تاریخ انتشار: ۱۱:۳۴ - ۳۱ تير ۱۳۹۹

توزیع کالای اساسی را به نیرو‌های مسلح بسپارید

ابراهیم رزاقی لزوم واردات توسط افراد پاک‌دست را الزامی دانست و گفت: توزیع را باید بدست سپاه، بسیج، نیرو‌های مسلح و روحانیون بسپارید.
اقتصاد۲۴-  ابراهیم رزاقی استاد دانشگاه و کارشناس مسائل اقتصادی در برنامه گفت و گوی اقتصادی با موضوع «بسته اقتصاد مردمی مجلس برای تحول اقتصادی» گفت: در ۴۰ سال گذشته یک تجربه دفاع مقدس را داشتیم؛ بنا به این تجربه کالا به وزارت بازرگانی وارد و با کوپن توزیع می‌شد.

*بیمارانی در بخش خصوصی اقتصاد

وی با بیان اینکه ویژگی بخش خصوصی تلاش برای سود است، ادامه داد: گروهی از بخش خصوصی که به دنبال حداکثر سود هستند، بیمارند همانند کسانی که دلار‌ها را گرفتند و فعالیت اقتصادی درستی انجام ندادند. [اشاره به اینکه نباید به چنین افرادی دلار داده می‌شد و از تجربه دهه ۶۰ استفاده می‌شد.]وی به طرح این موضوع پرداخت که مشکل از سرمایه داری لیبرال شروع می‌شود در حالی که آمریکایی‌ها از تولیدشان حمایت می‌کنند، اما سرمایه داری ایرانی حمایتی از بخش دولتی ندارد.
رزاقی ادامه داد رئیس جمهور‌ها برای این حمایت مسئولیتی نداشتند.

*حمایت اصلی از قانون شامل دادن امکانات به همه است

وی همچنین گفت: براساس اصل دوم قانون اساسی همه افراد باید حداقل‌ها را داشته باشند حتی اگر دین دیگری دارند. براساس قانون اساسی داشتن مسکن، خوراک، پوشاک و کار حق آنهاست.
این استاد دانشگاه به طرح یک نقد پرداخت مبنی بر اینکه بعد از دوران دفاع مقدس چه اتفاقی افتاده است که این حقوق به افراد داده نمی‌شود.
وی سپس گفت: آیا مسئولان نمی‌دانستند سیاست‌هایی که در ایران پیاده می‌شود ایران را به کجا می‌برد؟
رزاقی ادامه داد: ۶۶ میلیون ایرانی آماده به کار داریم (بالای ۱۰ سال)، ولی ۲۴ میلیون نفر سرکار هستند!

*باید ۱۵۰ میلیون شغل ایجاد می‌شد

وی به طرح این موضوع پرداخت که باید ۱۵۰ میلیون شغل ایجاد می‌شد.
رزاقی با انتقاد از مسئولان کشور مبنی بر اینکه نمی‌خواهند اصل مطلب را ببینند. [اشاره به واقع بین نبودن و پنهان کردن اطلاعات]ادامه داد: اگر واقعیت را نبینند راه ۴ رئیس جمهور گذشته را خواهند رفت.
رزاقی هشدار داد: احساس خطر می‌کنم، مسئولان باید اول تعداد افراد نیازمند حمایت را بشناسند. اولویت این است که امکانی برای زندگی و تامین معیشت افراد داده شود.

*سودجویی با واردات کالا‌ها

وی به طرح این موضوع پرداخت که سرمایه گذاری افراد در بورس، سکه و طلا و ارز اولویت اصلی نیست و ۵ درصد مردم هم در این بازار‌ها حضور ندارند.
وی سپس گفت: طرح معیشت را به دولت می‌دهند و یک عده کالا به بازار وارد می‌کنند که در بازار آزاد خواهند فروخت!
رزاقی گفت: برای وارد کردن کالا‌های اساسی دلار ۴۲۰۰ تومانی می‌دهند، در حالی که کالا با دلار گران به دست مصرف کننده می‌رسد.
وی سپس گفت: باید ساختار مخرب در اقتصاد تخریب شود.

*برآورد استاد اقتصاد از درآمد ارزی کشور

رزاقی درآمد‌های ارزی کشور را بیش از ۲۰ میلیارد دلار (اشاره به آمار اوپک) اعلام کرد و گفت: با در نظر گرفتن آمار میعانات گازی که به فروش می‌رسد ۴۰ میلیارد دلار درآمد هست. نیاز است کالا‌هایی که وارد می‌کنند به دست دزد‌ها نیفتد.

بیشتر بخوانید: نشیب درآمد سرانه ایرانیان

این استاد دانشگاه با قرائت شعری از سعدی درباره اهمیت دادن به زندگی دیگران در بخش دیگری گفت: واردات را در اختیار کسانی بگذاریم که کارنامه خوبی دارند، نظارت هم بر کارشان بکنیم. سپاه، بسیج، نیرو‌های مسلح و روحانیون را داریم که با این نیرو‌ها می‌توانیم کالا‌های وارداتی را توزیع کنیم. این کار را تا زمانی که نیازمندان از گرسنگی نمیرند ادامه دهیم.

*یک مثال از بخش خصوصی غارتگر

وی دلیل چنین پیشنهادی را قصور در سیاستگذاری‌ها عنوان کرد و در واکنش به صحبت‌های رضیانی، نماینده سابق مجلس که این طرح را سوسیالیستی عنوان کرد و موضوع لزوم اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی خصوصی سازی در کشور را مطرح کرد، آن را غیرسوسیالیستی خواند و از تعبیر بخش خصوصی غارتگر استفاده کرد که در قالب اجرای اصل فوق در میان بخشی از فعالان بخش خصوصی شکل گرفته است.
وی یکی از مصداق‌های بخش خصوصی غارتگر را برادر رئیس جمهور عنوان کرد.

*تجربه‌ای از دهه ۶۰

در بخش دیگری رزاقی خواستار استفاده از تجربه‌های دوران دفاع مقدس شد و به طرح این موضوع پرداخت که در آن برهه تعاونی‌ها رشد کرد، دولت کالا‌ها را وارد می‌کرد و وزارت بازرگانی توزیع می‌کرد.
وی گفت: از تمام وسایلی که بقا را تامین می‌کند باید استفاده کرد.
رزاقی ادامه داد: افراد قربانی شده اقتصاد [اشاره به اقشار ضعیف]باز دهیم.
وی ادامه داد: ۲،۵ میلیون خانه خالی وجود دارد که از آن‌ها مالیات نمی‌گیریم. در حالی که کشور آمریکا مالیات می‌گیرد.

*سودجویی اولویتی برای بخش خصوصی

این استاد دانشگاه گفت: رهبر انقلاب به موضوع خصوصی سازی توجه دارد، اما این بخش خصوصی که در ایران شکل گرفته یعنی رسیدن به حداکثر سود که از سوی افراد بیمار دنبال می‌شود.
رزاقی اشاره‌ای هم به ماجرای پرونده نیشکر هفت تپه کرد.
رزاقی با درخواست اینکه ببینیم خانواده شهیدان و جانبازان چگونه زندگی می‌کنند به طرح این گزاره پرداخت که هر مسئولی نباید اجازه دهد ثروت اسیرش کند.
منبع: رادیو گفتگو
ارسال نظر