تاریخ انتشار: ۰۱:۳۰ - ۰۳ شهريور ۱۳۹۹

کرونا چطور به محیط زیست کمک می‌کند؟

بحران کووید ۱۹ دیدگاه‌های تازه و ارزشمندی درباره تغییرات آب و هوایی به دنیا بخشیده است.
 
اقتصاد۲۴ -  عواملی که به واسطه شیوع بیماری کرونا درحال حاضر صورت گرفته، می‌تواند مقدمه خوبی برای کاهش تغییرات آب و هوایی محسوب شود. یک گروه تحقیقاتی از موسسه پاتسدام که در زمینه تغییرات آب و هوایی تحقیق می‌کنند (PIK)، نکاتی که مردم و قانون گذاران می‌توانند از شیوع این بیماری بیاموزند و همچنین نحوه استفاده از این قوانین در کاهش CO۲ را تحلیل کرده اند. طرح پیشنهادی آنها: قرارداد آب و هوایی کرونا که نسل جوان و پیر بهم متصل می‌کند.

بحران کرونا آزمونی برای پیشگیری و مدیریت جهانی است. شیوع بیماری نشان داده که هرچه زمان کمتری برای واکنش داشته باشیم، بحران سلامتی نیز بزرگتر خواهد بود. در حقیقت باید از این درس عبرت گرفته و از آن در مدیریت لحظات بحرانی آب و هوا استفاده کنیم.

ارزیابی ریسک‌ها و پیش بینی نتایج

وینک و گروهی از نویسندگان نگاهی به ۴ بُعد مدیریت ریسک کرده اند: تشخیص، پیش بینی، درمان و توان بخشی. آن‌ها تعیین کردند که کدام یک از تجربیات این بیماری را می‌توان برای ثابت نگه داشتن میانگین دمای هوا استفاده کرد. مدیر مرکز PIK می‌گوید: خطرات و علل بیماری کرونا و بحران آب و هوا را می‌بایست از نظر علمی ارزیابی نمود. اما مرحله پیش بینی نیز به اندازه مرحله تشخیص حائز اهمیت است. کشور‌هایی مانند نیوزیلند و آلمان توانستند اثرات احتمالی شیوع بیماری را به درستی پیش بینی کنند و بهمین دلیل سریعا وارد علم شدند. جامعه جهانی نیز می‌بایست در زمان تصمیم گیری ارزیابی‌های مربوط به خطرات آب و هوایی را پیش بینی نموده و مطابق با این پیش بینی‌ها وارد علم شود.
بیشتر بخوانید: کرونا روی گوشت و مرغ منجمد ۳ هفته باقی می‌ماند

به اعتقاد کارشناسان می‌توان با توجه به عواقب بحران بیماری کرونا، می‌توان راه‌هایی برای علت یابی و یافتن علائم تغییرات آب و هوایی یافت. به گفته سابین گابریش: هم بیماری کرونا و هم بحران تغییر آب و هوا در نتیجه افزایش فشار انسانی بر طبیعت است. اما خبر خوب اینجاست که شیوع بیماری به ما نشان داده که اگر کشور‌ها باهم همکاری لازم را به عمل آورند و مردم نیز سبک زندگی خود را تغییر دهند، می‌توان از آسیب‌های احتمالی جلوگیری کرد. خواستن توانستن است.

دلسوزی و همبستگی بعنوان معیار‌های راهنما

محققان حین پیشنهاد طرح قرارداد بین المللی آب و هوا و کرونا، به قواعد عدالت اجتماعی و برخی مشخصه‌های معین رسیده اند. مدیر سابق PIK و نویسنده، هانس جوچیم اسکلنهابرمی گوید: نسل جوان‌تر می‌تواند با رعایت فاصله اجتماعی و پایبندی به آن، از نسل مسن و در معرض خطر حفاظت کند. درحالی که نسل مسن با توجه به موافقت نامه پاریس می‌توانند فعالیت‌هایی در زمینه جلوگیری از گرم شدن زمین داشته باشند؛ بنابراین محققان تاحدی نگاهی مثبت گرایانه به این مساله دارند: داشتن رفتاری سخاوتمندانه با یکدیگر و استفاده از گونه‌های مختلف تعامل اجتماعی، نشان دهنده پتانسیل بالای همکاری مردم در مقابل یکدیگر است که برای ثبات تغییرات آب و هوایی بسیار به آن نیاز داریم.
 
منبع: بهداشت نیوز
ارسال نظر