تاریخ انتشار: ۱۱:۰۱ - ۲۹ تير ۱۳۹۹
در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح شد؛

آمار‌های صادرات غیرنفتی امیدوارکننده نیست

نماینده اهواز در مجلس گفت: ما برای اصلاح امور اقتصادی که قطعاً در صدر اولویت‌های مجلس یازدهم است، هم در برخورد با دولت و هم در تعامل با مسئولان اجرایی کشور و هم در ارائه برنامه، کار‌هایی را شروع کرده‌ایم که مطمئناً با یک‌ماه عمر مجلس یازدهم هنوز به نتیجه نرسیده است. اکنون در ابتدای راه هستیم و امیدواری زیادی به بهبود شرایط داریم.

محمد آیتی، اقتصاد۲۴- سال‌هاست که مسئولان حرف از جلوگیری از خام‌فروشی می‌زنند و تاکید می‌کنند باید به این روند پایان داد تا اقتصادی پویا داشته باشیم، اما هرچه جلوتر می‌رویم عمل به این شعار تحقق پیدا نمی‌کند و دو سالی است به‌دلیل تحریم‌ها چندان امکان صادرات برای ایران وجود ندارد.

حال پرسش اینجاست که آیا از اردیبهشت ۹۷ به بعد و با خروج آمریکا از برجام توانسته‌ایم بر روی صادرات غیرنفتی خود متمرکز شویم یا نه؟

سیدکریم حسینی، نماینده اهواز در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ درباره تمرکز بر صادرات غیرنفتی کشور گفت: در مناسبات تجاری و بازرگانی قطعاً صادرات و واردات در جای خود بسیار تاثیرگذار است. اینکه ما چه زمانی بتوانیم صادرات را رونق دهیم و چه زمانی واردات را کنترل یا آزاد کنیم، محاسباتی است که در علم تجارت و بازرگانی وجود دارد. شاید کشور ما در سال‌های گذشته به تک محصولی بودن صادرات معروف بوده است، اما ما توانستیم در زمینه‌های دیگر خود را نشان دهیم و در خیلی از محصولات، صادرکننده باشیم.

وی افزود: ایران، بازار‌های پررونقی در بعضی از کشور‌ها به‌ویژه کشور‌های همجوار دارد و در صادرات محصولات کشاورزی و برخی محصولات صنعتی کشور‌های همسایه موفق بوده و می‌تواند ارزآوری قابل توجهی داشته باشد. با این وجود متاسفانه در رقابت با سایر کشور‌ها و کشور‌های همجوار که نیازمند محصولات ما هستند نتوانستیم خوب ظاهر شویم. قطعاً ظهور و بروز صادرات ایرانی می‌تواند در این کشور‌ها نقش داشته باشد و از طرفی اقتصاد ایران را به‌سمت پویایی هرچه بیشتر سوق دهد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: ما طبق روالی که در صادرات جهانی وجود دارد با کشور‌هایی مواجه هستیم که هم ارتباطات سیاسی خوبی با آن‌ها داریم و هم از جهت مسافت، در مسافت مناسبی با آن‌ها قرار گرفته‌ایم. راه‌های مواصلاتی ایران با کشور‌های دیگر متفاوت است. ما مرز خشکی طولانی، آبی و بنادر و ارتباطات مثبتی را برای مبادلات تجاری با کشور‌های همسایه داریم. استفاده از این فرصت‌ها در عین احترام متقابل و رعایت اصول تجاری می‌تواند در شکوفایی اقتصاد کشور موثر باشد.


بیشتر بخوانید: موانع صادرات؛ تحریم یا عدم تعمیق در تولید؟!/ هنوز ۷۰ درصد محصولات صادراتی کشور، خام است


حسینی با تاکید بر اینکه نمی‌توانیم بگوییم از اردیبهشت ۹۷ در این زمینه عملکرد خوبی داشتیم گفت: ما می‌توانستیم وضعیت خوبی داشته باشیم، اما آمار‌های وزارت صمت در این باره، امیدوارکننده نبوده است. قطعاً ما با بعضی از کشور‌ها راه‌های ارتباطی‌مان برقرار است، ممکن است این ارتباطات دچار آسیب‌هایی شده که با تدابیری قابل حل است. البته در ابتدای سال جدید بیشترین تاثیر منفی روی صادرات مسائل ناشی از کرونا، داشته که منجر شد مرز‌ها بسته شود و این موضوع به تحریم‌ها ربطی ندارد.

وی بیان کرد: در سال گذشته وضعیت بدتری تحت تاثیر تحریم داشتیم، ولی این راه‌ها برقرار بود. تاثیر منفی صادرات بعد از اردیبهشت امسال بیشتر به‌دلیل کرونا اتفاق افتاد. ما باید برنامه‌ای داشته باشیم که برای هر وضعیتی آماده کمک به اقتصاد باشیم. یعنی اگر پیش‌بینی می‌شد که آمریکا و هم‌دستانش می‌خواهند به عناوین مختلف به اقتصاد ما ضربه بزنند، نقشه راهی را برای شکست تلاش‌های آن‌ها آماده کنیم. اینکه بحرانی وارد شود و مردم آسیب ببینند و بعد دنبال راهکار باشیم اصلاً پذیرفته نیست و اینجا است که باید همه وزارتخانه‌های کشور اتاق فکر داشته باشند تا نگذارند آسیب جدی به زندگی مردم و اقتصاد مملکت وارد شود.

حسینی یادآور شد: ما برای اصلاح امور اقتصادی که قطعاً در صدر اولویت‌های مجلس یازدهم است، هم در برخورد با دولت و هم در تعامل با مسئولان اجرایی کشور و هم در ارائه برنامه، کار‌هایی را شروع کرده‌ایم که مطمئناً با یک‌ ماه عمر مجلس یازدهم هنوز به نتیجه نرسیده است. اکنون در ابتدای راه هستیم و امیدواری زیادی به بهبود شرایط داریم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان ما در داخل مشکل دارند و موانعی جلوی پای آن‌ها است که در ابتدای کار باید این چالش‌ها را برطرف کرد. ارتباط با کشور‌های هدف هم باید از دستگاه دیپلماسی آغاز شود و بعد اگر ما دست تولیدکننده و صادرکننده را با تسهیل راه ارتباطی با کشور‌هایی که مناسبات خوب داریم گرفتیم، قطعاً اقدامات بعدی هم قابل انجام است. شاید هم لازم باشد بعضی از کار‌ها را به موازات هم انجام دهیم، زیرا ما زمانی را برای از دست‌دادن نداریم.

ارسال نظر