تاریخ انتشار: ۱۰:۳۹ - ۰۵ مرداد ۱۳۹۹

میوه‌ای برای رفع تشنگی و کاهش دمای بدن

درختی گرم سیری از تیرهٔ پروانه داران و زیرخانوادهٔ ارغوانیان است. خاستگاه این گیاه مناطق استوایی قارهٔ آفریقا است. میوهٔ این درخت به صورت لوبیایی درشت و قهوه‌ای و ترش مزه و مملو از قند است.
اقتصاد۲۴- تمر هندی درختی است بلند و مرتفع که اول در هندوستان و آفریقای شمالی رشد داشته است، ولی امروزه به دلیل مورد‌های استفاده زیاد در اغلب مناطق گرم هم کشت می شود. درخت تمبر هندی بسیار اهسته رشد می کند و عمر زیادی دارد. تمر هندی در بین ساکنان ماداگاسکار درختی مقدس و پادشاه درختان به شمارمی رود.

این گیاه بعنوان گیاه بی نیاز از پروتئین و اسید‌های آمینه ضروری بدن، مخصوصا غلات و همچنین کربوهیدرات برای انرژی و مواد معدنی مانند پتاسیم، فسفر، کلسیم، ویتامین C، ویتامین A و آهن در صنعت دارویی و غذایی جایگاه ویژه‌ای پیدا نموده است.

ویتامین‌های موجود در تمر هندی

– منیزیم
– پتاسیم
– آهن
– کلسیم
– فسفر
– ویتامین b۱ (تیامین)
– ویتامین b۲
– ویتامین b۳ (نیاسین)

بیشتر بخوانید: آبرسانی به بدن با طالبی!

به غیر از موراد بالا، ماده‌های مقوی دیگری، زیرا ویتامین c، ویتامین k، ویتامین b۶، فولات، ویتامین ب ۵، مس و سلنیوم در این میوه موجود است.

برخی از برترین فواید تمبر هندی، کاهش وزن، مراقبت در برابر سرطان و افزایش سلامت دستگاه گوارش هستند. تمر هندی با داشتن ویتامین‌هایی مثل ویتامین ث؛ آنتی اکسیدان‌هایی مثل کاروتن؛ و مواد معدنی مثل منیزیم و پتاسیم، معدنی از مواد مقوی است.

در طب قدیم ایران تمر هندی دارای طبع سرد و خشک شناخته شده و معتقد بودند خوردن تمر هندی سبب پائین امدن تب شده و به هضم غذا کمک میکند. همچنین، تمر هندی خنک کننده بدن بوده و برای برطرف کردن تشنگی هم موثر است.

تمر هندی فشار خون را کاهش میدهد و رقیق کننده خون است

این گیاه دارای خواص ضد درد، ضد باکتریایی و ضد ویروسی است و برای نابود کردن انگل‌ها و کرم‌های بدن مفید است. در بررسی‌های فیتو شیمیایی نشان داده شده است که حضور بسیاری از ترکیبات فعال مثل ترکیبات فنلی همچنین اسید‌های چرب ضروری مثل آلفا لینولنیک اسید و لینولئیک اسید در دانه، ریشه و حتی برگ این درخت به علت خواص درمانی بالینی که دارد مورد توجه است.

برخی از بهترین خواص تمر هندی، کاهش وزن، مراقبت در برابر سرطان و افزایش سلامت گوارشی هستند. این میوه خمیر مانند با داشتن ویتامین‌هایی مثل ویتامین ث؛ آنتی اکسیدان‌هایی مثل کاروتن؛ و مواد معدنی مثل منیزیم و پتاسیم، معدنی از مواد مقوی است.

بیشتر بخوانید: اگر کرونا گرفته‌‌اید مصرف این ویتامین را جدی بگیرید

ایسکمی مغزی، با تولید رادیکال‌های ازاد اکسیژن و نیتروژن، باعث تشدید اسیب سلولی میشود. تمر هندی از طریق کاهش حجم سکته مغزی و نقص‌های نورولوژیک اثر حفاظتی در برابر ایسکمی مغزی اعمال کرده و باعث ایجاد پدیده تحمل به ایسکمی می شود.

احتملا این اثر حفاظتی به واسطه حضور ترکیبات آنتی اکسیدانی مثل ویتامین C و فنلی موجود در شیره تمر هندی است که باعث کاهش رادیکال‌های ازاد تولید شده حین ایسکمی مغزی می شود.

نکته پایانی راجب خواص تمر هندی

تنها نگرانی که در خصوص استفاده تمر هندی موجود است این است که این میوه، فشار خون را کاهش می دهد و رقیق کننده خون است. در صورت استفاده این میوه و بعد وقوع حادثه‌ای که منجر به خون ریزی شود، بند آوردن خون ریزی کار سختی است. همچنین درصورتی که آسپرین یا دارو‌های رقیق کننده ٔ خون استفاده می‌کنید، از استفاده بیش از حد تمر هندی جلوگیری کنید.
ارسال نظر