اقتصاد۲۴ - علیرضا محمدی کرجی روز یکشنبه در نشست با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم پیرامون توسعه همکاریهای مشترک در حوزه دریایی، بندری و گردشگری قشم افزود: قانون گذار مسئولیتهایی را در بنادر ملکی، خصوصی و بنادری که در جغرافیای مناطق آزاد واقع شده (غیر ملکی) را در چهارچوب وظایف حاکمیتی سازمان بنادر و دریانوردی قرار داده است.
محمدی کرجی بیان داشت: باتوجه به ظرفیتهای موجود بین بنادر و دریانوردی و سازمان منطقه آزاد قشم و استناد به هماهنگی خوبی که از گذشته تا به امروز بوده، میتوان با تشکیل کارگروههای تخصصی و برگزاری نشستهای منظم دورهای شاهد رفع موانع احتمالی و سرعت بخشیدن به روند اجرای طرحهای دریایی، بندری و گردشکری در جزیره قشم بود.
تامین سه هزار میلیارد ریال برای بهسازی پایانههای مسافری دریایی قشم
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم نیز در این نشست اظهارداشت: با تدوین یک برنامه جامع و هدفمند مبلغی افزون بر ۳ هزار میلیارد ریال برای بهسازی پایانههای مسافری دریایی به عنوان مبادی ورودی و خروجی جزیره تامین اعتبار شده است.
حمیدرضا مومنی با اشاره به اینکه مطالعات این پروژه به اتمام رسیده و نظرات کارشناسی و فنی مسوولان بنادر قشم نیز لحاظ شده است، بیان داشت: عملیات اجرای این طرحها بزودی آغاز میشود و بنا داریم تا نیمه سال آینده این سه پروژ به بهره برداری برسد.
بیشتربخوانید: تغییر رویکرد تجارت به تولید میانبری برای توسعه اقتصاد جزیره قشم در سال جهش تولید
مومنی ابرازداشت: ارائه خدمات ایمن و مطلوب به مسافران و گردشگران که وارد جزیره قشم میشوند، اولویت نخست سازمان منطقه آزاد قشم است.
مومنی ابرازداشت: ارائه خدمات ایمن و مطلوب به مسافران و گردشگران که وارد جزیره قشم میشوند، اولویت نخست سازمان منطقه آزاد قشم است.
وی یادآورشد: باتوجه به اینکه ۹۵ درصد از مسافران از بنادر پل، لافت و بندر شهید ذاکری به قشم سفر میکنند، با جدیت به دنبال تقویت زیرساخت ها، توسعه خدمات رفاهی و انجام مسوولیتهای اجتماعی برای رضایتمندی بیشتر گردشگران هستیم.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم افزود: در مقام مقایسه با نگاهی به وضعیت بنادر مسافری و گردشگری قشم میتوان مشاهده کرد که ارائه خدمات نسبت به گذشته از نظر کیفیت، کمیت و ایمنی پیشرفت قابل توجهی داشته که برنامه ریزی سازمان منطقه آزاد قشم و نقش سازمان بنادر ودریانوردی در این حوزه بسیار موثر بوده است.
مومنی با اشاره به ۲ بندر تجاری بهمن و کاوه خاطرنشان کرد: ظرفیتهای خوبی در بنادر منطقه آزاد قشم ایجادشده که این آمادگی وجود دارد در صورت لزوم از امکانات بنادر بهمن و کاوه همسان با بنادر تجاری مرکز استان استفاده شود.
در نشست مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان و مدیر عامل سازمان منطقه آزاد قشم بر تقویت همکاریها در زمینههای دریایی، بندری و گردشگری در قالب انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک تاکید شد و همچنین تشکیل یک کارگروه تخصصی در دستورکار قرار گرفت.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان در سفر به جزیره قشم از بنادر پل، لافت و همچنین اسکلههای گردشکری قشم از جمله گورزین، سهیلی، کندالو و شیب دراز بازدید کرد. حضور در بنادر تجاری کاوه و بهمن و نیز نشست صمیمانه با کارکنان بندر قشم از دیگر برنامههای مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان در سفر به سرزمین عجایب هفتگانه بود.
هشت اسکله گردشگری در مناطق شیب دراز، کندالو، هنگام، لافت، گورزین، سهیلی، طبل و گوران شهرستان قشم فعالیت میکنند. این شهرستان ۱۹ اسکله مسافری، تجاری و گردشگری دارد.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر داز توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
منبع: ایرنا