تاریخ انتشار: ۰۹:۴۵ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۹

سامسونگ در پی تصاحب ۳ تا ۵ درصد از سهام ARM است

طبق گزارشی جدید، سامسونگ با هدف کاهش هزینه‌هایش برای استفاده از فناوری‌های آرم هولدینگز، در پی تصاحب ۳ تا ۵ درصد از سهام این شرکت است.
اقتصاد۲۴ -یکی از مقام‌های رسمی صنعت نیمه‌هادی مدعی شده است که سامسونگ می‌خواهد بین ۳ تا ۵ درصد از سهام آرم هولدینگز را بخرد. این افشاگر که نخواسته نامش فاش شود، می‌گوید سایر سهام آرم را قرار است کنسرسیومی از شرکت‌های نیمه‌هادی بخرد که در حوزه‌ی تولید بدون ساخت (Fabless Manufacturing) فعالیت می‌کنند.
بیشتر بخوانید:هواوی نزدیک به نیمی از بازار گوشی‌‌های هوشمند چین را در اختیار گرفته است
آرم هولدینگز شرکتی بریتانیایی است که فناوری توسعه ‌داده‌شده‌ی آن امروزه در تراشه‌ی بسیاری از گوشی‌های هوشمند یافت می‌شود. آرم مشتریان بزرگی همچون اپل و سامسونگ و AMD دارد و گفته می‌شود قرار است به‌زودی فروخته شود یا سهامش عرضه‌ی اولیه شود. سافت‌بانک، مالک آرم، در پی افزایش سرمایه‌ی خود ازطریق فروش برخی شرکت‌های تحت‌مالکیتش است. 

امروزه، سامسونگ تراشه‌هایش را برپایه‌ی معماری آرم تولید می‌کند و به‌منظور ساخت تراشه‌ها باید مبلغی‌ مشخص برای دریافت مجوز به آرم بدهد. ظاهرا سامسونگ با تصاحب ۳ تا ۵ درصد از سهام آرم قصد دارد مبلغ یادشده را کاهش دهد. سامسونگ از معماری آرم برای ساخت پردازنده‌های مرکزی Cortex و پردازنده‌های گرافیکی Mali بهره می‌گیرد که از آن‌ها در تراشه‌های خانواده‌ی اکسینوس استفاده می‌شود.

برخی شرکت‌ها پردازنده‌ی مرکزی اختصاصی خودشان را ساخته‌اند و در تراشه‌ها از هسته‌های Cortex استفاده نمی‌کنند. حتی اگر شرکتی بخواهد استفاده از Cortex را کنار بگذارد، همچنان موظف است به‌دلیل استفاده از مجموعه‌دستور‌العمل‌های آرم، به این شرکت پول پرداخت کند. گفته می‌شود سامسونگ قصد دارد واحد CPUهای سفارشی خود را تعطیل کند. 
 
آرم مشتریان زیادی دارد که عموما رقیب مستقیم یکدیگر هستند

در ابتدا برخی شایعه‌ها می‌گفت اپل در پی تصاحب آرم است؛ بااین‌حال، رسانه‌های معتبر به‌نقل از منابع آگاه مدعی شدند اپل وارد «مذاکرات اولیه» با سافت‌بانک شده؛ اما هیچ‌گاه پیشنهاد خرید ارائه نداده است؛ بنابراین، فروخته‌شدن آرم به اپل منتفی است. اپل مدتی پیش حین کنفرانس جهانی توسعه‌دهندگان موسوم ‌به WWDC اعلام کرد می‌خواهد در بازه‌ی زمانی دوساله، استفاده از پردازنده‌های اینتل را در رایانه‌های سری مک به‌پایان برساند و پردازنده‌ی اختصاصی اپل سیلیکون را برپایه‌ی معماری آرم در آن‌ها قرار دهد. اپل از سال‌ها قبل گوشی‌ها و تبلت‌های خود را به تراشه‌های مبتنی‌بر آرم مجهز کرده و از همان زمان تاکنون قرارداد تجاری با آرم دارد و سالانه پول به این شرکت می‌دهد. از‌این‌پس، ارتباطات بین اپل و آرم گسترده‌تر از قبل خواهد شد؛ به‌همین‌دلیل، از اپل به‌عنوان خریدار احتمالی آرم یاد می‌شد.

