌ها با خرید آن، قیمت جدید را تثبیت می‌کنند و نتیجه همین می‌شود که قیمت دلار ۴ هزارتومانی جهانگیری تبدیل به دلار ۲۰ هزارتومانی می‌شود. اصلا توصیه نمی‌کنم که وارد چنین بازار‌هایی شوند و اگر دولت درست و خردمند باشد اصلا کار به جایی نمی‌کشد که مردم به جای کار و تولید، بیکار باشند و با سرمایه‌گذاری در بازار ارز و سکه پولدار شوند. این رفتار‌ها نه تنها رانت‌خواری است بلکه کاملا متضاد با منافع ملی است.

این کارشناس بازار اقتصاد ادامه داد: کار‌های دولت بی‌حساب است و به نوعی هرچند وقت یکبار بدهی بالا می‌آورد و این بدهی را باید دولت بعدی پرداخت کند. پس بنابراین تا زمانی که دولت فعلی بر سر کار است نه تنها قیمت ارز کاهش پیدا نخواهد کرد بلکه امکان دارد قیمت بالاتر هم برود.

رزاقی ادامه داد: به مردم توصیه نمی‌کنم که وارد بازار‌هایی مانند ارز و طلا شوند، زیرا یک قمار است و اگر بگوییم وارد بازار ارز شوند این شرایط را تایید می‌کنیم. همین ورود به بازار‌های ارز و سکه به معنای ورود به چرخه نابودگرایانه اقتصاد ایران است.
منبع: رویداد24
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
حسن
۱۱:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
قماربازی خلی سال شروع شده مگه مربوط به همین چند ماه ،
ارسال نظر