تاریخ انتشار: ۱۲:۳۵ - ۲۳ تير ۱۳۹۹
عضو کمیسیون عمران:

مجلس بهره تسهیلات بانکی برای اقشار ضعیف را کاهش می‌دهد

عضو کمیسیون عمران از تلاش مجلس برای کاهش بهره تسهیلات بانکی برای اقشار ضعیف جامعه گفت وبیان کرد: بابهره ۱۸درصدی که بانک‌ها درنظر می‌گیرند، اقشار متوسط وپایین نمی‌توانند صاحبخانه شوند.
اقتصاد۲۴ - دکتر محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حل مشکل مسکن در اولویت نخست کمیسیون عمران و تمام مجلس قرار دارد، گفت: طبیعی است برای تولید مسکن بانک‌ها نقش مهم و کلیدی دارند.

وی افزود: متأسفانه در چند سال گذشته که باید ۹۰۰ هزار واحد ساخته می‌شد تا یک تعادلی بین عرضه و تقاضای مسکن شکل بگیرد، تنها ۳۰۰ هزار واحد ساخته شده است و این نیاز روی هم انباشته شده است و امروز با عدد بزرگی در کمبود مسکن روبرو هستیم.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از بحرانی شدن قیمت مسکن به دلیل کمبود عرضه گفت و بیان کرد: امروز اقشار متوسط به پایین جامعه نمی‌توانند یک جای مناسبی حتی برای اجاره داشته باشند.

بیشتر بخوانید: بیش از نصف تسهیلات بانکی صرف سرمایه در گردش

وی از نقش مهم بانک‌ها در حوزه مسکن گفت و اظهار کرد: این نقش نه برای خانه‌های لوکسی که بعضی از بانک‌ها در آن بنگاه داری و سرمایه گذاری می‌کنند بلکه باید برای جامعه هدف متوسط به پایین و واحد‌های کوچک باشد. حقیقت آن است سرمایه‌های بانک‌ها جهت تأمین مسکن برای اقشار متوسط به پایین جامعه هزینه نمی‌شود و تسهیلاتی که در این حوزه هم پرداخت می‌شود جزئی و اندک و با بهره ۱۸ درصدی است.

رضایی کوچی در خصوص وام‌هایی برای صاحبخانه شدن اقشار متوسط به پایین ارائه می‌شود عنوان کرد: با توجه به بهره بالای این تسهیلات و گرانی خانه، عملاً بازپرداخت آن‌ها برای افراد عادی جامعه امکان پذیر نیست. کارمندی که حدود ۴ میلیون حقوق می‌گیرد نمی‌تواند ۶۰ درصد از حقوق خود را به مسکن تخصیص دهد.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اقشار متوسط به پایین جامعه نمی‌توانند از تسهیلات بانکی استفاده کنند، تصریح کرد: بانک‌ها نتوانسته اند به گروه‌های مختلف مردم که نیازمند واقعی هستند خدمات ارائه دهند.

وی از تلاش مجلس برای کاهش بهره تسهیلات بانکی برای اقشار ضعیف جامعه گفت و بیان کرد: با بهره ۱۸ درصدی که بانک‌ها در نظر می‌گیرند، اقشار متوسط و پایین نمی‌توانند صاحب خانه شوند و به خاطر گرانی، روز به روز دست یابی به این هدف سخت‌تر شده است. حقیقت آن است بانک‌ها با اولویت‌های نظام همراهی نمی‌کنند و دغدغه و مشکلات مردم برای بانک‌ها اهمیتی ندارد.
منبع: رادیو گفتگو
ارسال نظر