هر شرکتی که آرم را تصاحب کند، قطعا زیر ذره‌بین نهادهای رگولاتوری خواهد رفت. آرم مشتریان بسیار زیادی دارد که عموما رقیب یکدیگر هستند. شرکتی که آرم را تصاحب کند، باید با مشتریان همیشگی آرم که رقیب خودش هستند، به‌درستی رفتار کند و هزینه‌ی مجوزها را چندان افزایش ندهد.
بلومبرگ چند روز پیش مدعی شد مذاکرات بین انویدیا و سافت‌بانک بر سر تصاحب آرم هولدینگز به‌طور محسوسی پیشرفت کرده است. آن شایعه می‌گوید انویدیا می‌خواهد آرم را کاملا بخرد؛ اما احتمال دارد این اتفاق رخ ندهد. بلومبرگ می‌نویسد اگر سافت‌بانک با انویدیا به‌توافق نرسد، مذاکرات خود را با مشتریان دیگر جدی‌تر پیگیری خواهد کرد. تحلیلگران رقم قرارداد تصاحب آرم را بیش از ۴۱ میلیارد دلار پیش‌بینی می‌کنند. آیا انویدیا ازپسِ پرداخت این هزینه‌ی سنگین برمی‌آید؟

احتمال دارد نهادها چنین قراردادی را هرگز رسما تأیید نکنند. پردازنده‌های مرکزی مبتنی‌بر آرم نه‌تنها در گوشی‌های هوشمند، بلکه حتی در ماشین‌های لباس‌شویی پیدا می‌شود و به‌شکلی بسیار گسترده در بازار موجود است. اگر شرکتی بخواهد مالک آرم شود، نگرانی‌ها درباره‌ی نقض قوانین ضدانحصار (آنتی‌تراست) افزایش پیدا می‌کند.

سافت‌بانک در حوزه‌ی تولید تراشه فعال نیست؛‌ اما همان‌طور‌که گفتیم، اپل و انویدیا و سامسونگ در این حوزه به‌طور جدی فعالیت می‌کنند و رقیب یکدیگر به‌حساب می‌آیند. بنابراین، احتمالا نهادهای رگولاتوری به این شرکت‌ها اجازه‌ی خرید ۱۰۰ درصد سهام آرم را نخواهند داد و احتمالا به‌همین‌دلیل، سامسونگ نمی‌خواهد برای خرید کل سهام آرم تلاش کند. شرکت کره‌ای از منابع لازم برای بستن این قرارداد برخوردار است؛ اما می‌داند به‌قطع زیر ذره‌بین نهادهای رگولاتوری خواهد رفت. فروش آرم به کنسرسیوم متشکل از شرکت‌های مختلف حوزه‌ی نیمه‌عادی به نهادهای رگولاتوری اطمینان می‌دهد که قوانین ضدانحصار نقض نمی‌شود.

سامسونگ پیش‌تر استراتژی مشابهی اتخاذ کرده و نتیجه‌ی مناسبی هم از آن گرفته است. در سال ۲۰۱۲، سامسونگ ۳ درصد از سهام ASML را با قیمت ۶۴۲ میلیون دلار خرید. درحال‌حاضر، شرکت هلندی ASML Holding تنها شرکت دنیا است که می‌تواند تجهیزات حیاتی لازم برای ساخت تراشه‌ها برپایه‌ی لیتوگرافی EUV را تولید کند. با اینکه سامسونگ در سال ۲۰۱۶ نیمی از سهام خود را فروخت و امروزه مالک ۱٫۵ درصد از سهام ASML Holding به‌حساب می‌آید، ارتباطات تجاری بسیار تنگاتنگی با این شرکت دارد. طبق آمار، ۲۹ درصد از درآمد ASML Holding در سه‌ماهه‌ی نخست ۲۰۲۰ از سامسونگ به‌دست آمده؛ زیرا شرکت کره‌ای در چند وقت اخیر ظرفیت خطوط تولید تراشه‌ی EUV را در کارخانه‌های بزرگش افزایش داده است.

منبع: زومیت
ارسال نظر