تاریخ انتشار: ۰۴:۰۰ - ۲۵ تير ۱۳۹۹

تبلیغ چه کالاهایی در رسانه‌ها ممنوع است؟

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فهرست کالاها و اقدامات آسیب‌رسان به سلامت را که مطابق قانون، تبلیغ آنها در رسانه‌ها ممنوع است، اعلام کرد.
 
اقتصاد۲۴- وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در نامه‌ای لیست کالا‌های آسیب‌رسان به سلامت را اعلام کرد.

بر اساس این اطلاعیه، فرآورده‌های گوشتی و غذا‌های آماده مصرف شامل انواع سوسیس و کالباس، ژامبون، انواع پیتزا‌های دارای سوسیس و کالباس یا ژامبون، انواع سمبوسه و فلافل (با روش غوطه وری در روغن)، نوشیدنی‌ها و فرآورده‌های آن‌ها شامل انواع نوشابه‌های گازدار قندی و غیر قندی، نوشابه‌های انرژی زا، انواع ماءالشعیر، انواع آبمیوه‌های گازدار و بدون گاز ۲۵ درصد، انواع نوشیدنی‌های یخی و پودر‌های نوشیدنی فوری، مشمول کالا‌های آسیب رسان به سلامت هستند و تبلیغ آن‌ها ممنوع است.

همچنین انواع روغن‌های خوراکی، انواع سس پر چرب مانند مایونز (با چربی بیش از ۳۰ درصد)، انواع فرآورده‌های سرخ شده مثل چیپس و غلات یا فرآورده‌های حجیم شده بر پایه ذرت، شیرینی‌های تر، فرآورده‌های کاکائویی، آب نبات، تافی، سیگار و محصولات دخانی، انواع کالا‌های آرایشی شامل فرآورده‌های تاتو و طراحی پوست، انواع کرم پودر، پنکیک، مداد آرایشی چشم و لب، رنگ مو و ... نیز جزو کالا‌های آسیب رسان به سلامت است و تبلیغات آن‌ها به هر روش ممنوع است.

انواع فرآورده‌های برنزه کننده پوست، انواع محصولات آنتی سلولیت و لاغر کننده، همچنین فرآورده‌های صاف کننده، فرکننده و کراتینه کننده مو، دیفنوکسیلات و دارو‌های با احتمال سوء مصرف مانند ترامادول، استامینوفن کدئین و انواع دارو‌های کدئین دار نیز مشمول کالا‌های آسیب رسان به سلامت است و تبلیغ آن‌ها در رسانه‌ها و بیلبورد‌های محیط شهری ممنوع است.

طبق بند ج ماده ۷ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور هرگونه تبلیغات خدمات و کالا‌های آسیب رسان به سلامت موضوع ماده ۴۸ قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت بر اساس تشخیص و اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان ملی استاندارد ایران از سوی همه رسانه‌ها ممنوع است.

بر اساس ماده ۴۸ قانون الحاق به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت هرگونه تولید و واردات و عرضه کالا‌ها و خدمات آسیب رسان به سلامت و دارو‌های با احتمال سوءمصرف، مشمول عوارض خاص تحت عنوان عوارض سلامت هستند.

فهرست خدمات و اقدامات و کالا‌های آسیب رسان به سلامت و دارو‌های با احتمال سوء مصرف توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و درصد عوارض (حداکثر ۱۰ درصد ارزش کالا) برای این کالا‌ها در ابتدای هر سال توسط کارگروهی با مسئولیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با عضویت وزارتخانه‌های امور اقتصادی و دارایی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صنعت، معدن و تجارت و معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور تعیین و ابلاغ می‌شود.

۱۰۰ درصد مبلغ وصولی این عوارض پس از واریز به خزانه و مبادله موافقتنامه به‌صورت درآمد - هزینه در اختیار دستگاه‌های اجرایی مربوطه قرار می‌گیرد.
 
منبع: فارس
ارسال نظر