تاریخ انتشار: ۰۷:۰۵ - ۲۳ مرداد ۱۳۹۹
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در گفتگو با اقتصاد ۲۴ اعلام کرد:

بیش از ۱۷۶ هزار کارمند بازنشسته از تسهیلات اعتباری صندوق‌های ETF استفاده کرده‌اند/ عرضه سهام ۱۴ بنگاه اقتصادی صندوق بازنشستگی کشور در بورس

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: تا به این لحظه بیش از ۱۷۶ هزار نفر از مستمری بگیران این صندوق فراگیر بیمه‌های اجتماعی از تسهیلات اعتباری صندوق‌های E.T.F استفاده کرده‌اند.
 
اقتصاد۲۴ - اکبر افتخاری با اعلام این مطلب به اقتصاد ۲۴ گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون دو نوبت کارکنان بازنشسته دولت برای خرید سهام صندوق‌های واسطه گری «مالی یکم» و «مدیریت ثروت»، متقاضی استفاده از تسهیلات بانکی شده‌اند؛ در یک نوبت به ۸۰ هزار کارمند بازنشسته برای خرید سهام دارا یکم تسهیلات پرداخت شد و در نوبت دوم نیز ۹۶ هزار و ۵۰۰ کارمند سابق برای ورود به صندوق مدیریت ثروت، خواستار دریافت تسهیلاتی مشابه شدند.
 
وی با بیان اینکه پرداخت کننده این تسهیلات سیستم بانکی است و در این میان صندوق بازنشستگی کشوری تنها وظیفه نام نویسی و معرفی متقاضیان استفاده از این تسهیلات را برعهده داشته است، ادامه داد: در هر فقره از این تسهیلات معادل یک میلیون تومان به متقاضیان وام خرید سهام E.T.F پرداخت شد؛ مهلت پرداخت هر کدام از این وام‌ها ۱۲ و مبلغ هر قسط ۱۰۰ هزار تومان بود و البته در این میان هیچ محدودیتی برای متقاضیان وجود نداشت.
 
به گفته افتخاری از میان مستمری بگیران صندوق بازنشستگی کشوری هرکس که متقاضی دریافت تسهیلات خرید سهام از صندوق‌های دارا یکم و مدیریت ثروت بود برای دریافت تسهیلات به بانک‌های عامل معرفی شد و در عین حال این حق به رسمیت شناخته شده بود که متقاضیان در هر دو نوبت برای دریافت تسهیلات نام نویسی کنند؛ همچنین با توجه به مشخص بودن میزان مستمری‌های پرداختی سال ۹۹ برای استفاده از این تسهیلات هیچ محدودیت و تعارضی‌ در مورد پرداخت تسهیلات پذیره نویسی مستمری بگیران حداقلی به وجود نیامد.

بیشتر بخوانید: تسهیلات یک میلیونی خرید صندوق واسطه‌گری یکم برای بازنشستگان
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری همچنین در پاسخ به این سوال که آیا پذیره نویسی سایر صندوق‌های E.T.F دارا دوم و... پرداخت تسهیلات مشابه به بازنشستگان کشوری باز هم در دستور کار این صندوق بازنشستگی قرار خواهد گرفت، گفت: در صورتی که چنین اتفاقی بیفتد و قرار باشد تا مجددا باقیمانده سهام دولتی بنگاه‌های اقتصادی در قالب پذیره نویسی صندوق‌های دیگر راهی بازار بورس شوند، هنوز معلوم نیست که آیا باز هم مشابه زمان پذیره نویسی صندوق‌های دارا یکم و مدیریت ثروت باز هم به کارمندان بازنشسته‌ای که علاقمند حضور در بازار بورس هستند تسهیلات بانکی مشابه پرداخت شود.
 
براین اساس باید دید که آیا در صورت محقق شدن اظهارات اخیر وزیر اقتصاد و دارایی مبنی بر عرضه سهام صندوق دارا دوم در هفته دولت آیا بازهم از میان کارمندان بازنشسته متقاضی شرکت در پذیره نویسی این صندوق برای استفاده از تسهیلات بانکی اسم نویسی خواهد شد یا نه؟
 
افتخاری در عین حال بار دیگر بر اینکه صندوق بازنشستگی کشوری قصد دارد تا در راستای شفاف سازی‌های اخیر بازار سرمایه، سهام ۱۴ بنگاه اقتصادی متعلق به این سازمان را راهی بازار سرمایه کند گفت: در اردیبهشت ماه پگاه گیلان عرضه شد و صندوق ETF نیز هفته قبل عرضه شد؛ خیلی از شرکت‌ها نیاز به اصلاح ساختار مالی دارند و میزان تولید و فروش و اطلاعات آن‌ها باید شفاف شود تا سازمان بورس با حضور آن‌ها در بازار سرمایه موافقت کند. قرار بر این است که در هر عرضه اولیه خود بازنشستگان سهیم باشند و حتی در عرضه صندوق نیز با اینکه عرضه کننده نبودیم، اولویت را به بازنشستگان دادیم.
 
به گزارش اقتصاد ۲۴ پیش از این در اردیبهشت ماه سال جاری عباس معمارنژاد، معاون وزیر اقتصاد از تصمیم دولت برای عرضه سهام دولتی بنگاه‌های مختلف اقتصادی خبر داده و گفته بود: برخلاف این گفته که دولت برای جبران کسری بودجه اقدام به راه اندازی چنین صندوق‌هایی کرده جبران کسری بودجه دولت انگیزه پنجم یا ششم راه اندازی صندوق‌های سرمایه گذاری و واگذاری دارایی‌های دولت است.

آن زمان وی با بیان اینکه اولین ویژگی صندوق‌های سرمایه گذاری تعریف شده دولت را می‌توان مرکب بودن از چند سهم و به تبع آن ریسک پایین عنوان کرد، از قائل شدن تخفیف ۲۰ درصدی صندوق معاملاتی یکم خبر و همچنین در اولویت قرار داشتن کارمندان بازنشسته برای استفاده از این تسهیلات خبر داد و گفته بود: نظر به جذابیت سرمایه گذاری در صندوق واسطه گری یکم، صندوق بازنشستگی کشوری طی اطلاعیه‌ای برای هر بازنشسته‌ای که قصد مشارکت در این سرمایه‌گذاری را داشته باشد یک میلیون تومان تسهیلات در نظر گرفته است؛ پیرو اقدام مثبت صندوق بازنشستگی کشوری، صندوق بازنشستگی بانک‌ها هم برای بازنشستگان خود تسهیلات یک میلیون تومانی در نظر گرفته است.
 
وی ادامه داد: برای پذیره نویسی صندوق واسطه گری یکم نیازی به کد بورسی نیست و مردم می‌توانند فقط با کد ملی و مراجعه به شعب برخی بانک‌ها و یا تریدر‌های کارگزاری‌های سراسر کشور پذیره نویسی را انجام دهند. هر ایرانی که حتی یک روز از تولدش گذشته باشد و دارای کد ملی باشد می‌تواند پذیره نویسی را انجام دهد. سرپرستان خانوار هم می‌توانند برای فرزند یا همسر خود اقدام به پذیره نویسی و خرید کنند، اما برای انجام معاملات آینده این صندوق در تابلوی بورس اوراق بهادار دارا بودن کد بورسی الزامی است.
ارسال نظر