تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۹
عضو کمیسیون عمران مجلس در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ پاسخ داد؛

دلیل کوچ مردم پایتخت به حاشیه‌‌های تهران/ تامین مسکن در بافت فرسوده را اقتصادی می‌کنیم

اقبال شاکری گفت: باید اصل را بر این بگذاریم که برای فاقدین مسکن توانایی ایجاد کنیم تا بتوانند صاحب خانه شوند. اینکه خانه تولید شود، اما درآمد مردم پایین و تسهیلات بانکی پیچیده و کم باشد، دردی را دوا نمی‌کند.

اقتصاد۲۴- در حالی که وضعیت اقتصادی کشور و مردم شرایط نامناسبی را تجربه می‌کند و به تبع همین موضوع، بسیاری از مردم از داشتن خانه‌ای کوچک هم محروم هستند، خانه‌های لوکس بالای شهر، خودنمایی بیشتری می‌کنند. خانه‌هایی که گویی صاحبان‌شان درآمد‌های سر به فلک کشیده دارند.

وضع کنونی مسکن و قیمت‌های نجومی به‌خوبی حال پریشان اقتصاد داخلی را به تصویر می‌کشد. حال تحت تاثیر این نابسامانی، برخی بام شهرنشین و بعضی بام خواب شده‌اند.

در حالی که عدد میلیارد حتی در فکر دهک‌های پایین جامعه مانند تماشای ماه از زمین است، افرادی در همین شهر در خانه‌هایی سکونت دارند که پنت‌هاوس‌هایشان به برخی هتل‌های لوکس طعنه می‌زند. این درجه از اختلاف طبقاتی یا از بی‌کفایتی برخی از مسئولان رقم خورده و یا خیزش پول‌های اقشار ضعیف بر جیب از ما بهتران است.


بیشتر بخوانید: اعتراف دیرهنگام دولت به عقب‌ماندگی بخش مسکن


اخیراً محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی گفته ۶۰ درصد معاملات بخش مسکن مربوط به واحد‌های بزرگ و لوکس است و این معاملات حاکی از سوداگری در این بخش است که بازار مسکن را ملتهب می‌کند.

در همین خصوص، اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ گفت: سهم مسکن‌های لاکچری در افزایش قیمت مسکن خیلی کم است، یعنی این خانه‌ها روی عرضه بازار مسکن درصد پایینی را دارند، زیرا مخاطبان آن‌ها افراد خاصی هستند و عموم مردم از آن‌ها استفاده نمی‌کنند، در نتیجه درصد تاثیر این ساختمان‌ها در عرضه و تقاضا بالا نیست، ولی تنها نکته‌ای که این موضوع می‌تواند در جامعه تاثیرگذار باشد، فضای روانی عمومی در کشور است. مسکن‌های خاص با امکانات خاص که در افکار عمومی و در واژه‌های فنی استفاده می‌شوند، تعدادشان در شهر محدود است و مشتریان آن‌ها از اقشار بسیار خاص هستند و افراد اشرافی از آن استفاده می‌کنند، پس نمی‌توان وجود این واحد‌ها را عامل اساسی در رشد قیمت مسکن دانست.

وی افزود: منظور آقای وزیر راه و شهرسازی، ساخت و ساز مسکن در نقاطی از شهر است که بازدهی و سودآوری آن مناطق از لحاظ ساخت و ساز بیشتر از پهنه‌های دیگر است.

این نماینده تهران تصریح کرد: هدف اصلی ما در مجلس یازدهم و کمیسیون عمران این است که راهی را با کمک وزارت راه و شهرسازی پیدا کنیم تا افراد فاقد مسکن بتوانند با کمترین دردسر خانه‌دار شوند. اگر ما بتوانیم تقاضای سالیانه یک میلیون نفر را در تامین مسکن پاسخ بدهیم، در کاهش نرخ قیمت این حوزه تاثیرگذار خواهیم بود. تقاضا، یعنی توان اجرایی‌کردن نیاز مردم. به همین دلیل خانه‌های لاکچری تقاضای زیادی ندارند که خیلی نیاز به پرداختن به آن باشد. ما هر چقدر بتوانیم در تامین نیاز‌های عموم مردم کار کنیم روی قیمت‌های بازار مسکن به نفع مردم تاثیر خواهیم گذاشت. ما باید اصل را بر این بگذاریم که برای فاقدین مسکن توانایی ایجاد کنیم تا بتوانند صاحب خانه شوند. اینکه خانه تولید شود، اما درآمد مردم پایین و تسهیلات بانکی پیچیده و کم باشد، دردی را دوا نمی‌کند.

عضو کمیسیون عمران مجلس درباره کوچ مردم پایتخت به شهر‌های نزدیک و افزایش حاشیه‌نشینی اظهار داشت: من دو ماه پیش این موضوع را عنوان کردم و متاسفانه مسئولان حوزه مسکن شش سال این موضوع را پشت گوش انداخته و به فراموشی سپرده‌اند. وقتی رییس‌جمهور قصور و کوتاهی در این زمینه را اعلام می‌کند باید منتظر چنین مهاجرت‌هایی باشیم، اما مسئولان باید جوابگوی این اتفاقات باشند. ما از حق این مردم نمی‌گذریم. مهاجرت مردم از مرکز به جنوب و از جنوب به حاشیه شهر‌های کوچک‌تر نتیجه بی‌توجهی به نیاز‌های اولیه مردم بوده است. ما در کمیسیون عمران برای دهک‌های پایین و فاقد مسکن برنامه‌ریزی‌هایی انجام داده‌ایم و اولویت ما آن‌ها هستند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در دوره چهارم شورای شهر تهران اتفاقی را رقم زدیم و خطوط مترو را از جنوب و شرق تهران شروع کردیم تا اول اقشار ضعیف‌تر را حمایت کنیم. هدف ما پوشش برای قشر نیازمند در ارائه خدمات است. به همین دلیل کمیسیون قصد دارد مشوق‌هایی را در قالب یک طرح ارائه دهد تا تامین مسکن در بافت فرسوده با زمین ارزان، تسهیلات ارزان، مصالح ارزان و آسان‌کردن فرآیند‌های ساخت و ساز انجام شود.

ارسال نظر